fervi (Skovv) Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Skoro działa u ciebie wine, to podaj jakie masz ;] (DLL) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 U mnie działają gry ze wszystkich wersji, tylko czasami w takowych z 6.1 i 7 nie zawsze się pojawia obraz. Wszystkie DLLe mam przekopiowane z Windowsa XP, ale w ustawieniach do każdego DLL mam, że najpierw ma użyć wbudowanego, a potem natywnego (bultin-native). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasz Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Ja wybieram GM7 PRO! Mogła być ankieta... GM7 bo : Mam tylko jego licencję :P MA SYSTEM ROSZERZEŃ! Ale spodobał mi się też (tylko się nie śmiejcie!) GM 4! Bo nie ma rejestracji !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Mam tylko jego licencjęLicencja - czyi kupiłeś? :P @topic: Proszę, niech każdy, kto uważa, że lepszy jest 6.1 niech powie, dlaczego on jest lepszy od 7. Chodzi wam wyłącznie o łtwość zdobycia cracka. Powiedzcie szczerze: chodzi wam o to, że na 7.1 pod crackiem czasem trzeba włączać GM'a kilka razy... PS: Pewei zaraz poelci post "Taa ciekawe, czy ty masz legalnego" xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Taa ciekawe, czy ty masz legalnego... Ja tam wole GM7 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 PS: Pewei zaraz poelci post "Taa ciekawe, czy ty masz legalnego" xD A masz legalnego? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Większość: "GM6.1. Łatwiej cracka zdobyć" Mniejszość: "GM7.0. Bo jest lepszy" Do mniejszości się zaliczam. Mimo, że są z nim problemy (to cholerne online-owe wpisywanie klucza), to jest lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasz Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Mam legalną licencję. Cracki mnie nie interesują. Zainstalowałem Game Maker Pro Free i musiałem uruchamiać 50 razy aby się otwarło! Nie polecam cracków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 otwarło otworzyło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słoniu Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Obie wersje są poprawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starhedgehog Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 GM7 (ale i tak co mało z niego korzystam ,zrobiłem tylko na nim klona CtC ,Catch the X XD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Licencja - czyi kupiłeś? :P @topic: Proszę, niech każdy, kto uważa, że lepszy jest 6.1 niech powie, dlaczego on jest lepszy od 7. Byl taki temat na gmcommunity , gdzie porownywano gm7 i 6 , nie ze wzgledu na latwosc cracka i byly opinie dosyc podzielone , wg mnie oba sa spoko. Ale tez oba nie sa perfekcyjne . :P Sie zobaczy kolejna wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Game Maker Pro FreeNie ma czegoś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Większość: "GM6.1. Łatwiej cracka zdobyć" Mniejszość: "GM7.0. Bo jest lepszy" Do mniejszości się zaliczam. Mimo, że są z nim problemy (to cholerne online-owe wpisywanie klucza), to jest lepszy. ciągle sie wachałem którą wersje wole. Zacząłem ostatnio testować GM7 pod względami pod którymi gm6 mnie wkurzał (przysoliłbym markowi z dyńki za te problemy z wyświetlaniem długich animacji w edytorze) - i dochodze do wniosku ze to jedno i to samo gówno, tylko GM6 ma ładniejsze błędy z errorami :sp_ike: Ale ostatecznie przerzucilem sie na GM7, nie po to kilka ttysiecy lat temu biedacy wymyślili koło żebym mógł teraz tak pluć im w twarz swoim zacofaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 .....Zacząłem ostatnio testować GM7 pod względami pod którymi gm6 mnie wkurzał (przysoliłbym markowi z dyńki za te problemy z wyświetlaniem długich animacji w edytorze)...... Masz na myśli kompletne zawieszenie się GMa? Ja tak mam jak sprite jest wielki, wówczas pomaga tylko wczytywanie zasobu z pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Masz na myśli kompletne zawieszenie się GMa? Ja tak mam jak sprite jest wielki, wówczas pomaga tylko wczytywanie zasobu z pliku. Hm? Ja tam nigdy nie miałem z tym problemu :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Masz na myśli kompletne zawieszenie się GMa? Ja tak mam jak sprite jest wielki, wówczas pomaga tylko wczytywanie zasobu z pliku. chodzi bardziej ze edytor animacji przestaje mi wyswietlac animacje a zamiast teg 'nieedytowalne' białe kratki. pojawia sie przeważnie jak jest animacja powyzej 10 klatkowa. GM mi sie nie wiesza, ale musze kombinowac, wczytywac te gify z zewnątrz co ostatecznie nie jest takie tragiczne, gorzej kiedy sprite dopiero tworze, i nie moge dkokonczyc narysowac kilka klatek bo GM fochuje..itp. zdecydowanie najbardziej wkurzający GMowy bug ever wedlug mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 A nie lepiej jakbyś malował te gify w zewnętrznym edytorze? Przecież ten wbudowany w gm'a jest tragiczny. Photoshop i jazda. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 hmmmm... tutaj właśnie bym się kłócił :) tzn mam w gmie uwstawiony jako external editor photoshopa, ale ale, do zarządzania klatkami, i prostej edycji GM editor spisuje sie elegancko (nie licząc ww błędu), a tylko kiedy trzeba wszystko ładnie przypucować kilka kliknięć i przełączam na Photoshopa. Sam photoshop wg. mnie tragicznie nie nadaje sie do robienia gifów, a już tym bardziej "ósemeczka" której jestem szczęśliwym posiadaczem. sciągnałem sobie jajowo jakiegoś innego gif-editora, ale jest tak cienki ze żal dupsko sciska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Zgadza się GMowy edytor do pixelartu jest najlepszy. Painty i Photoshopy się chowają :) Właśnie ta prostota w GM jest fajna :) Podkreślam, mówię o PixeArcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Zgadza się GMowy edytor do pixelartu jest najlepszy. Painty i Photoshopy się chowają smile.gif Właśnie ta prostota w GM jest fajna smile.gif Podkreślam, mówię o PixeArcie. Zgadza się! Lepiej mi się w nim pixeluje niż w paintcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Nie zgadzam się. Ja do pixelartu używam również photoshopa, ale to już chyba kwestia przyzwyczajenia. Po prostu szybciej operuję narzędziami tego programu, np. przewijanie rolką odpowiada za zooma, dzięki czemu nie muszę klikać na lupę, poza tym jest dostępne zarządzanie kolorami i inne fajne toolsy. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IgiKoval Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Co do cracka, nie mogę się zgodzić z opiniami, że do 6.1 łatwiej go znaleźć. Sam znalazłem bez większego problemu cracka do 7.0 i nie ma żadnych problemów z jego użytkowaniem ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 IgiKoval, wyjdź proszę :<. Pirat kurczak. @co do wine Ja mam 0.9.5.8 tylko z doinstalowanym directem :) i mi game maker 6.1 z grami propaganji chodzi jak należy ;dd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Ja już przestałem korzystać z GM, są lepsze programy ;p Ale gdybym miał wybierać wersje GM, to zostaje przy 7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Ja już przestałem korzystać z GM, są lepsze programy ;p Niby jakie? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Pełno, wujek google je lubi. http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ga...program&lr= Szczególnie ciekawi mnie link drugi* Wie ktoś może, czy jakiś Game Maker używa Pascala? Edit: Sorry trzeci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IgiKoval Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Niby jakie? ;> Dev-Cpp ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Ekhm...?? Co jest ciekawego w drugim linku? Gamemaker? :boxed: Taak... dev-cpp oczywiscie ale to juz zupelna inna bajka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Wie ktoś może, czy jakiś Game Maker używa Pascala? Każdy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi