Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Hmm... Problem będzie ze sprawdzaniem, kto hostuje serwer w tej chwili... Ten mały "haxx" Gnyska byłby przydatny :> Dobrze by było, gdyby każdy, kto hostuje, powiedział o tym w temacie i do której będzie trzymał serwer. Taka aplikacja wkrótce będzie, ale działać będzie na nieco innej zasadzie - na jakiej na razie nie mówię, bo to Ranmusa pomysł, nie mniej jednak, żaden update serwera nie powinien być konieczny (chyba, że Borek nie dał tej opcji o której słuszałem). Btw. nie dałem wcześniej, ale screenik z obciążenia kompa serwerem i grą naraz :P https://gmclan.org/uploader/23/962d8ee094.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Taka aplikacja wkrótce będzie, ale działać będzie na nieco innej zasadzie - na jakiej na razie nie mówię, bo to Ranmusa pomysł, nie mniej jednak, żaden update serwera nie powinien być konieczny (chyba, że Borek nie dał tej opcji o której słuszałem). Btw. nie dałem wcześniej, ale screenik z obciążenia kompa serwerem i grą naraz :P https://gmclan.org/uploader/23/962d8ee094.jpg gnysek te 48% to niestety tylko na początku... Jak wejdzie 10 graczy + 10 potworów, to będziesz miał ok. 60% :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 A ja proponuję małego updata który zmiesza ilość zdobywanej kasy i exp za mobów(by rozgrywka była dłuuuga) A ten path 73 to właśnie z tym?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 A ja proponuję małego updata który zmiesza ilość zdobywanej kasy i exp za mobów(by rozgrywka była dłuuuga) A ten path 73 to właśnie z tym?????? Ceny w sklepach uległy mocnej zmianie, teraz za dobry miecz musimy zapłacić ok 4 Milionów, a najlepszy chyba z 15 kosztuje :P A z tym patch'em to nie rozumiem o co ci chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 A mógłbym soje postacie(w tym jedną B(G)rata) Saverok(albo Sarevok) Mistyk i Mag Ognia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 A mógłbym soje postacie(w tym jedną B(G)rata) Saverok(albo Sarevok) Mistyk i Mag Ognia Jeżeli chcesz jakieś swoje postacie to wyślij mi PM z nazwami i aktualny adres e-mail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Mi niestety gra nie odnajduje mego serwera. Czy wie ktoś czym to jest spowodowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Postaw serwer, a w grze tam gdzie wpisujesz IP - nic nie wpisuj ( zostaw puste ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Dzięki Borek, działa. EDIT: Jeśli ktoś chce pograć, to zapraszam na mój serwer. IP: 79.184.61.94 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Postaw serwer, a w grze tam gdzie wpisujesz IP - nic nie wpisuj ( zostaw puste ) Czyli inaczej 127.0.0.1 ? :P Szkoda, że nie mam zew. Ip, bo bym wam hostował Śmigało by aż miło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Gnysek masz router? Jak tak to odblokuj sobie tylko porty. ;) Borek dzięki za moją postać. Znów jest miło zobaczyć mojego maga. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Fajny serwer, chociaż ubogi... :> @Borek: Heh, a ja wpisywałem 127.0.0.1 ... ehhh ;F Kto teraz hostuje? xDD @down: OK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Ja mogę pohostować. IP takie samo jak poprzednio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Niewygodne to to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 @up: Fakt @up2: Hostujesz, czy nie? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 No przecież zahostowałem O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 @up: A mi nie wchodzi... Xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 No to nie wiem co się stało, bo mojemu kumplowi przedtem chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 @up: Ja też nie wiem... Mi chodziło na localu... A na twoim nie, nawet gdy: resetowałem kompa, restartowałem Almę i wiele razy próbowałem się połączyć... :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Mi też nie działa :/ Sprawdzcie ktoś, czy dacie radę: 195.34.209.238 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 @up: U mnie nic... :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Heh, gnysek, IP które podałeś to chyba wewnętrzne jest :P My, którzy nie jesteśmy w tej samej sieci, widzimy nie to IP, tylko admina. Pewnie wiesz ale co tam xD Sprawdziłem, IP które podałeś jest zewnętrzne. Ale jak sprawdzasz? ipconfig w wierszu poleceń czy strona? Jak przez IPConfig Ci to pokazało, to znaczy że masz swoje własne IP i pewnie dlatego nie idzie wejść, bo port zablokowany. Dobra, to kto hostuje? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Ja mam ciągle włączony serwer, ale u innych nie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 A tam, wbijajcie na mike_p serwera ip: 83.4.33.60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Heh, gnysek, IP które podałeś to chyba wewnętrzne jest :P My, którzy nie jesteśmy w tej samej sieci, widzimy nie to IP, tylko admina. Pewnie wiesz ale co tam xD Dobra, to kto hostuje? :> Nie to jest zewnętrzne, wewnętrzne to jest 192.168.11.83 :P Tak myślałem, ale chciałem sprawdzić, bo kiedyś mieliśmy obiecane zew. IP... tylko admin gdzieś zaginął :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Hm, ale jak sprawdzałeś IP? Popatrz na górę, zedytowałem posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 mike_p chcesz żebym dodał twoje IP do listy serwerów na stronie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Hm, ale jak sprawdzałeś IP? Popatrz na górę, zedytowałem posta. W ip config to mam jeszcze inne, bo ja mam podsieć w domu, ale o tym sza bo się admin dowie i każe płacić 3x tyle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Mozna tez na Hamachi, ale hamak to shit :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Lol gnysek, przecież pasmo idzie na router, który rozdziela pasmo po trzy komputery: to nie jest tak, że idą trzy pasma dla każdego komputera od admina :P Masz 3 kompy, admin daje ci pasmo 60, to dla każdego kompa po 20. A nie że pasmo po 60 dla wszystkich xD A tak wogóle, zwykle admin pozwala na podsieć, którą ja też w domu mam. A z tego, co mówisz, wywnioskowałem że Twój router ma zewnętrzny IP, a komputer ma wewnętrzny dlatego, że za routerem. To znaczy że problem można bardzo łatwo rozwiązać. Po prostu odblokuj porty, i w jakiś sposób przydziel przez router IP Twojemu komputerowi. Nie wiem, może "oddaj" zewnętrzne ip routera komputerowi, a dla routera zostaw wewnętrzne. Może proxy, nie wiem xD Albo tunel ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi