Tymon Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Tytuł: Simple Pong Gatunek: pong Opis: Pong, prosty pong napisany na GameBoy Advance w ciągu jednego dnia podczas nauki programowania tejże konsoli. Nie używa pamięci przechowującej sprity czy tła, dlatego też grafiki nie są skompilowane - są po prostu załączane tablice z plików nagłówków - i wypluwane bezpośrednio na ekran. Wszystko kompilowane i pisane w C++ z użyciem devkitaPro. Grafiki konwertowane napisanym prze zemnie programem w.. GM. :P Użyłem tylko 4 kolorów w całej grze - głównie z lenistwa. ;) Załączyłem źródła i makefile który i tak nie jest mój. Macie tam kod całego gameplay, jako taką obsługę keypada, grafiki i 2 funkcje matematyczne których mi brakowało. :P Istnieje możliwość grania gracz vs gracz, gracz vs komputer i komputer vs komputer. Wszystko ustawiane za pomocą klawiszy AI/Gracz ( patrz niżej ) danego gracza. Oczywiście na konsoli nie pogracie sobie na dwóch, ale na PCie możecie sobie na to pozwolić. ;) Miłego trzaskania. :) Sterowanie ( keypad GBA ): OgólneStart/pauza: start Gracz 1 Ruch: lewo i prawo AI/Gracz: L Gracz 2 Ruch: A i B AI/Gracz: R Sterowanie ( klawiatura PC wg domyślnych ustawień emulatora VisualBoyAdvance ): OgólneStart/pauza: enter Gracz 1 Ruch: strzałki lewo i prawo AI/Gracz: A Gracz 2 Ruch: Z i X AI/Gracz: S Download: Grahttp://www.gmclan.org/up152_3_pong.html Emulator VisualBoyAdvance http://garr.dl.sourceforge.net/sourceforge...vance-1.7.2.zip Rozmiar pliku: ~35KB Autorzy: Programowanie: Tymon Grafika: Tymon Screeny: Start Rozwałka I jeszcze dla ciekawskich: http://sandcat.nl/~stijn/interests/gba/cow...owbitespec.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Jak na początek to jest dobrze. 4/5. Choć, to z tym że jak wcisnę spacje to gra przyspiesza jest specjalnie? Czy to błąd emulatora którego używam właśnie do testowania gierki? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Widać,że nigdy nie grałeś w nic na emulatorze. Poprostu jest to jedna (przydatka zreszto) z wielu,funkcja tego emulatora xO ^ | Wiem,że dziwnie zabrzmiało xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Sterowanie ( klawiaruta PC wg domyślnych (...) :P Ost. planuję zakup GBA, więc będę mieć jakiegoś homebrewa do pocinania. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Moja nVidia tego nie wytrzymuje :D 4/5 za platformę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Hm, chyba powinienem sobie darować bezpośrednią manipulację wyświetlanymi pixelami ;P Czepiasz się black. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Wiec oglądnołem ten temat, raz drugi, ale nie warto sciagać emulatoro i sie tyle dupić aby tylko gre przetestować... Jak zeszłem z kompa to na komórce powróciłem do mojej kolekcji 550+ gier na telefon... I grałem w świetne gry... Ale zachciało mi sie ponga!!! >.< I jeb szybko dziś wgrałem emulator GBA na fona i graaałeeeem, graaałeeeem, graaaałeeeem... I gra mi sie ######ście podoba :D Tylko popraw: -Przyspiesz paletki bo jak sie odbije pod odpowiednim komnet to juz nie ma szans na obrone -ze zaczyna sie od predkosci malej pilki -daj ze piłeczna co kazde odbicie deeeelitaknie przyspiesza -jakieś dzwieki typu pip xD czy coś po odbiciu itp :D Narazie 4/5 :D Popraw jedną z tych rzeczy to dam 5/5 (z wstawieniem gwiazdki na ten czas sie wstrzymuje) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Testowałem w emu. na komie :] Fajne 3/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 No może być :) 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Fajna gierka. 4/5 Oczywiście na konsoli nie pogracie sobie na dwóch, ale na PCie możecie sobie na to pozwolić. Na konsoli też jakimś cudem można sobie pograć - wystarczy odpowiednio się ustawić. (Tyczy się to raczej normalnego GBA, nie SP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 jakby zrobić planszę w poprzek, to przecież na konsoli bez problemu się pogra. ale paletki są za wolne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 To masz źródło! Przyspiesz sobie. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi