Yoda Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 @up: C++ - bleee tongue2.gif Lepiej w delphi pisać ;> Nieprawda! Delphi jest niewydajne i ma zj***ną składnię - poza tym kto widział tak prymitywny ( pod względem pisania kodu ) język ;x Dobra, koniec offtopu - i tak będziemy się kłócić jak to zwykle na gg :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Nieprawda! Delphi jest niewydajne i ma zj***ną składnię Sam jesteś - poza tym kto widział tak prymitywny ( pod względem pisania kodu ) język ;x Jak coś jest proste i opisowe to jest prymitywne? Prymitywne to jest Ook! :D Zresztą chciał żeby mu napisać to mu napisałem =[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 @UP: Delphi - bleee ;P Lepiej w C++ pisać ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Sam jesteś Świetny argument! @Konrad: tak trzymać - polać mu! =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Wole w Delfinie :P W nim bylo mi latwiej pisac male programiki, to moze i serwer sie uda xD mike_p masz u mnie plusa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Wole w Delfinie tongue2.gif Oj tam nie znasz się :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Yoda, to powiedz mi jak zrobic cos takiego w C++, to ci poleje xD W sumie nie chce mi sie sciagac znowu Delphi po formacie ;/ A kompilatory C++ malo waza xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Stycznia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Najlepiej jakby serwer mógł się odpalać na linuksie w trybie tekstowym, wtedy wybór jest prosty, bo C++. Ewentualnie można zastanowić się nad D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 /* TWORZENIE KLAS */ class TwojObiekt //tworzymy klasę { public: int zmienna; //zmienna publiczna void funkcja( int argument1, double argument2 ); //funkcja składowa private: int zmienna_prywatna; //zmienna prywatna - uzywana w definicjach funkcji }; /* GŁÓWNY PROGRAM - czy jak by to nazwac;P */ int main( args argv[] * char ) //czy coś nigdy nie pamietam co tam jest w srodku :P { TwojObiekt obiekt; // tworzymy obiekt danej klasy obiekt.zmienna = 3; //na przyklad obiekt.funkcja ( 3, 5.7 ); //wywolujemy jego funkcję składową return 0; } /* DEFINICJE FUNKCJI */ void TwojObiekt::funkcja ( int argument1, double argument2 ) { argument1 += ( argument2 + zmienna_prywatna ); //funkcja ta doda owe dwa argumenty i zmienną prywatną } chyba dobrze napisałem xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 OK dzieki :) EDIT: Ooo widze Yoda (maj masta :P), ze teraz troche bardziej przejrzysty jest kod :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Yoda, to powiedz mi jak zrobic cos takiego w C++, to ci poleje xD W sumie nie chce mi sie sciagac znowu Delphi po formacie ;/ A kompilatory C++ malo waza xD Zależy które. Polecam też Free Pascala do pisania w Pascalu. Stosunkowo nieduży, a dobry i darmowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swety Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 ktoś by mohl zrobić server w C++ albo Delphi :D :D :D chybieni mí koncept :D ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Yoda -> No, rzeczywiście, wyczerpująco żeś przedstawił programowanie w C++ orientowane obiektowo ;] ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 A o wskaźnikach nic nie wspomniał ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Up -> Tak miała wyglądać pierwotna wersja mojego postu wyżej, C++ bez wskaźników, ble ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasz Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Nie znam się NAJLEPIEJ na C++, co to są wskaźniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Zapisane w formie liczbowej adresy pamięci komputera, pod którymi znajdują się określone dane (wskaźnik wskazuje na miejsce w pamięci komputera gdzie znajduje się konkretny zasób ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Po pierwsze przestań w końcu odświeżać te tematy. Po drugie mogłeś sobie poszukać w google a nie pisać bezsensownego posta. Tu masz o tych wskaźnikach <_< Edit: Ranmus szybszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi