Nikas Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Witam! dzisiaj postanowiłem uczyć się HTML (i chyba XHTML) No i już rozumiem nawet średnio o co mniej więcej chodzi. Zarejestrowałem się na yoyo.pl.Otóż potrzebowałbym kogoś kto mógł by mi pomóc obchodzić się z tym,to znaczy poduczyć trochę jeszcze,żebym to zrozumiał :) najbardziej zależałoby mi na Tymonie który nawet poświęcił kiedyś dla mnie swój czas i zrobił fajny edytor. Teraz już nawet trochę umiem i chciałbym się nauczyć robić strony. Z dołu i góry i ze średni też THX.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 najbardziej zależało mi na Tymonie który nawet poświęcił kiedyś dla mnie swój czas i zrobił fajne edytor.Ale zrobiłeś się nieznośny i straciłem ochotę. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 ?? Co ty chcesz? Co jest takiego trudnego w HTMLu? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 HTML jest bardzo prosty, ale samym HTML'em dużo nie zdziałasz. Polecam nauczyć się jeszcze PHP i/lub JS :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 http://www.kurshtml.boo.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Ojj tymonie,poprawie się!:D a co w tym jest trudnego?ja dopiero zaczynam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 To pisz. Jak czegoś nie rozumiesz to się pytaj. Tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 a co w tym jest trudnego?ja dopiero zaczynam... Przecież wystarczy nauczyć się paru znaczników :rolleyes: i/lub JS smile.gif JS jest banalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Banalny i można dzięki niemu już trochę zdziałać :) HTML+PHP+JS+Zdolności graficzne do layoutu i piękna stronka ;) No, jeszcze by się CSS przydał do wyglądu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Yoda, dam ci moje IP, ty podasz mój e-mail, hasło do poczty, oraz inne dane. Podobno to podstawy x) . Nikas, html nie jest taki trudny. Sądzę jednak, że 80% gmclanu ( w tym ja ) wiedzą bardzo mało o nim. Bez htmla strony nie napiszesz. Tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Ja proponuje kolejność HTML/xHTML + JS + CSS + PHP... :P Co do kursów, to masz: HTML i CSS - http://www.kurshtml.boo.pl/ - chociaż osobiście się uczyłem z Heliona JS - http://www.rzeźniczak.pl/js PHP - nie znam dobrych stron... :D EDIT: Ale już przy użyciu HTML i CSS można zrobić całkiem reprezentacyjną stronkę... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 php.net A do JS rzuciłeś badziewny kurs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Po co w ogóle uczyć się JS? :D Wystarczy znać gml czy język o podobnej składni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Ale głupio gadasz. :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Ale głupio gadasz. :x Tak? To powiedz mi czemu przy kursie JS siedziałem hmmm 10minut? Nie mówię to o jakimś strasznym profesjonaliźmie. Ale po co miałem się uczyć czegoś co znam z innych języków? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 eee tam każdy umie se w google znaleźć :P JS jest banalny.Podstawy są banalne, ale zerknij se w źródło np... jakiś przyładzik... np. gry MyfantasyOnline. W sumie nie oglądąłem - ale podejrzewam, że nie kazdą funkję zrozumiesz :D @topic: niepotrzebny nauczyciel. zwłaszcza do HTML'a... Kolejność: HTML + CSS + podstawy JS + PHP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Yoda. To właśnie pokazałeś, że w ogóle nie znasz JS. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Yoda. To właśnie pokazałeś, że w ogóle nie znasz JS. biggrin.gif Eeee tam. Do zrobienia prostych efektów na stronie wystarczająco znam :P A nie mówimy tu o robieniu drugiego GMclanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 php.net A do JS rzuciłeś badziewny kurs. Wiem, ale nie chciałem go zniechęcać dużą ilością materiału, to dałem mu kurs do podstaw... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 To nie są podstawy. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Eh... Ale jest jeszcze 2. powód. Zakończmy ten nędzny wątek. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Ogólnie to dla was JS to powinien być głównie DHTML. Tyle w tej sprawie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 http://www.google.pl/search?q=kurs+html&am...lient=firefox-a Google nie gryzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 hahaha!!jakie to jest proste!! :D hahahah!!sero,już to umiem,tylko jeszcze podstrony...ale wiem że trzeba jak główną strone i link. A co teraz??jak już to umiem to czym powinienem się zająć??PHP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 hahahah!!sero,już to umiem,tylko jeszcze podstrony...ale wiem że trzeba jak główną strone i link. Ze co? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 HTML jest tak łatwy że nauczyłem się na 1 lekcji na informatyce,ale zobaczysz że z PHP,Js itp.już nie będzie tak łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Lepiej tym sie zajmij: http://validator.w3.org/ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi