Neit Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Witam wszystkich Jest to mój pierwszy post na tym forum, trochę żałuję że od razu trafiam do działu "Pytania Początkujących" ale niestety mam problem. Nie, nie będę pytał o proste rzeczy typu "Co zrobić aby obrazek się zmieniał" czy też "Czemu moja postać wchodzi w ścianę". W sumie moje pytanie też nie będzie na poziomie PRO, ale przejdźmy do rzeczy. Mam sobie GM 7.0 PRO, informuję że w FAQ zaglądałem i używałem opcji szukaj. Może i w FAQ był opis błędu który u mnie występuje ale sądzę gdyż nie w tym tkwi problem. Zacząłem tworzyć prostego FPSA z widokiem z góry, waży około 5 mega. I tu przechodzimy do konkretów. Klikam ładny zielony znaczek, który uruchamia grę, włącza się obrazek oznaczający ładowanie i... nic. "Program nie odpowiada". To samo dzieje mi się z Sentimental Demo (chyba dobrze napisałem) i Sentimental Engine i jeszcze innym, ważącym z 2 mega plikiem. Za każdym razem się tnie, inne pliki spokojnie działają, ale te na złość mnie dręczą i wkur... denerwują :] Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieję że mi pomożecie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Tworzysz na bazie Sentimentala? Być może autor strzelił jakiegoś byka. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neit Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Nie na bazie... Chce żeby moja pierwsza gra była w pełni moja, niech będzie chłamem, ma być moja od podstaw :lol: Po prostu chciałem zobaczyć jak ta gra wygląda i to samo... zacina się przy ładowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Nie wiem, spróbuj wywalić niektóre zasoby np. muzykę, dźwięki. Albo zastąpić je pustymi zasobami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 A moze to wina GM'a? GM czesto instaluje sie jakos syfiasto xD To znaczy, ze czesto ma w sobie mase bledow ktora po reinstallu nagle znika. Moze byc to tez system. Napisz cos wiecej o swoim komputerze. Bez takiego info to nie za wiele mozna chwilowo Ci pomoc. Narazie sprobuj przeinstalowac GM'a. Moze to pomoze, chociaz watpie. Jak nie pomoze to napisz konfiguracje swojego komputera. Wtedy bede mogl cos wiecej wywnioskowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neit Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Dodam jeszcze że wczoraj działało. Wczoraj. Reinstalacje robiłem, wina kompa to nie może być. (jak wspomniałem, wczoraj działało.) Cóż... Mój komputer: System Operacyjny: Windows XP Procesor: 3 GHz Karta Graficzna: 128/256 MB Pamięć RAM: 1 GB To są podstawowe informacje, jeśli ktoś chce czegoś więcej to proszę pytać xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Mój komputer: System Operacyjny: Windows XP Procesor: 3 GHz Karta Graficzna: 128/256 MB Pamięć RAM: 1 GB <joke>Hmm... To chyba wina procesora. Prześlij mi go pocztą, a sprawdzę czy działa. Jeśli nie, to lepiej go zatrzymam XD</joke> Na serio: Skoro wczoraj działało, to sensowne wydaje się sprawdzenie (przypomnienie) wszystkich rzeczy jakie się zrobiło przed zawieszką. A może tylko 15 listopada 2007 roku ten silnik działa... <mystery> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 No to tak po pierwsze to co to za procesor 3GHZ? Mowisz, ze wczoraj dzialalo a dzisiaj juz nie? A instalowales jakiego AntyWirusa wczoraj? A wogole to kiedy dzialalo? Przed reinstalem czy po reinstalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 A może po prostu przywróć system :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Włącz CTRL+ALT+DELETE i w zakładce "Procesy" znajdź swoją grę i napisz jaką wartość ma "CPU" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 powiem Ci tak jak ja długo pracowałem na GM to też miałem błędy np nieskończone ładowanie,ogólnie w GM różne rzeczy wychodzą... @gnysio racja też tak miałem :( np ja wyłączałem GM i włączałem gta sa albo manhunta a potem wszystko dochodziło do siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Czasem pomaga restart kompa tylko, u mnie np. czasem wariuje sprzęt i pomimo, że gra działa płynnie, to mam na zmianę wszystkie kolejne możliwości FPS z zakresu 0 - 60 (albo ile tam room_speed akurat ma). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neit Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Zrobiłem backupa kompa do dnia wczorajszego i wszystko działa. Dzięki wszystkim :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi