Yoda Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Ja to bym wolał odzyskać swoją postać z tego drugiego serwera _^_ Dobiłem tam do 35 lvlu bodajże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 JA widze ze ponad 40 osob jest na tym servie : ac42.no-ip.pl i niemoge wejsc wczoraj gralem i dzisiaj niemoge a pisze wersja 073b a takiej niema :( pomocyyyyy plz szybkaaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 JA widze ze ponad 40 osob jest na tym servie : ac42.no-ip.pl i niemoge wejsc wczoraj gralem i dzisiaj niemoge a pisze wersja 073b a takiej niema :( pomocyyyyy plz szybkaaa http://gear-studio.com - wersja 073C serwera już jest, działa z klientem A :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Oooo można zmienić Expa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ten serwer co ma 51 graczy online po prostu się zawiesił, a osoba, która go hostuje nawet o tym nie wie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 RAM się skończył :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Morzecie mi napisać jak to dokładnie zrobic tego serva ?? Wkleić ten 0.70c to almorki i odpalic 0.70c i 0.7b ?? Czy jak prosze jakiegos dobrego tutka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ściągasz serwer, odpalasz, włączasz Almorę, wpisujesz IP: 127.0.0.1 i grasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Niedziała napisz dokładnie co sciągnąc bo mi wyskakuje ze jakis port jest zły :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Rozpakowujesz serwer z zipa do katalogu Almora Server i odpalasz. Następnie rozpakowujesz Almorę do katalogu Almora Online, odpalasz, w grze dajesz Create Character i tam gdzie jest IP zostawiasz puste pole. DOWNLOAD: Server DOWNLOAD: Client DOWNLOAD: Patch dla klienta Jak ściągniesz PATCH, to przekopiuj .exe do katalogu, w którym masz Almorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Nooo, teraz to już gra na 30x lvlu nie będzie tak nudna :P Mam nadzieje że arcade42 zaopatrzy się w nową wersję na weekend :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Na razie nawet nie wie, że się zawiesiło :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Na razie nawet nie wie, że się zawiesiło tongue2.gif To pozdrawiamy go, że wbija na serwer raz na 3 dni :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A ciekawe jaki rachunek za prąd przyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A ciekawe jaki rachunek za prąd przyjdzie smile.gif To już inna sprawa :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 a ile się płaci za 1kWh? załóżmy, że 50gr. Komp pobiera, no nie wiem... 50kWh, a działa 24h na dobę, a będzie włączony 3 dni. 50 * 24 *3 = 150 * 24 = 3600 (gr) = 360 (zł). Of course, na oko, na pewno będą inne dane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A mozna zrobic w servie 100 X expa ?? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Znałem kiedyś stronę do obliczania takich rzeczy. Ludzie wklejali wyniki z serwerowni i z domów. W domu wynosiło ok. 40-50zł, a w serwerowniach srednio 100-200zł. Nie więcej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tetris Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ech... Koleś normalnie jest "informatykiem" na tą cholerną sobotę (i pewnie niedziele) wyłączył serwer, bo pewnie myśli, że mu się coś popsuło, a najwyraźniej ktoś sobie robił jaja i zawiesił serw. (Da się po przez ciągłe wywalanie ekwipunku , Borek, możesz to uwzględnić i dopracować w Almora "2" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 a ile się płaci za 1kWh? załóżmy, że 50gr. Komp pobiera, no nie wiem... 50kWh, a działa 24h na dobę, a będzie włączony 3 dni. 50 * 24 *3 = 150 * 24 = 3600 (gr) = 360 (zł). Of course, na oko, na pewno będą inne dane... Od kiedy 3600gr to 360zł? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Whoops! Mój błąd... czyli wychodzi 36zł. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Plus opłata abonamentowa, przesyłowa itd :P Co do tego ile pobiera komp... zasilacz 1 kilo to jest 1000 zatem 400W to 0,4 kW - stąd prosty rachunek, przez godzinę p. mój komp zżera 0,4kWh. Teraz zakładamy, że 1kWh kosztuje 0,25 grosza, abonament 78 złotych, opłata dystrybucyjna 25 złotych. Teraz dopiero zakładamy, ze działa przez 3 dni non-stop. W ciągu dnia zużywa 0,4 * 24 = 9,6 kWh, co daje nam 9,6 * 0,25 = 2,40 PLN. Przez 3 dni mamy zatem 7,20 PLN, ale razem z resztą opłat - 110,20 PLN :) Oczywiście znając życie, ceny które znalazłem są cenami Netto, zatem Brutto wyjdzie 134,44 PLN. Działanie tego samego kompa przez miesiąc to koszt 216,42 PLN :P Czyli 90 $ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Macie: 84.205.18.233 Stawiam sobie na noc, tylko nie położyć mi pieca, mam tylko 1GiB ramu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Działanie tego samego kompa przez miesiąc to koszt 216,42 PLN :P Czyli 90 $ :D Czy wiecie ile można za to wykarmić tubylców? Walić tam jakąś durną Almorę - jedziemy do afryki. Do tego należy doliczyć koszta porządnego połączenia internetowego (nie tam żadne neostrady - conajmniej 10 mbit a najlepiej 50-100) - to kolejne dwieście, trzysta złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zakładam serwer jego ip to 83.1.115.64 Będzie czynny w godzinach wieczornych czyli 20:00-22:30 i dłużej Jednak może być czynny w ciągu dnia, a jeżeli nie chcecie się fatygować i włączać Almory Online to zobaczcie mój opis na GG 115721 ON-czynny OFF-nieczynny Dzięki producentowi gry Grzegorzowi Borkowskiemu udało mi się zaimportować baze postaci z serwera Almory Online Dzięki osobie Uzjelowi która hostowała serwer na Hamachi udało mi się zaimportowac bazę postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Ej kto dzisiaj będzie na moim serwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Moja babcia. A co cie to, doubleposterze ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Jak szukasz graczy to idź na stronę fanów Almory i załóż sobie temat o servie czy cuś. ( almora.bractwocienia.com ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Snake niby w którym dziale to napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Po co się tutaj pytasz o_O Od czego tam masz shoutboxa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi