Marek.S Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam. Proszę o pomoc odnośnie stworzenia poprawnie działającego serwera w 39dll. aktualnie mam takie coś xD create: dllinit(0, true, true) port=14804 polaczenie=tcplisten(port,2,1) step: sock = tcpaccept(polaczenie, 1) if (sock) { closesocket(polaczenie) global._other=sock } if (global._other)odbierz(global._other) ok, jak na razie działa, ale po odejściu gracza gra się zwiesza, a ja chciał bym aby po odejściu serwer otwierał socket i na nowo nasłuchiwał połączeń. Jeżeli ktoś zrozumiał o co mi chodzi proszę o odpowiedz. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Widocznie źle się wyraziłem :) Jeszcze raz: Chciałem, aby serwer po odejściu klienta na nowo otworzył socket a i oczekiwał na połączenie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Nie sądzę, aby trzeba było od nowa otwierać socket-a, wystarczy tylko ponownie nasłuchiwać (lub cały czas), czy nowy gracz się dołącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 W takim razie proszę o pomoc, pierwszy raz mam do czynienia z 39dll em :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 No i czemu nikt nic nie pisze :P Dostajesz ostrzeżenie. Dwa double posty ? Nie za dużo? gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Dostajesz ostrzeżenie. Dwa double posty ? Nie za dużo? gnysek No tak, co miał zrobić, jak dalej ma z tym problem a temat odszedł w zapomnienie? :P Sory że nie na temat. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 I co co kilka dni będzie tak dodawał ? Poza tym, tu są dwa double posty, nawet jakby nagiąć przepisy i nie liczyć drugiego - to pierwszy jest ewidentny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Będę dodawał do póki ktoś mi nie odpowie... Sory ale temat założyłem 8 dni temu ;/ Edit: mogłeś jeszcze dopisać że 4/5 postów w temacie są moje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Może opisz dokładniej? Bo powinieneś robić za drugim razem to samo co za pierwszym zdaje się nie? :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 No ale po odejściu za pierwszym razem wszystko mi się wiesza :? gnysek, pierwszy post został napisany po 5 h po otworzeniu tematu, drugi po dobie, trzeci 8 dni po założeniu tematu, co miałem robić, uważasz za bardziej stosowne spamowanie każdego na pm bądź marudzenie i syfienie w shutboxie 0,O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 A dałeś closesocket(Sock)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Teraz nawet połączeń nie przyjmuje :P proszę o pomoc :P !!!111!!!!1eineineinjedenjedenwykrzyknik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Hmmm... - otwierasz połączenie do nasłuchiwania - ktoś się podłącza, to odłączasz nasłuchujący i otwierasz ten właściwy - jak koleś się odłącza to Sock odłączasz a włączasz na nowo nasłuchujący i tak w kółko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 w ogóle to nie wiem po co zamykasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 A tak wogóle albo jest to w stepie albo dajesz w pętle :P A zamykasz socketa przy końcu gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dobra panowie, błąd wynikał z pętli while przy odbieraniu, teraz działa jak powinno. :) Dzięki wszystkim, a zwłaszcza mike_p. PS. Jeszcze mam jedno pytanie: jak nadawać plikom atrybuty ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Chyba nie da się nadawać przez GML, ale nie znam się :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Ech... trudno... ew. jest jakiś dll ? Jeszcze jedno, jak sprawdzić nazwę naszego konta, profilu w windowsie ( Panel Sterowania > konta użytkowników ) ? Oraz interesuje mnie adres(scieżka dostępu, path) do pulpit bez względu na aktywny profil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 jakie atrybuty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi