Maximal Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Start tury: 06.10.2007 - 16:25 Temat: Gra cRPG Czas: 24h Uwagi: Komputerowe RPG. Zaznaczam, że chodzi o silnik, a nie o całą grę. Chyba każdy zdaje sobie sprawę, że napisanie pełnoprawnego erpega w 24 godziny jest po prostu niewykonalne. ;) Ważne: Odtąd gry na turę dodaje się samemu, pod tym adresem. Powodzenia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) A co to jest cRPG? Edit: Aaa... już wiem... Edytowane 6 Października 2007 przez kasa100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 cRPG = computer role playing game http://pl.wikipedia.org/wiki/CRPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 A ja mam do was pytanko :) Jak mam dodać tą moją grę ? Wchodzę w ten link co podałeś i tam naciskam "Dodaj swoją grę do tej tury!" i wyskakuje mi lista uczestników? I co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Hm, powinno pojawić się to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Kliknij jeszcze raz. Może i ja wystartuję. ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Tymon startuje? Och, brak szans na wygraną :P Ale może się - spóźni. Startuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 oo... może i ja xD a czy mogę użyć wcześniej zrobionego silnika poruszania się, tego ala almora xD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Hm, silnik statów można w RM zrobić, więc się zgłaszam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 @Pablo: Skoro mi Max pozwolil na pewnych warunkach uzyc XenoN'a to chyba ty mozesz na podobnych uzyc chodzenia. Co do tej tury to chyba nie biore udzialu, choc kusi mnie rywalizacja z Tymonem, ale obawiam sie ze znow sie nie wyrobie... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolka Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 NICE :] !! hmm pomyślę może wystartuję :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Nie robie xP Dlaczego? Bo zawsze kiedy zaczynam RPG to mi system plecaka pada :P A przykładów nie rozumiem :P a może zrobię bez plecaka o_O zobaczę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Nikt Ci nie każe robić plecaka. Możesz dać postaci możliwość noszenia tylko jednej rzeczy przy sobie. Byłby to nawet ciekawy powiew świeżości. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Tylko 24h? eee... raczej nie startuję. :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Tylko 24h? eee... raczej nie startuję. :3A czego się spodziewałeś? Toż to Liga24. ;q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Ja mam świetny pomysł, ale nie chce mi się zbytnio tego robić. Może coś zrobię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Nie obrazicie się jak skorzystam z tej stronki? Ja w ogóle nie umiem rysować - chcecie mieć kropki i kwadraty? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 No nie - taki fajny temat a ja do jutra do 16.00 jestem u cioci :( trudno ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Hurra! Mój ulubiony temat! Na 99% coś zrobię. A czy można wyjątkowo użyć jednego ze swoich gotowych skryptów, np. ekwipunek, chodzenie, walka...? Przecież sam napisałeś, że napisanie pełnoprawnego erpega w 24 godziny jest po prostu niewykonalne. Nawet silnik jest trudno zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Używając określenia "pełnoprawny" miałem na myśli wielowątkową fabułę, przedmioty, questy itd. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Tylko nie wiem czy komukolwiek będzie się chciało zassać silnik. Więc można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Można, ale w niewielkim stopniu. Żeby nie było tak, że grę poskładasz sobie z wcześniej przygotowanych elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Maximal, a moje pytanie? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Powinieneś sam sobie na nie odpowiedzieć. =p 8. Nie można korzystać z gotowych grafik - w przeciwnym wypadku gra może zostać niedopuszczona do tury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Nie możesz zrobić wyjątku? :P Dobra, to robię poza ligę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 To tak ciężko narysować swojego ludka? :wink: Nie musi być jakiś fenomenalny, wystarczy, że będzie pasował do reszty. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 chcecie mieć kropki i kwadraty? Nic lepszego nie narysuję ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Robisz jedno kółko - to bedzie głowa, drugie większe kółko to bedzię tułów i tak dalej. Chyba takie cos potrafisz zrobic ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 racja, kółeczko za prostokątem a wyjdzie cudo. Próbuj a ci się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 A czy silnik w stylu Earthbound/Mother 2 może być, czy musi być silnik typowego RPG-a w stylu Hidden Swords? PS. W poprzedniej turze nie zdążyłem wystartować, ale w tej raczej zdążę. Jeszcze tylko dokończyć walki oraz trochę szczegółów i już. Choć nie wiem, czy silnik zostanie przyjęty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi