Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Października 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 nie, tam gdzie stoisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 a no tak... a w keyboard press to kiedy sie rusza tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Października 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 jak u ciebie wtedy się rusza - to tak. nie wiem jak wygląda twoja gra, wiec nie powiem dokładnie :] ja zawsze klawiszologię daję w step praktycznie całą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 jeżeli idziesz image_index=-1; //lub wcale tego nie pisz, jesli kod nie koliduje z powyższym (if ... else) image_speed=0.2; //lub nieco szybciej wtedy niestety animacji nie ma... tylko przeniesie sie do nastepnej ramki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 plz... przeciez nie chce zeby szedl nie ruszajac nog :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Zrób tak. W create dodaj akcję image_speed=0 Do akcji A-key dodaj image_speed=1 i image_xscale=1 Do akcji D-key dodaj image_speed=1 i image_xscale=-1 Zrób akcję <no key> i tam dodaj image_speed=0 i image_index=0 Ja tak zrobiłem i wszystko działało :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 ale trzymaj np strzałkę w górę i rusz się xD ja mam taki sposób: STEP: image_speed=0; if(key...) { image_xscale=x; image_speed=0.4; } itd :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 <_< <_< -= da się załatwić =- :D :D Wystarczy do warunków ruchu (pierwsza linia w A-key i D-key) dodać "and ! place_free(x,y+1)" A moje dodane akcje zamknąć w tamtym nawiasie :P :P Djadam5, zrobiłem ci od tak se obiekt strzał, jak chcesz to ci dam i będziesz miał mniej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 zadne z waszych przykladow nie dziala... https://gmclan.org/up2883.html przyklad... to pierwsze na gorze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi