Mistyk Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Wczoraj wieczorem kończyłem cały system nawalania w neko(nowa gra nawet nieźle idzie do teraz...)zapisałem w exeku. Biorę żeby zapisać w .gm6 w... jak to popularna na moim kopie zawiecha <_< A ja nie zdążyłem zapisać w gm6.Słyszałem że można jakoś zdekompilować czy tam podejrzeć czy mógłby mi ktoś napisać jak to się robi? ew na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Ten dekompilator chyba nic ci nie da, bo nie można nim 'odzyskać' plików :] Tylko podejrzeć skrypty chyba i obiekty ( ale nie kod wewnątrz ich zdaje się ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 @up to by się to dało chyba kopiować i wkleić żaden problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Można, ale to robota dla profesjonalistów. Druga sprawa, my nie zjamujemy się tego typu rzeczami, jakby każdy mógł z .exe robić .gm6 to ho ho... dużo złych rzeczy by się działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 dużo złych rzeczy by się działo. Taaaa.... kod Almory przestałby być tajemnicą ;) EDIT A, sorry do GM7 nie ma dekompilatora ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 @up no dużo... powstały by gry typu Magi z nowoł grafoł, almorA z lepszym serfem, bacdołn 3 uuu ale by było.Ale koniecznie chce ten projekt dokończyć (a da się tam skopiować grafiki)bo nad każdą się trochę męczyłem... No pomóżcie chociaż na pw @down specjalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 @up no dużo... powstały by gry typu Magi z nowoł grafoł, almorA z lepszym serfem, bacdołn 3 uuu ale by było.Ale koniecznie chce ten projekt dokończyć (a da się tam skopiować grafiki)bo nad każdą się trochę męczyłem... No pomóżcie chociaż na pw Przestań się wygłupiać - mam nadzieję, że zrobiłeś to specjalnie... Następnym razem uznam za błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Daj no tego exe'ka, zobaczymy co uda się wyciągnąć :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 a gamemaker nie robi przypadkiem kopii zapasowej? pliki *.gb1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Dekompilator istnieje, ale nie podamy go na forum, bo nie jest on legalny ;) . Musisz samemu poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 a gamemaker nie robi przypadkiem kopii zapasowej? pliki *.gb1? Tak, robi. W folderze w kótrym miałeś grę powinieneś mieć plik *.gb1. Chyba, że wyłączyłęś kopię zapasową w ustawieniach....... I od razu: Zawsze zapisuj swoje zmiany.... skoro zrobiłeś tą grę na jednym uruchomieniu GM'a to chyba nie zrobiłęś za wiele :P No chyba, ze nie zpaisywałeś gry z 5 godzin........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Tak, robi. W folderze w kótrym miałeś grę powinieneś mieć plik *.gb1. Nie tylko *.gb1,także *.gb2,*.gb3 itd. I od razu: Zawsze zapisuj swoje zmiany Najlepiej jest zapisywać raz na np.10min,lub jak zrobisz coś bardzo ważnego(dla pewności) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Ale jak ani razu nie zapisało się projektu, to backupa nie ma. Ja średnio co 10-15 minut zapisuję zawsze, a po zakończeniu pracy robię backup gm6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Oj, cos nie doczytałem tematu :P Ty wogóle nie zapisałeś projektu? Pracowałem na niezapisanym ? LoL xD Ja nawet jak zaczynam nowy projekt to pracuję zawsze na *.gmk - choćby pustym.... Nie tylko *.gb1,także *.gb2,*.gb3 itd. Tak, ale domyślnie robi tylko jedną kopię ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 dobra zmieniam inteface robie od nowa. Mam nowe pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi