4tk Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Otóż poszukuję do mojego małego programiku kodu, którym można resetować komputer (niekoniecznie GML). Czy jest taki, a jeśli tak to jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Spróbuj tego: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=21219 A tak 4 real to spróbuj z dll'ami. Nie sądzę, żeby gm pozwalał podstawowo na takie działanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 spróbuj: GML execute_shell( 'shutdown -r -t 0 -f', 0 ) lub: GML execute_shell( 'shutdown, '-r -t 0 -f'' ), ale raczej to pierwsze zadziała :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 tym czymś można ruszyć każdą windowsową komende? czyli CMD w gml xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Tak. Możesz uruchamiać dowolny program z dowolnymi argumentami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Był poradnik na spryciarzach oto ten link http://www.youtube.com/watch?v=n63iCo9tMXc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 to komenda windowsowa shutdown -s -t 60 tylko pytam BOSHEE ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 lepiej -t ok 10, bo komu by się chciało czekać aż minutę? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 a po co w ogóle czekać tą minutę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 po to, aby dyzmaken zdążył przeczytać wiadomość którą można dołączyć przez "wiadomość" czy to także obsługuje takie "wiruski" jak pokazują na YT typu 'jak zrobić trojana'? zapisuje sie to w *.BAT i daje sie koledze linka: zobacz jaka fajna gra! tylko 1 MB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 e tam :] Nie ma to jak dll...bez zbędniej zabawy :] Jak chcesz to ci napiszę ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 a po co mi DLL? aby raz na rok napisać linijke kodu? a można zapisać gre z GM w BAT? a piszesz DLL'e? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 ctrl, zapisujesz bata i go uruchamiasz :) ? Ed: Boże Drogi. WilkAss, według Ciebie użycie jednej funkcji jest cięższe i jest "zbędnym kombinowaniem", bo łatwiej napisać do tego dlla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 WilkAss napisz mi dll. Tylko cos lepszego niż uruchamianie shoutdown.exe plax . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 jako bat nie można zapisać( a przynajmniej nie wiem ). Można napisać w gmie program do tworzenia plikow bat np. :] I jednak nie można dlla użyć do funkcji wylogowania,wyłaczenia restartu itp kompa bo wtedy jest zwalniana biblioteka i jak się zwolni to przestaje się wyłączać :D Można ewentualnie dodać plik.exe i go uruchomić i on by wyłączał kompa :] oczywięcie trzeba go napisać w c++ czy coś takiego. No i dlle pisze( ale nie zabieram się za takie mocniejsze :D ). Co mi trzeba to se zrobie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 napisz mi gre w DLL'u XDDD nie masz racji kręci-trybie. nie da sie... o uprzedziłeś mnie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Psychix Z tego co wiem wystarczy shutdown -r -f I powinien bez zbędnych argumentów się zrestartować Ew. możesz ściągnąć Brutus 2006 (2007 itp), który pozwala na ten sam efekt (po cholerę gościu pisał, nie wiem, ale ...) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Dobrze, że umiem visual basic`a, a tak w ogóle to mi się przyda coś takiego (niekoniecznie wyłączanie kompa tylko to, że komendy z visual basic`a obsługuje). Ja nie polecam dll`i skoro można zrobić to samo w gml i visual basic tyle, że łatwiej. (no może nie do końca to samo, ale w tym wypadku to... to samo :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 1. Wejdź w CMD 2. Wpisz: "shutdown -?" 3. Masz wszystkie dostępne komendy dla shutdowna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi