Boro Casso Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Tytuł: Nazwa kodowa BC Surfer Gatunek: Przeglądarka Opis: Przeglądarka internetowa napisana w C#. Jest to jeszcze wczesna wersja programu, więc nie wymagajcie od niego za dużo. W komentarzach możecie proponować nowe funkcje. Download: Pobierz plik Rozmiar pliku: 15kb Autorzy: Programowanie: Boro Casso Grafika: Boro Casso zainspirowany przeglondarką Safari Screeny:1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 To tylko jakaś okrojona przeglądarka z silnikiem IE -'- <(Zzzzz...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 To tylko jakaś okrojona przeglądarka z silnikiem IE -'- <(Zzzzz...) Jest to jeszcze wczesna wersja programu, więc nie wymagajcie od niego za dużo, chodziło mi bardziej o zaprezentowanie szaty graficznej niż samego programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Fajnie to wyszło :) dodaj ulubione kilka urozmaiceń itp. PS. Właśnie pisze z tej przeglądarki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Właśnie pracuje nad systemem kart, jak się z tym uporam zabiorę się za ulubione. PS. Właśnie pisze z tej przeglądarki smile2.gif Miło mi :) @down Musisz posiadać .NET Framework w wersji 3.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 mi nie działa :( :crying: :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Masz .NET Framework? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Jak już chcesz zrobić dobrą przeglądarke internetową użyj silnika Gecko : http://www.mozilla.org/newlayout/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 @kryniak ja? nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Jak już chcesz zrobić dobrą przeglądarke internetową użyj silnika Gecko : http://www.mozilla.org/newlayout/ Gecko samo w sobie strasznie muli, a nie posiadam aż tylu umiejętności żeby to poprawić. W zamyśle BC Surf ma być lekka dla procesora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 To już lepiej własny silnik renderujący napisać. Zrozum, że "przeglądarki" tj. X-ray autorstwa niejakiego Bagno nie ciągną za daleko. Musiałbyś coś nowego zaprezentować np. przeglądanie w kartach (jak Avant Browser). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Nie jest źle ale... Przeglondarka ...zabija! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 QUOTE Przeglondarka ...zabija! Moja przeglądarka jeszcze nie ma funkcji poprawiana błędów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 W delphi wystarczy 5 minut na napisanie takiego czegoś - bez .NET Frameworka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Kiedyś też robiłem przeglądarkę.Nie wiedziałem wtedy jak karty zrobić i wtedy zrobiłem to na MDI.Ogółem nie opłaca sie robić przeglądarek,bo każdemu Firefox lub Opera wystarczy :) Edit: No i pozostaje jeszcze super przeglądarka,którą przeglądasz internet i na odwrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Pisząc pod .NET Framework już samym tym zwalniasz przeglądarkę, bo rozumiem, że ma być ona dla słabszych komputerów, a .NET Framework na takich będzie bardzo powoli chodził, jak nie w ogóle (patrz systemy starsze od Windows XP). Poza tym, silnik IE do najszybszych też nie należy. Napisz własny silnik, to może ci się uda dorównać lekkością i szybkością tej przeglądarce: http://links.twibright.com/features.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 @Marmot: Może lepiej ala Dillo? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Ekhm...... 1/1. Dlaczego? Na co to komu. W Delphi / VC++ itp. to jedynie komponent TCppWebBrowcer (czy jakoś tak to było....) - a funkcje typu cofanie strony są w nim wbudowane... Jedyne co zrobiłeś ty (nie wiem jak na NET.Framework - tam może inaczej...) - to wyszukiwanie Google. A to nie jest zbyt ciężkie.... I dlatego każdy, kto ma jakiekolwiek doścwiadczenie w dziedzinie komputerów stwierdzi, że to 1 komponent i tyle. Ale np. taki Grela, który nie wie za bardzo, co to vC++ / Delphi uważa, że to fajny program :P PS: Możliwe, że się mylę, że to kiedyś będzie najpopularniejsza i najlepsza przeglądarka.... ale jakoś wątpię :P Edit: Nie tłumacz się, że to wczesna wersja przeglądarki, bo ja na to odpowiem tak: to po co pokazujesz taką "felerną" wersję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 1/1. Ekhm... czyli rozumiem że max? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Nikt tego uzywac nie bedzie ale chlopak rozwija swoje umiejetnosci. Przegladarka wyglada prosto, bez zadnych zbednych upiekszen i dziala B) 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Hehe, Links :P Na zajęciach z Systemów i Sieci ją instalowaliśmy, przy pakiecie chorwackim się przycięło i czekaliśmy 20 minut aż się zainstaluje, bo się nie chciał pobrać... po sprawdzeniu czy działa i próbie logowania na pocztę mieliśmy za zadanie ją usunąć :P Uhh.... nie ma jak wiersz polecenia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Ekhm... czyli rozumiem że max? :> Hehehe :P Literówka :P Chociaż literówka ma trochę inną definicję xD chlopak rozwija swoje umiejetnosci No ale to jest (przynajmniej w vc++, delphi) ok. 10 linijek kodu! PS: Trochę przesadziłęm z tymi 10 linijkami xD Ale chodzi mi o to, że...... dobra, nie chcę się rozpisywać........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Wolna przeglądarka, fajna szata graficzna W delphi wystarczy 5 minut na napisanie takiego czegoś - bez .NET Frameworka :P I można też w Visual Studio Express 2008 (posiadam tą wersje i też zrobiłem przeglądarkę) ale z .NET Frameworka :) EDIT: JAPIERDZIELE TO JEST TAKIE WOLNE TAKIE ....................................... NAJGORSZE JAKIE MOŻE BYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 W Delphi / VC++ itp. to jedynie komponent TCppWebBrowcer (czy jakoś tak to było....) - a funkcje typu cofanie strony są w nim wbudowane... Tu jest troszeczkę inna kotrolka Jedyne co zrobiłeś ty (nie wiem jak na NET.Framework - tam może inaczej...) - to wyszukiwanie Google. A to nie jest zbyt ciężkie.... Oprócz tego jeszcze Title strony w nagłówku programu oraz zapamiętywanie 30 ostatnio przeglądanych stron na potrzeby przycisków <>, no i te przyciski :) Właśnie skończyłem robić coś w stylu kart z ff i zabieram się za uzupełnianiem adresów stron :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Fascynujące, powiem szczerze, hmmm... Zaprogramować błąd :D Tego jeszcze nie było :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 @borocasso: Ale jedną rzecz ci jeszcze raz powtórzę: W zamyśle BC Surf ma być lekka dla procesora. Musisz posiadać .NET Framework w wersji 3.5 to się wzajemnie zaprzecza :) . Nigdy program interpretowany przez maszynę wirtualną nie będzie chodzić szybciej od programu skompilowanego natywnie pod konkretną maszynę, będzie zabierał więcej procesora. I prawdę mówiąc, taki Internet Explorer będzie wykorzystywał mniej procesora na słabszych komputerach od tej przeglądarki, mimo, że są na tym samym silniku :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi