Jankes Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Chciałbym zrobić gre internetową- kożystając z klocków z waszej strony. Mógłby mi ktoś bardziej to opisać. Bo jestem noob w tych sprawach. Prosze o wyrozumiałość dla mnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 KLIKNIJ TUTAJ :Dhehe masz tutaj ty moj mały noobku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Hehehe dzięki.. i mówie z góry że moich postów sporo tu dojdzie bo mam dużo pytań :D _________________________________________________________________________ Dobrze wiedzieć. A jeśli chodzi o te klocki Multiplayer z waszej strony to mam z nimi problem :(. Niby działa wszystko cacy ale jak daje w jakims obiekcie przeslij pozycje obiektu a w pliku serwera odbierz to w klijencie działa normalnie kulka idzie w różne strony a w okienku serwera przeskakuje i przemieszcza się tylko na ukos :/ I niewiem co tu źle zrobiłem . Niech mi ktos pomoże :crying: Bo Noob ze mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Tylko pamiętaj aby skorzystać z obcji "EDIT POSTA" bo Sadam lub co gożej Gooman cie zabiją :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Dobra udało mi się bezbłędnie dwa kąpy w sieci połączyć. A aby nowego tematu dla jednego pytania nie zakładać to pisze tutaj: -Jak zrobić aby postać była na środku ekranu a on wędrował za nią.. np. tak jak w Tibi. -i <może nobiarskie pytanie> jak zrobić aby obiekt zatrzymywał się na drugim. Ustawiłem grawitacje zrobiłem chopka i plansze ale on przelatuje przez wszystkie obiekty. Wiem że trzeba ustawić kolizje ale jakiego w niej klocka umieścić ?? Błagam o odpowiedz. :D :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 ad.1) W oknie room przechodzisz do zakładki "views" i tam w polu "Object following" z listy wybierasz ludzika i poniżej wpisujesz odległość między ludzikiem od krawędzi bocznej i górnej. O ile pamiętam to chyba tak, ale pewien nie jestem ;) ad.2) To nie znasz podstaw a chcesz taką gre robić? O_o Dajesz akcje Collision with, ustawiasz kolizje na przeszkodę (np. ludzik2), i dodajesz klocek ruchu, gdzie ustawione jest speed 0 i kierunek żaden *czyli kwadrat ten w środku* Dawno w GM'ie nie siedziałem ale chyba dobrze powiedziałem (inni potwierdzą) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Thx. Teraz ostatnie pytanie tego dnia :P Jak zrobić aby np chopek strzelał. i to z przodu czyli aby nabój wylatywał z lufy :D I tylko tyle... błagam o odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Przykład zrobiony na klockach (może się przyda): TU!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Ja proponuje kodem. Daj w step : if keyboard_check(vk_space) {var id_pocisku; id_pocisku=instance_create(x,y,pocisk) id_pocisku.direction=direction; id_pocisku.speed=predkosc;} Obiaśniam już co tam mamy: pocisk - nazwa obiektu pocisku który ma być stworzony predkosc - prędkość z jaką ma sie poruszać obiekt Zmodyfikuj to jak chcesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Thx My Master :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 31 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Mam pytanie chce zrobić aby gracz mógł założyć serwer na własnym Ip wpisując je po prostu. Ale nie wiem zbytnio jak to zrobić. Tego bajeru potrzebuje konkretnie do klocków MGMultiplayer ponieważ ich używam. Please Help :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 ip=get_string('Podaj IP'); Ustawia ci zmienną ip na wpisaną wartość, musisz teraz pozmieniać troche klocki i będzie cuj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 1 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 To tera mnie sporo kąbinowania i prób czeka... thx za pomoc :D ______________________________________________________________________ No spoko pyta o IP ale jaki kod mam wstawić aby raz się pytało o Ip :boxed: Bo wywala bez przerwy wpisz IP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 Daj to w warunku Create na samym początku kodu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Wiem że nie wypada odświeżać starych tematów ale muszę! ma może ktoś ten przykład Nicolas'a na klockach ? Bo host nie dzała ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=189202 Tu masz przykłady, i to na klockach. ( Google rządzi :] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 chodziło mi o przykład a dałeś mi pdf-a ale i tak dzieki chodz mi nie pomogłeś;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Na dole pierwszego posta w linku Konrada masz przykłady.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ah. Tymon zrobił taki głupi błąd :P. Mianowicie: funkcja get_string() ma dwa paremetry - Tekst i przykładowa odpowiedź, czyli np. get_string('Podaj ip:','168.101.10.87'); @Down: No, a co miałem tego nie napisać? Przecież ten biedny użytkownik forum by wpadł w błąd :P . A z twojego postu wychodzi na to, że jestem w SupraMataszTeam xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ah, wow. Jesteś lepszy ode mnie! Złapałeś mnie za mój błąd. Jesteś moim idolem! Idź szukaj dalej, może coś znajdziesz - a to tylko 2506 posów + coś z valhalii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi