-[PhariseuS]- Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 http://phariseus.republika.pl/volleybump.rar Aaa, takie badziewie sobie napisałek, z grafiką własnej produkcji... którą Ranma_man nieraz już widział, gdy mu podsyłałem *.gmd do betatestów :) Tryb dla jednego gracza (bardzo trudny i inteligentny bot!) oraz dla dwóch - gracz 1: strzałki, gracz 2 - A,S,D,W. Proszę o komenty i zgłaszanie bugów :) Poza tym to jazda i cześć. ZNANE BUGI: -Czasami piłka blokuje się na lewej ścianie roomu -A czasem na siatce :) -Bot się potwornie trzęsie, co mu nie przeszkadza w dosięgnięciu piłki :) Edit by Gooman: Pozwoliłem sobie poprawić link do pliku na właściwy link był do volleybump.rar natomiast na servie plik miał Volleybump.rar EDIT: Dzięki Gooman. Właśnie miałem to zrobić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhu1111 Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 Super gra pogralem trobwe i znalazłem następujące BUGI :( : -tak jak muwiłeś piłka czasami zawiesza sie na lewej ścianie . -wkurza mnie to że gdy piłka odbija się od ścianyto czasami leci w góre a czasami w duł -raz piłka wpadła w mojego gracza i została przy nim. Teraz plusy tej jakrze wspaniałej gry :] : -Fajna grafa -duża grywalność i frajda -banalny system sterowania -możlwość bardzo fajnyh możliwości otbić (wejść na ściane i od niej sie odbić pilke) i tyle . :) Powtażam GRA jest spoko :thumbsup: . PS. I jeszcze cos w przypadku gry na 2 osoby 2 gracz może wyjść poza plansze i to jest kolejny BUG. Edit By Gooman: Krzychu powtarzam po raz ostatni jest coś takiego jak guzik edit. Jak Ci sie cos przypomni to zedytuj posta a nie dodawaj nowego !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 25 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 Jak się zbierze więcej bugów, to poprawię, bo największy problem stanowi blokująca się piłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhu1111 Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 żeczywiście ta piłka jest tak wredna trzeba ją uspokojić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 Gra jest spoko ale piłka dziwnie sie odbija :angry: raz zablokowała mi się na ścianie :( i po co dałeś mp3 , przxez to zajmuje 2x tyle co normalnie <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 25 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 Gra jest spoko ale piłka dziwnie sie odbija :angry: raz zablokowała mi się na ścianie :( i po co dałeś mp3 , przxez to zajmuje 2x tyle co normalnie <_< <{POST_SNAPBACK}> To nie są bynajmniej mp3. To wavy 11bit mono adpcm. A muzykę dałem, bo jest fajna :) Midi nie oddały by tego charakteru. Midi są do bani... przynajmniej niektóre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 Muza z Painkillera jest zajebongo ale nikt jej nie daje do gierek w GMie :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 25 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 Sam przyznasz, że naturalne dźwięki są lepsze niż midi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhu1111 Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 Jak dla mnie to muzyczka jest fajna :D ups oops sorka to sie juz wiencej nie powtyzy ja myslalem ja .... tylko no tego ale teraz dalem edit ale jeszcze bardzo daleko do bana prawda . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) Mój najlepszy wynik to 1:1. Piłka utykała w ścianie i w siatce ;) Popraw to, a będzie giera lepsza od Blooby Volley! :P No i te odgłosy... Mniam :) Edytowane 25 Maja 2005 przez Pietrus_paN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 26 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Do jasnej ciasnej, NIE MAM POMYSŁU, co może być z tą piłką nie tak, że się blokuje! Może komuś wyślę *.gmd, żeby to sprawdził... zgłoszenia w tym temacie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Ja moge sprawdzić bo mam kilka domysłów co może być ale musze zobaczyć jak to jest z tą piłką zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 To mój przykład w gmd, jest na klockach ale wszystko działa :) P.S ups zaraz to dodam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Tak, rzeczywiście ta piłka wkurzająca jest :P Co do gry, to całkiem sympatyczna ;) WYnik Pietrus_pana jest straszny :P Ja miałem 5:2 i mi się odechciało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 26 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Ja moge sprawdzić bo mam kilka domysłów co może być ale musze zobaczyć jak to jest z tą piłką zrobione. <{POST_SNAPBACK}> Wysłałem ci pm z linkiem do gmd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Maja 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Raz nie mogłem skończyć meczu, bo piłka zacięła się u komputerowego gracza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 -[PhariseuS]- Odpowiedziałem Ci na PM. Wszystko tam wytłumaczyłem więc tutaj się nie będę rozpisywał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Fajna giera :) . Tylko ja nie rozumiem kilku rzeczy: - czemu można odbić więcej niż 3 razy? - czemu piłka czasami się od prawej ściany się odbija trochę wcześniej niż jest koniec ekranu gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 27 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Fajna giera :) . Tylko ja nie rozumiem kilku rzeczy: - czemu można odbić więcej niż 3 razy? - czemu piłka czasami się od prawej ściany się odbija trochę wcześniej niż jest koniec ekranu gry? <{POST_SNAPBACK}> hmmm jeżeli chodzi o pyt.2, zapytaj Goomana, który się zajął korektą. A czemu by mogła być odbijana tylko 3 razy? Przecież to nie jest klon żadnej gry, np. Blobby Volleya! Tu zasady ustalam JA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 A ja myslalem ze zasady są siatkowkowe :lol: Tak czy inaczej jesli chodzi o fizyke pilki... no to kaplica :D Zajalbym sie tym w pierwszej chwili, te 3 odbicia po jednej stronie to tez wazna kwestia 1) zwieksza realizm bo wiekszosc tego oczekuje 2) zapobiega sytuacji w ktorej komputer bedzie sobie odbijal w nieskonczonosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 No jeśli to rzeczywiście siatkówka to trzy odbicia po jednej stronie powinny być, tak przecież jest w rzeczywistości.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 27 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Bloody good alboom, bloody good alboom! Poprawię to ASAP. Na razie mam trochę roboty ze znalezieniem miejsca pod oficjalne forum 3dmm-pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielokop Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 A wiec tak : Ocena Gry : Grafika - 5/6 (drgawki bota :) Grywalność - 5/6 Muzyka - 6/6 Ogólna ocena - 5+ Muzyka bardzo mi się podobała jak i sama gra ! Polecam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi