LolikZabijaka Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Siema !!! Mam Problem Z Obiektem Autobusu (bo robie wyscigi) bo gdy auto jedzie do gory ekranu sunie sie po krancu ekranu ci mam zrobic zeby ekran przesuwal sie gdy autobus znajduje sie dokladnie w centrum ekranu (bo jak sa przeszkody to nie wiac ich a mozna je zobaczyc dopiero jak autobus pierdyknie w nie) pozdrawiem Siema! Problem w tym, że źle nazwałeś temat, nie chcę już wspominać o formie w jakiej napisałeś post. Nazwa zmieniona z "Mały Problem" na "Przesuwanie ekranu". No i oczywiście przesyłam WARNA na twoje konto. Borek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ustawic Hbor i Vbor na polowy rozmiarow viewa :P Jak masz 1024x768 to dajesz 512x384 (chyba 384 nie pamietam ile to jest 768/2). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neit Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 W opcjach room'u klikasz w "views" i tam uzupełniasz w zależności od tego, co masz. Jeśli np. w "View in room" masz W:640 H:480 To w "Object Following" zaznaczasz swój autobus i uzupełniasz Hbor i Vbor tak, aby "suwało" jak należy (np. Hbor:320 i Vbor:240) Edit: Ubiegł mnie :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ok Suwa jak nalezy ale autobus miga raz na jednej stronie ekranu raz na drugiej jak to naprawić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Jak miga? Nie wiem o co Ci chodzi xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ekran sie Robi Podwójny Wszystko Sie Robi Podwójne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maskow Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ustaw room_speed na 60 i zmniejsz prędkość autobusu dzieląc przez 2. @Down: yhy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Nic Nie Dało Moze Wrzucic na Upload ?? https://gmclan.org/up2808_4_Autobus.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 ustaw hborder na troche mniej. nie mozesz podzielic na pol bo musisz zauwazyc ze autobus jest wyzszy czy tam szerszy niz 1 pxl. zmiejsz do 300 czy cos i powinno pacać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 a mozna prosic o naprawienie tego bo cos sie pier... i jest ten sam syf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Ktoś Pomoze mi z tym problemem ?? bo jak sam tam wpisuje to to jeszcze gorzej jest niz bylo :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 NO WIDZE ZE SIE NIE DOCZEKAM A WIEC ZAMYKAM TEN BURDEL :D O ho ho, nie czytało się regulaminu, co? :3 W nagrodę dostaniesz 2 (słownie: dwa) warny w cenie jednego! Potraktuj to jako sylwestrowy bonus. :) Maximal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Co ?! Za Co Podwójne ostrzeżenie Ten Cep Marciocia za wrzucenie syfu na strone dostał tylko 10 % a ja aż 20 za jedno słowo i to nie całkiem wulgarne ??!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Co ?! Za Co Podwójne ostrzeżenie Ten Cep Marciocia za wrzucenie syfu na strone dostał tylko 10 % a ja aż 20 za jedno słowo i to nie całkiem wulgarne ??!! Masz coś jeszcze do powiedzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 OMG 4 posty pod rzad. Chlopie zakladaj nowe tematy. Tak trudno ustawic od nowa 800 600 i hbor na 400 a vbor na 300. i ustawiasz zeby jechalo za autobusem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ja tez mam taki sam problem jak ten "oszołom" ponieważ ekran nie chce sie przesówać razem z obiektem Zrobiłem wszystko to co wy mówiliście ale mimo to nic sie nie zmienia mój bochater idzie, idzie ale zaraz znika :/ HELP !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Jeśli ekran ci miga, to przestaw origin śledzonego objektu na środek. Ale jako że może to rozwalić grę, zrób objekt scroller, który ciągle ustawia się na środku śledzonego objektu i jest śledzony przez view. Rozumiesz? Zastępuję Ludzixa: xxxxxxDDDDDDDDDDDDDdddddddddddddxxxxxxxxxDDDDDDDDDDDDDDDxDxdXDXDxDxDXDxDxdxDxDxD XdXdXDxDxd Ciągle mi tak odpowiada. =p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Błagam jak zrobić żeby ekran przesuwał sie razem z obiektem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_K Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 to w roomie zrob cos takiego http://www.imagic.pl/public/pview/100086/ct.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 to w roomie zrob cos takiego http://www.imagic.pl/public/pview/100086/ct.JPG Zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś ale to nic nie dało A tak w ogóle to komuś to działa ?Próbowalem już wszystkiego ale nic nie pomaga. Zalerzy mi na tym bo to żadna gra bez przesuwania sie ekranu za samochodem :crying: help !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 a zrobiles obiekt "samochod1"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Tak zrobiłem https://gmclan.org/up3391.html tu możecie ściągnąć to co zdążyłem zrobić. ściągnijcie i poprawcie jeżeli sie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 http://chomikuj.pl/Dawidds/Inne/GRA.gmk Pobaw się parametrami, aby ci to "równiej" przesuwał :) A ty, "gamoniu" (sorka) - jak ma ci się przesuwać ekran, jeżeli jego rozmiar to jedyne 640 x 480? Takie rozmiary ma okno gry! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Wielkie dzięki Dawidds już załapałem o co chodzi. No ale coż człowiek uczy sie na błędach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi