Borek Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Tutaj możecie pisać co chcielibyście zobaczyć w nowej wersji Almory: ToD. Przydałoby się skopiować i wrzucić pomysły z poprzedniego działu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Nie wiem czy to technicznie możliwe(wymagania) ale fajnie by było zobaczyć różne zjawiska pogodowe tj. deszcz, burza itp. Zwłaszcza burza budowała by klimat. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 mam już z 25 avatarów :) wyśle jak bedzie troche więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 @Vianom: Zgadzam się! xD @topic: Hmm, oczywiście niewidzialność (czar lub umiejętność czasowa)... :P Można by jeszcze dodać przelatujące od czasu do czasu ptaki i przebiegające zwierzęta... xD Nie ma za nie expa, ale możemy wziąć np. mięso. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 to co już mówiłem w tamtym temacie czyli jakies scrolle do ulepszania broni albo cos takiego mieso z niektórych stworów aaa no i oczywiscie to co inni niewidzialnosc czasowa;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 A ja chciałbym taki patent, że w wieczory chciałbym wraz z przyjaciółmi siadać sobie przy ognisku i piec sobie mięsko. I nagle jeden wyjmuje gitarka i zaczyna grać jakąś muzykę. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Za dużo Ultimy Online Pasterz :P A ja bym chciał auto-patchera z wbudowaną przeglądarką, która wyświetla newsy ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 O jeszcze jedno bym chciał. :) Aby były pory roku. :D Chodzi mi o to, że w zimę był śnieg a w lato piasek na plaży, łąka itp. :) I przydał by się także Mikołaj, który przynosi prezenty w Wigilie. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Może zmienianie kolorów w wyglądzie postaci?(tzn. jak klikniemy w stats i potem np. outfit) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Z poprzedniego topca : Czary z klątwami (zatrucie , strach , upicie :D , zamrożenie , nie wiem co tam jeszcze). + : Amulety/Talizmany(look +1% albo cóś :)) , czar zamiany przeciwnika w buga na kilka sekund(:P). Co do Mikołaja : xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Może zmienianie kolorów w wyglądzie postaci?(tzn. jak klikniemy w stats i potem np. outfit) Glupi pomysl , to nie ma byc kolejny mmo o wesolych kolorowych pikselowych ludkach , juz lepiej ze kolor zbroi ( postac ) jest taki sam jak kolor zbroi ( przedmiot ) . Pomysl pasterza z pogodami bylby dobry , tylko nie wiem dokladnie jakby to mialo wygladac. Ja bym zrobil cos co by wyroznialo ludzi z gildi , np plaszcze , jakies cos co by kolorowo odroznialo tych graczy od innych ale takze od innych gildi , albo chocby jakies male podswietlenie w kolorze prze guild mastera wybranym. Dobrze by tez bylo jakby gildie nie mogl zakladac byle jaki noob tylko jakis stosowny lvl na lidera. Fajnie by tez bylo jakby czlonkostwo w gildi zwiekszalo , nieznacznie ale trochu jakies statystyki . Wtedy by naprawde gildia by cos dawala . Np ma lider do rozkladu 4 punktow i moze ustalic jakie czlonkom jego gildi beda dodane bonusowe statsy. A i najazdy jakis mocnych potworow z mocnymi slugami tez dobra sprawa , niewiadomo kiedy i gdzie , wtedy tylko niskim lvlom mogli by pomoc wyzsze lvle czy cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Driger dobrze mówi z tą gildią. Przydało by się jeszcze, że aby stworzyć takową gildię trzeba zapłacić nie mało na domek, w której by mieszkali jej członkowie. Oczywiście trzeba było by także płacić abonament za taki domek. Dzięki temu uniknęło by się "noob`ów" zakładających gildię i ogłaszało się to wszędzie gdzie się da. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 a ja bym chciał ziemniaka! A tak na serio to można by było dać coś takiego jak "joker" gdy go się znajdzie i dotknie,to on znika a graczowi dochodzi zawsze 25% expa! tylko żeby go było trudno znaleźć,nawet żeby był w miejscach nie do znalezienia praktycznie i był tylko 1 na dzień! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 A tak na serio to można by było dać coś takiego jak "joker" gdy go się znajdzie i dotknie,to on znika a graczowi dochodzi zawsze 25% expa! tylko żeby go było trudno znaleźć,nawet żeby był w miejscach nie do znalezienia praktycznie i był tylko 1 na dzień! Jeśli już, to przedmiot, która pojawia się 1-5 razy na dzień i tylko na 5 sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Potwory silniejsze w nocy, słabsze w dzień (i na odwrót), regularnie organizowane wojny: 1)Gildii: 2 gildie mogą przyjąć lub odrzucić wyzwanie, co wyeliminuje walki bez zgody na słabszych. Dodawałoby to np.skill gildii które po lvlowaniu dodawałyby 1 punkt do gildii (pomysł wyżej rozwinięty przez Drigera) 2)Graczy: poprostu wielkie puste pole gdzie o pewnej porze będzie organizowana wojna. Będzie tam podział na lvle np. lvl 20-24 walczą na 1 polu (wyeliminuje to nierówne walki) 3)Twierdza: zmasowane ilości złych mobów kilku rodzai napadało by na miasto, które pod presją musiałoby się bronić. Wyświetlałby się wtedy napis u każdego, że potrzebna jest pomoc przy odpieraniu wroga. 4)Walki miast: na początku wybierałoby się miasto w którym chciałoby się być na początku. Potem z ostrzeżeniem lub bez atakuje się wszystkimi lub częścią obywateli tego miasta na drugie miasto. Nagły atak wroga mógłby nielada urozmaicić rozgrywkę. Miasto bronione miałoby balisty na wieżach itp. a atakujący np. katapulty itd. itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Ech ;/ Jak wejdą jakieś gildie i inne wojny to gra straci na charakterze i zrobi się masówa. Ja tam bym chciał aby Almora pozostała bardziej niezależna i miała więcej oryginalności. BTW wtedy zrobi się z tego jakaś strategia a nie RPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Morrowind - z tym 4 to trochę przesadziłeś :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Ech ;/ Jak wejdą jakieś gildie i inne wojny to gra straci na charakterze i zrobi się masówa. Ja tam bym chciał aby Almora pozostała bardziej niezależna i miała więcej oryginalności. BTW wtedy zrobi się z tego jakaś strategia a nie RPG. gildje i wojny roxx nadają grze sens, i oddalają od wizeruutypowego grindowiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 gildje i wojny roxx nadają grze sens, i oddalają od wizeruutypowego grindowiska A ja jednak uważam inaczej, IMO w takiej grze chodzi o to żeby sobie samemu, czy tez w kilka osób zwiedzać świat, zabijać potworki, robić questy. A nie nawalać się w kilkadziesiąt osób robić jakieś twierdze, nastawiać wrogo miasta (wtf?). Wtedy gra odejdzie od swoich zamierzeń. A 'gildie' zbytnio kojarzą mi się z tibią i dziećmi ' ej, załóżmy sobie gildieee "warriors of death" ' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 zaleeży :) są i zwolennicy i przeciwnicy PvP. a ja myśle że jedyne słuszne pvp jest wtedy gdy jest kogo zabijać - tzn wrogą gildje, wrogie miasto, wrogą rasę czy co tam tylko jest, gdy tego brakuje zaczyna sie 'jeżdżenie po noobkach" które wkurza bardziej niż słońce w etiopii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 zaleeży smile.gif są i zwolennicy i przeciwnicy PvP. a ja myśle że jedyne słuszne pvp jest wtedy gdy jest kogo zabijać - tzn wrogą gildje, wrogie miasto, wrogą rasę czy co tam tylko jest, gdy tego brakuje zaczyna sie 'jeżdżenie po noobkach" które wkurza bardziej niż słońce w etiopii Ja nie cierpię PvP i dzieci Tibii które jak mają wyższy level od razu się rzucają i ni z gruchy ni z pietruchy zaczynają cię nawalać. A co do walki to od czego jest Arena? IMO to najlepsze rozwiązanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Polać Yodzie! Sam nie lubie guildi i Pvp. Ten kto ma większy level to stoi przeważnie pod miastem i ubija małe levele które chcę poexpić :P Poza tym Yoda napisał A co do walki to od czego jest Arena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Nom, ostatnio miałem sytuację w Almorze: gram sobie z jakimś kolesiem, expimy sobie, a on nagle zaczyna na mnie nawalać. A że mag i jest lepszy ziom, to nawet zareagować nie zdążyłem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Może zrobić duele, czyli ktoś cię wyzywa i w zależności czy się zgadzasz, czy nie odbywa się (lub nie) walka PVP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Może zrobić duele, czyli ktoś cię wyzywa i w zależności czy się zgadzasz, czy nie odbywa się (lub nie) walka PVP :) PVP: Jak wiadomo „Almora” trochę była słaba w temacie walki między graczami. Nowa część przejdzie dokładne testy walk oraz balansów związanych z PVP. Można dodać tylko, że przewidywane są takie funkcje jak wyzywanie danego gracza na pojedynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Oops :P Sorka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Nom, ostatnio miałem sytuację w Almorze: gram sobie z jakimś kolesiem, expimy sobie, a on nagle zaczyna na mnie nawalać. A że mag i jest lepszy ziom, to nawet zareagować nie zdążyłem ;/ ano.. ale takie problemy pojawiają się własnie jak nie masz przeciwnika którego by warto było ubić.. a takto jest np. 2 miasta - jedno ma swoje expowisko drugie swoje - i przewaznie nie wchodzą sobie w droge - a jak chcą sobie pozabijać - to nic nie stoi na przeszkodzie żeby iść na niebezpieczny teren wroga. Było takie coś w Hellbreathie i sprawdzało sie idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Ja chciałbym tylko żeeby borek po jakimśpomyśle przedstawiał swojąopinię w wolnym czasie bo poco rozwijać temat jeżeli i tak go nikt nie zrealizuje . Ja jeszcze raz zapytam o expienie po 30 lvlu. Jeżeli ktośczytał mokego wcześniejszego posta to wie o co chodzi . PS> POMYSŁ Z NOCĄ JEST MÓJ XD (no chyba że borek i tak planował to zrobić :( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 ja dałem tylko przykłady... nie każdy musi je akceptować ale ja takie coś lubie. Lubie być pionkiem w szeregu wielu innych :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 A ja mam pomysła, żeby zrobić w sklepie ograniczoną ilość przedmiotów, tj. jeśli ktoś sprzeda w tym sklepie Wand of Snake to potem można ją kupić, a jak ktoś kupi ostatnią parę Red Boots to już nie ma ich w sprzedaży. Przydałoby sie też jakieś mięso armatnie - dużo słabego badziewia. Tak, żeby poćwiczyć sobie np. magię. I proponuję Morrowindowo-Oblivionowy sposób zwiększania (jeśli będą) talentów/umiejętności/zdolności. Co do zdolności, mogłyby być wybrane przy wyborze postaci. Musiałyby być takie, które ułatwiałyby walkę newbiem, a potem: albo efektywność zdolności by rosła albo wcale się nie zmieniała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi