M@ti002 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 witam. robie erpega (narazie dosc prostego ale moze wyjdzie cos fajnego z tego) i mam pustke w glowie co do itemow :/ i pomyslalem ze wy byscie popodrzucali nieco pomyslow :) co do itemow to mam miecze: 1. dlugi miecz 2. krotki miecz 3. dlugi ostry miecz (taka igla :P) 4. Dundricht (legendarny miecz z czerwonym ostrzem i "rozszerzajacy sie") 5. 4 magiczne laski: 2 biale i 2 czarne 6. 2 maczugi: z kolcami i bez 7. Otireth (2 legendar tyle ze zlamany i z zoltym ostrzem) 8. sztylet :P tarcze: 1. drewniana 2. 2 rycerskie 3. legendar: tarcza krola Crodilla zbroje: 1. koszula wiesniaka :P 2. kolczuga 3. 2 zbroje rycerskie 4. legendar: zbroja Crodilla i helmy: 1. czapka wiesniaka :P 2. 2 helmy rycerskie 3. 2 legendary: szyszak swietego wojownika i mrocznego/przekletego 4. legendar: helm Crodilla piszcie jakie itemy chcielibyscie w grze znalezc, nie przewiduje raczej butow, spodni i rekawic :) aha i piszcie wyglad i cechy (atak, obrona itp :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 cannabis sativa. zwieksza szybkosc regeneracji many :) btw. wygląd - zielony 5 "listny" liść, ew. duży top, albo gruda hasanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 no tak. zarzucajcie takze czarami :P i wlasnie takimi stuffami jaki dal propa ;) EDIT: mozecie tez dawac pomysly na kody :) bedzie chyba taki jeden, ze sie dostanie legendara - widelec :P EDIT2: propa, twoje juz dodane (sprite) ;) tylko mam takie pytanie do ciebie: jak to jest po wypaleniu? xD bo nie wiem, czy i jaki dac efekt uboczny. bo normalnie bedzie podnosilo sile, wytrzymalosc itp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 odpal diablo/diablo 2 -i poogladaj sobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 odpal diablo/diablo 2 -i poogladaj sobie... nie wiem nawet gdzie mam... :o ale to nie ma byc zryte z diblo czy innycho komercyjnych (i niekomercyjnych) rpgow tylko wasze pomysly ;) co byscie chcieli zobaczyc w moim rpgu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 no tak. zarzucajcie takze czarami :P i wlasnie takimi stuffami jaki dal propa ;) EDIT: mozecie tez dawac pomysly na kody :) bedzie chyba taki jeden, ze sie dostanie legendara - widelec :P EDIT2: propa, twoje juz dodane (sprite) ;) tylko mam takie pytanie do ciebie: jak to jest po wypaleniu? xD bo nie wiem, czy i jaki dac efekt uboczny. bo normalnie bedzie podnosilo sile, wytrzymalosc itp :) ja bym zrobił że siła i wytrzymałość bez zmian, ew. że spadają, dodał mnóstwo bonusów do inteligencji/szczęścia/percepcji/celności. Co jak co ale ganje to trzeba z magią powiązać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Wielka Tarcza Swobody Ruchu - Ileś tam obrony + dodatkowa szybkość. O coś takiego chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 legendara - widelec W pewnej grze, na takiej mapce celem jest zdobycie takiego widelca. Ta gra to Egoboo. ShapeChanger - miecz, który przybiera formę broni zaatakowanego przeciwnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Wkleję swoją listę przedmiotów wraz z przedrostkami i przyrostkami: Bronie: Krótki miecz Długi miecz Ostrze Miecz dwuręczny Sztylet Pałka Kij Topór Sejmitar Pałasz Ogromny miecz Buława Laska Krótki łuk Długi łuk Łuk refleksyjny Maczuga Proca Kusza Włócznia Kosa bojowa Oszczep Różdżka Halabarda Nóż Młot Klinga Widelec :) Buty: Buty Płytowe buty Skórzane buty Lekkie buty Ciężkie buty Nagolenice Sandały Hełmy: Czapka Kaptur Hełm Korona Czaszka Rękawice: Rękawice Płytowe rękawice Skórzane rękawice Lekkie rękawice Ciężkie rękawice Pasy: Pas Płytowy pas Skórzany pas Lekki pas Ciężki pas Linka Szarfa Tarcze: Tarcza Mała tarcza Duża tarcza Pawęż Puklerz Płaszcze: Płaszcz Peleryna Inne: Pierścień Amulet Przedrostki: Ognisty Lodowy Zatruty Elektryczny Czerwony Niebieski Zielony Żółty Magiczny Wzmocniony Przeklęty Błogosławiony Diabelski Anielski Grobowy Przyrostki: Żywiołów Ochrony Życia Energii Przebudzenia Śmierci Wędrowca Wymiarów Szczęścia Celności Dobrej jakości Słabej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 sforty Ostrze Mistrza Gladiatorów (jest 5% szansa że atakujący odbiera 1ptk siły przeciwnikowi i doje sobie 1 ptk zręczności efekt na 2min) Zbloje Skórzana zbroja gladiatora(prem do zręczności) Róchy Wand of cosmic energy (<żart ;p) Niefartowny Kij Billa (przy każdym ataku kijem jest wyzwalane 1 zaklęcie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 @Jakim: To nie są raczej przyrostki i przedrostki, chyba, że chodziło ci w przenośni. Przedrostki to np. roz-(walić), przy-(kryć) a przyrostki to np. kup-iec, ogromn-iast-y itp. Chociaż... e tam... olej to XD Najlepsza mikstura świata - Mikstura Chamskiej Wszechpotęgi. Kto ją wypije nie ma żadnych nowych mocy, efektów ani niczego podobnego, ale komputer częściowo przejmuje nad nią władzę, tzn. idziemy zawsze jak najdalej od przedmiotów i jak najbliżej wrogów. Jednym słowem - chamstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 @Jakim: To nie są raczej przyrostki i przedrostki, chyba, że chodziło ci w przenośni. Przedrostki to np. roz-(walić), przy-(kryć) a przyrostki to np. kup-iec, ogromn-iast-y itp. Chociaż... e tam... olej to XD Takie same określenia miały człony nazw przedmiotów np. w Diablo (suffixes, prefixes), więc postanowiłem zgodzić się z tą zasadą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 sorka za odswiezenie tematu :] jakies jeszcze pomysly? btw dzieki Jakim - na pewno wiekszosc z twojej listy sie pojawi ;) sorka za odswiezenie ale (eh... znowu to mowie) mialem formata i robie erpega od zera :) z gory dzieki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Kamień 'wrót otchłani' który ma potężną moc, lecz można ją zdobyć tylko w jednym sposobie... Wejść do wrót otchłani i zamknąć te wrota zabierając ten magiczny przedmiot... To chyba tyle ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 to ja proponuje ŁEPOTRZASK(super maczeta) max dmg i krwawienie po ciosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Jeśli nie masz pomysłu, co umieścić w grze, to po co w ogóle się za nią zabierasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi