fervi (Skovv) Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Witajcie! Potrzebuje informacji, jeśli źle trafiłem to sorry, ale uznałem że to jest dla zaawansowanych A więc, jest sobie zewnętrzna aplikacja Tibiaclient (która nie widziała GML-a na oczy) i mój program. Chcę, żeby jak klikne na opcję Light to DLL działa nie na mój program tylko na Tibię (zmienia kilka zmiennych w TC). Proszę o pomoc :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 co innego korzystanie z dlla, a co innego wysyłanie jego funkcji poprzez jeden program do drugiego (lekko bez sensu, ale co tam ... ). nie wiem czy to możliwe (prędzej modyfikowanie zawartości pamięci ram) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 To jak ktoś zna odpowiednią metodę to niech napisze, Jak ktoś zna dobrze angielski proszę o napisane na forum GM-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Heh, jak mi się wydaje (zależnie od typu DLLa, tego co robi) to podaje się HWND (czyli identyfikator okna). W GMie jest funkcja, która zwraca HWND okna GMa i podaje się go do, np. podpięcia kontrolek WinAPI. W takim razie (jeżeli nie chodzi ci o to to przepraszam :) ) zamiast HWND twojej aplikacji podajesz HWND Tibiaclient (jak go znaleść - poszukaj). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Ale to tylko funkcje dla WinAPI. ;/ Nie da się tak o podczepić DLLa pod skompilowaną aplikację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 mylisz się tymon :D można napisać dll'a do zawartości pamięci ram jak mówił gnysek :) ja się na tym trochę znam bo sam napisałem bota Proxy+injekcja do Tibi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Czyli jak to zrobić?? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Pieter, wpisać DLLa do pamięci, czy napisać DLLa do manipulowania pamięcią? Bo niejasno napisałeś. =D No i ba, można podczepić kawałek kodu wykonalnego, albo po prostu zarządzać pamięcią aplikacji. Tak czy inaczej mu chodzi o podlinkowanie DLLa do aplikacji. Chce by "TC używał jego DLLa", tak jak to robi GM. A to kompletnie bez sensu, nieprawdaż? =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 troche :P Tymon chodziło mi o napisanie dll'a co będzie manipulował pamięcią Tibi :P istnieje możliwość podpięcia dll'a pod Tibie... tak zwane hook ;] do przechwytywania pakietów wychodzących i przychodzących do gry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi