cyberdog Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 OK, mam mały kłopocik... Czytałem gdzieś, że jak kupuje się telefon u operatora, to ma on odrazu skonfigurowane WAP. Ale jak się kupi na karte, to trzeba samemu to zrobić. JAK DO JASNEJ SKONFIGUROWAĆ WAP?! Odrazu mówię, że mam z Heyah. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Wchodzisz na stronę operatora, podajesz numer i dostajesz SMS konfiguracyjny. Potem dzwonisz do biura obsługi i gadając z automatem włączasz przesyłanie gprs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Wap jest ch* za przeproszeniem. Jest opera na komórki :] ma obsługe xhtml (jak wiem), i możesz sobie oglądać wap jak i blogi z google (jak one sie nazywaly ?) :] Niestety, ludzie wolą mieć soft z skype/gg niz strony www na kom.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Ale ja chcę grę na komórkę ściągnąć, Jaklub :) Dobra, blacmaul, jest super, tylko nie jestem pewien... Jak sprawdzić czy mam już skonfigurowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 no jak chcesz gre na komUrke sciagac to Ci WAP nie pomoze ;D no.. sprawdz czy sie polaczy. jak sie polaczy, to znaczy, ze nic wiecej robic nie musisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Ale ja chcę grę na komurkę ściągnąć, Jaklub :) Dobra, blacmaul, jest super, tylko nie jestem pewien... Jak sprawdzić czy mam już skonfigurowane? o nie strata ci kasy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 O ludzie... LittleFish: To co mi pomoże??? Firemark: Czytałem już przez długi czas ponad 150 recenzji gier na komóreczki. I wiesz ile by mi na komórce nie poszło? Dwie! A ani jednej nie ściągałem. No to... najwyższy czas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Większość fajnych gier znajdziesz na necie, mozesz przetransportowac przez irde :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Ale ja chcę grę na komórkę ściągnąć, Jaklub Nawet nie wypowiedziałem się w temacie, a otrzymałem odpowiedź. :D A, i Firemark ma rację - na necie są fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 ale nielegalnie, w większości. no, pomoże ci słownik i przeczytanie książki od informatyki kolejno z 1, 2,3 klasy gimnazjum >=DD ogarnij sie, zadzwon do operatora, pogadaj z konsultantem i zapytaj sie go "osokaman", bo meczace jest takie gadanie do sciany ;oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 o nie strata ci kasy ? pisać umiesz w polsku ? Zresztą, po co WAP konfigurować, lepiej GPRS. Wychodzi taniej, szybciej, a większość komórek z kolorowymi wyświetlaczami to ma ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 ale nielegalnie, w większości. Zdarzają się i darmowe, przy których można chwilkę spędzić, ot co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Większość fajnych gier znajdziesz na necie, mozesz przetransportowac przez irde :] Wiem, ale jak przez "irde"??? I Jaklub, sorry, ale jakoś mi się mylicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 IRDA to protokół komunikacji bez przewodowej (czy coś tam) i jeżeli tak chciałbyś wrzucać pliki na komórkę - trzeba by było zainwestować w odbiornik irdy dla komputera. USB najlepszym może być bardzo :w00t: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Września 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 IRDA to protokół komunikacji bez przewodowej (czy coś tam) i jeżeli tak chciałbyś wrzucać pliki na komórkę - trzeba by było zainwestować w odbiornik irdy dla komputera. USB najlepszym może być bardzo :w00t: IRDA to komunikacja bezprzewodowa wykorzystująca promieniowanie podczerwone, o zasięgu do 1m przy kącie 30° i o max. prędkości 4mb/s. Więcej: http://pl.wikipedia.org/wiki/IrDA Ale moim zdaniem USB lepsze :P A co do ściągania wapem - jak ktoś chce, to czemu mu bronicie. Jak ktoś chce zainstalować sobie FreeSpire to też zaczniecie sie kłócić, że Ubuntu jest jednak lepsze, a może jednak Kubuntu, albo openSuse, albo coś jeszcze, a to jest gówno i nie instaluj... Nie narzucajcie komuś co ma robić, aczkolwiek nikt tez nie broni poradzić, że może lepiej było by robić tak. No chyba, że mamy tu do czynienia z masochistycznym działaniem typu obieranie ziemniaków patyczkami do lodu - wtedy koniecznie narzućcie jakiś nożyk czy obieraczkę do kartofli :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Dobra, dobra, wygadaliście się już? I tak nic nie zrozumiałem... :) OK, mam Nokie 6610 (i teraz mówcie co mam robić, a nie jaki telefon lepiej kupić :)) I ściągnąłem sobie grę z internetu na komputer. I co mam zrobić żeby ZA DARMO wysłać ją na komórkę, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Irda w Nokiach 6610 oferuje przesył kontatków i czasu zegara. Na oryginalnym sofcie nie prześlesz tym plików. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 No to jak mam java z kompa do komórki wysłać??? ZA DARMO!? Powtarzam: Nokia 6610 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Przez port IrDA lub kablem USB. Oczywiście, jak nie masz Irdy w komputerze, to musisz dokupić takowy port (cena od 15 do 40 zł), a kabel USB to koszt ok. 30zł, przy czym, przy tym drugim masz większą pewność, że coś nagrasz na komórkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Przez port IrDA lub kablem USB. Irdą nic nie wyśle. :) przy czym, przy tym drugim masz większą pewność, że coś nagrasz na komórkę. :o?! Jeśli coś zostanie przesłane na telefon, to wszystko nie leci dalej na chybił trafił, tylko zostaje na komórce. Niezależnie od tego, jaką drogą trafiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Grargh, źle się wyraziłem. Chodziło mi o to, że przez IrDA w tej swojej komórce nic nie wyśle, pomimo, że ją ma, a kablem USB by była pewna możliwość. Zresztą, posiadając kabel można zmienić softa w telefonie i wtedy można wgrać nawet przez IrDA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Żeby wnieść coś do tematu: Też mam telefon w Heyah. Konfiguracja - Wchodzisz na heyah.pl, wysyłasz ustawienia dla wap, logujesz się podając swój numer telefonu i 4 ostatnie cyfry z kodu PUK. I uaktywniasz WAP. Ja nie miałem z tym problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Kubx, jak zrobiłem tylko 1 punkt (bo PUK nie znam) to żeby WAP działało, to muszę też 2 wypełnić? Tylko 1 nie wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Cyberdog, zazwyczaj jak kupisz kartę SIM do telefonu, to razem z nią jest taka karteczka z nalepkami pod którymi masz numer PIN. Niżej powinieneś mieć nalepkę pod którą jest kod PUK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Wiem, ale nie mam tej kartki. Zgubiłem :P Dobra, mam USB kabel, co teraz, żeby wysłać grę z kompa do phona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Instalujesz stery, instalujesz Nokia PC Suite, podłączasz kabel -> przesyłasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 A gdzie taki Nokia PC Suite kupić, i ile to kosztuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Nokia PC Suite Bezpłatne i proste w użyciu oprogramowanie do komputera z systemem Windows dla właścicieli telefonów Nokia. Use google, Luke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Kubx, jak zrobiłem tylko 1 punkt (bo PUK nie znam) to żeby WAP działało, to muszę też 2 wypełnić? Tylko 1 nie wystarczy? Nie, nie wystarczy, ponieważ trzeba aktywować GPRS. Zgubiłeś PUK? Jest on ważny, ponieważ bez niego nie masz dostępu do "samoobsługi" na stronie heyah. Ale można go odzyskać: (Skopiowane ze strony heyah.pl) Nie pamiętasz lub zgubiłeś kod? Zadzwoń na Biuro Obsługi Użytkownika. Aby odzyskać kod będziesz musiał podać dwie z poniższych informacji: * stan konta w zaokrągleniu do pełnej złotówki * datę ważności konta na połączenia wychodzące * numer karty SIM Heyah A gdzie taki Nokia PC Suite kupić, i ile to kosztuje? Nokia PC Suite jest darmowe i możesz je znaleźć na www.nokia.com. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 ale po co ci wap? nie lepiej GPRS? Do tego dorzucicz opere mini(jeśli nie masz symbiana) i masz RL neta :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi