warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Czemu jak mam kod : obj_wynik.wynik=real(obj_skladnik1.napis) % real(obj_skladnik2.napis) to wyskakuje bład. A potrzebuję tej funkcji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 moze bys napisal jaki blad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 nie ma czegoś takiego jak % lol to nie jest podręczny kalkulator xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Procenty oblicza się inaczej: liczba (procent/100 * liczba) zdaje się EDIt: albo (procent/100 * liczba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Haha myślałem że walne :lol2: Ty tak chciałes obliczyć procent? rotfl!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 FATAL Error in action number 1 of Mouse Event for Button for object obj_%: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 2: obj_wynik.wynik=real(obj_skladnik1.napis) % real(obj_skladnik2.napis) at position 44: Unexpected symbol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 polecam co jakiś czas odświeżać stronę <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 To co zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 polecam co jakiś czas odświeżać stronę <_< btw co ty w ogóle chcesz obliczyć ? ile wynosi x procent danej liczby ? jakim procentem danej liczy jest druga liczba ? czy jeszcze coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Jak chcesz dodać/zrobić np coś takiego : 122HP + 5% to musiał byś napisać 122 + (5/100 * 122) to tylko przykład EDIT: 122 + (5/100 * 122) = 122+ (0.05 * 122) = 122 + (6.1) = 128.1 [ dodałem dla zrozumienia 5% z 122 to 6.1 ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Czyli coś takiego: obj_wynik.wynik=real(obj_skladnik1.napis)+ (real(obj_skladnik2.napis)/100 * real(obj_skladnik1.napis) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 ale co ty w ogóle chcesz obliczyć :blink: ?? wynik = liczba * 20/100 otrzymamy 20 % liczby człowieku, my cię mamy matematyki uczyć ? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 No w kalkulatorze jest taka funkcja a ja ulepszam swój kalkulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Mój podręczny jest za bardzo zaawansowany na takie pierdoły jak procenty :blink: roi mi się od funkcji trygonometrycznych, niektóre nawet nie wiem do czego służą... napisz co chcesz uzyskać !! (obliczyć ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 A ten windowsowy to nawet nie ma %. Przynajmniej w moim xp. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 A mi chodzi o różne funkcje takie jak w kalkulatorze. I chcę zrobić różne działania. Składnica: obj_wynik.wynik=real(obj_skladnik1.napis) działanie np. dodawanie czyli + real(obj_skladnik2.napis) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 wynik = liczba1 + liczba2 jak mamy ci pomóc, skoro sam nie wiesz czego chcesz ? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 No oto chodzi co napisałeś tylko chcę zamiast plusa dać kod na obliczenie procentów z składników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 @up: ale w jakim sensie procentów? wynik=liczba * procent ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 człowieku lamisz aż smutno :( musiałem iść po kalkulator do 2 pokoju ;/ obliczanie jakim procentem liczby jest druga liczba: wynik = liczba1/liczba2 * 100 obliczanie x procent danej liczby: wynik = liczba * procent/100 zwiększenie liczby o ileś procent: wynik = liczba + procent/100 * liczba zmniejszenie liczby o ileś procent: wynik = liczba - procent/100 * liczba ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 O to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 A jednak cały czas coś nie tak gdy wziołem ten pierwszy przykład to mi nieważne jakie składniki ale pisze 57,41 czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 nie możliwe: wynik = 20/60 * 100 show_message(string(wynik)+ " %") game_end() sprawdź sobie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ale mam cztery objecty : obj_wynik: ma zmienną w create wynik=' ' obj_skladnik1: ma zmienną : napis=' ' - tam wpisuję pierwszą wartość obj_skladnik2: napis=' ' -tam wpisuję drugą wartość obj_%: musi mieć kod aby wynik w obj_wynik równam się procętowaniu składnika nr 1 i składnika nr 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 wynik = real(obj_skladnik1.napis) / real(obj_skladnik2.napis) *100 powinno działać ! na cholerę robić na każda funkcję nowy obiekt ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 na cholerę robić na każda funkcję nowy obiekt ;/ Dokładnie - już mu to mówiłem - nie prościej zrobić to w jednym obiekcie? ;c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 obj_wynik.wynik=(real(obj_skladnik1.napis) / real(obj_skladnik2.napis))*100 Bezsens z tymi obiektami. Btw: musi mieć kod aby wynik w obj_wynik równam się procętowaniu składnika nr 1 i składnika nr 2. W temacie napisałeś procent poprawnie a tutaj już nie potrafisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi