Yoda Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Tytuł: The Island Gatunek: RPG / Hack'n'Slash Opis: No więc... początkowo miał być z tego mmorpg (ale to noobsko brzmi :P ) ale jakoś to nie wyszło więc zrobiłem rpga. Gracz jest jednym z więźniów zsyłanych na wyspę gdzie muszą oni radzić sobie sami... A na wyspie na każdym kroku czai się zło... Ta wersja którą dałem jest można by nazwać wersją pre pre pre demo :D Miałem ją jeszcze dopracować ale w sobotę wyjeżdżam na tydzień a chciałem jeszcze wrzucić demko żebyście oblookali gierkę... Gra jest w takim stylu 'Almorowym'. Zresztą przecież tego mojego szitu do almory nie można porównywać... Co ja gadam... A jesli chodzi o NPC to są oni tymczasowi - dal jaj :P A no i dialogi przewijamy enterem... NEW: Gra już wieeeele różni się od pierwszej wersji ;) Nowych Dem juz chyba nie będzie - ale pełna wersja planowana jest na Boże Narodzenie 2007 :) (czyli niedługo ;p) Download: DOWNLOAD v0.34 (NEW!!!) Rozmiar pliku: 3044kb gdzieś Autorzy: Programowanie: Yoda Fabuła: Yoda Grafika: Yoda, mike_p Muzyka: Ludzix Podziękowania dla: PsichiX, mike_p, M@ati002 (testy) Screeny: ,, , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolka Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 No msze powiedzieć że ładnie :] sami GMClanowcy występują w grze :] Popraw animacje , widać korzenie HS lub Almory ... walka :] ale to plus :rolleyes: : ogólnie dobrze mimo bugów : :thumbsup: popraw czcionke B) 4/5 :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Grr sporo błędów... i grafika trochę zniekształcona xd I zmień czcionkę bo w tej nic nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 heh wiedziałem... No cóż błędów troche jest... Ten BackPack jest robiony strasznie barbarzyńskim sposobem - postaram się trochę go podrobić. A i zapomniałem dać limitu lifea... Jesteście nieśmiertelni!! Juhuu! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ech...czcionka pupna, ładne niektóre grafiki (niektóre są deż do **** :P ), sklep jest żal.pl (mogę włączyć trade i odejść na kilometr, po czym wrócić i zastać trade nadal aktywny xd), taka sobie walka. Wyraźne inspiracje Almorą. :D Masz 2/5, jednak z tendencją wzrostową. ;) EDIT: Dobra-2.5, ale i tak daję 2 gwiazdy. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ja widzę ludzi na suficie :3 i wybrałeś tandetną czcionkę.Grafika taka sobie :P 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Omg dałem za duży damage bugom :P poprawie - jutro dam wersje bez godmode'a i z możliwością zabijania bugów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 i z możliwością zabijania bugów smile2.gif Ty lepiej zabij bugi...te w grze. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Też dam 2/5. Moim zdaniem jest jedna najważniejsza rzecz do zmiany, a mianowicie zrób coś bardziej orginalnego, nie chodzi mi o to że wzorowałeś się na almorze, tylko abyś nie robił kolejnej gry w podstawowym świecie rycerzy itp. tylko wymysl orginalny świat z orginalnym dobrym klimatem, tak aby gra swoją odmiennością mogła przyciągnąć na godziny gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 jeśli chcesz zrobić z tego gre podobna do amory to musisz dłuuugo popracować @Down A oto chodzi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Wcale nie mam zamiaru robić gry podobnej do Almory... Chodziło mi tylko o styl (widok, itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Widać bohaterów przez dach, ujemne życie, wilk zaciął się w ścianie i zaczął wirować jak wentylator. Zacząłem walczyć z wilkiem (mam 0 p. doświadczenia), walczę z nim i walczę... i zdałem sobie sprawę z tego że dodaję mu życie zamiast zabierać (klikam na niego i pokazuję się np. -4). W menu jest 2 razy "load game"(po wciśnięciu drugiego jednego pokazuje się game information). Świetne demo! (żart (niestety)) Mam nadzieję, że to poprawisz w pełnej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 To ze pokazuje się -np4 to nie znaczy że mu dodaje :] Po prostu nie zadajesz mu żadnych obrażeń - za słaby jesteś :) O ujemnym życiu pisałem - zapomniałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 gra jest ok, ale nie spełnia podstawowego zadania: wcale a wcale nie wciąga, a misja rpg'ów polega na tym, żeby zaciekawić gracza do tego stopnia, by wczuł się w swoją postać :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Troche nie jasno wszystko zrobiene,czcionka nie czytelna, Wilki kręcą się jak karuzela(Jak się dwa wilki ze soba spotkały/czytaj.dotknęły/).Nie wiadomo na początku oco chodzi,ładnie istarannie wykoanne menu,grafika jak to grafika,a co najważniejsze strasznie tnie mi się na kompie ! ;/ 9 Zarejestrowanych: Fallord, Kamilek, london, gumex, Marrac, Misiek999, LionX, Borek, propaganja To się nazywa ogladalność XD i zaciekawienie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 a co najważniejsze strasznie tnie mi się na kompie ! ;/ No, ładnie żeś nawalił w kodzie. :P Na AMD Athlon 64 3000+ z 1gb ramu czasami gra traciła nie wiadomo skąd i dlaczego na płynności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 No ja mam Celeron'a 3.0 Ghz z 512 ramu i 128 grafiką :) i gra we fragmentach niezle sie cina.A czym to spowodoane? kij wie ;f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 To ja wymienię błędy: -pająk sie nie odradza -okienko z cena ma źle ustawione depth -postać czasami sie kreci jak wiatraczek -to samo co wyżej tylko wilk -jak masz dużo expa to sie kryje z potrzebna liczba expa i nie da sie nic rozczytać -nieśmiertelność -nie ma grafiki chodzenia a postać 'lata' -jak tworzysz postać wszystko jet po polsku a w grze po angielsku -przy kupowaniu postać idzie nie wiadomo gdzie -często postać lata dokoła potwora -dalej nie pamiętam ale raczej są Moja ocena 2/5 za dobre chęci :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 przyznam szczerzę ze czekałem na tą grę od kąd yoda miał ją w sygnaturce. Pomysł super ale wykonanie słabe ;) lecz prucz almory, mbo, farmer frana nie ma gier tak dobrych same podroby itp daje 4 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Pewnie, że nie chciał robić nic podobnego do almory ani HS xD bo jakby tak miało być to robiłby to tak jak ja xD http://www.gmclan.org/up199_4_RPGproject.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 @topic Hmm... Co do gry Island RPG mam takie zdanie. Od razu kiedy włączyłem grę zniechęciło mnie to że nie wiedziałem po prostu co robić :mellow: Nie wiem czy to też ktoś zauważył że można obracać se głową jak sie stoi o 360 stopni xD Mógłbyś poprawić tą głowę i trochę pomocy na początek (gdzie iść, co robić, itp.) @pablo1517 Przy twojej gierce to się super nagrałem :P Ale wypowiem się jak założysz o twoim projekcie temat :P Nie będę robił offtopicu. Edit: No tak :P Ale przynajmniej mógłbyś umieścić bohatera w środku miasta a nie na gdzieś w lesie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Lol mówicie że wam się tnie? Niemożliwe - na moim kompie na którym wszystko co się da się tnie chodzi dobrze - może wam się zdaje bo postać z reguły wolno chodzi... No nie wiem... Wiecie co mnie dziwi? Dostaję w sumie tak słabe oceny a średnia dalej 4 <bec> :D @Marrac: Póki co w tej grze nie ma żadnych konkretnych misji czy zadań - to jest tylko taki 'zwiastun' :P Zresztą ta gra to taki rpg ale z większą przewaga "hakensleszu". Chodzi tu głównie aby sobie porąbać potworki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczorek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Daj w jakimś miejscu żeby się wyświetlał fps. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 OK właśnie się zabieram za poprawianie błędów dam też wyświetlanie fpsa :) Już wiem czemu fps spadał - poprawiłem to! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zapowiada sie ladnie 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 puki co baaaaaaaaaaaaaardzo mało.. wg mnie. 4/10, zweryfikuje jak bedzie pelna wersja, bo potencjal jakis tam jest ;-) edit. pablo bardziej sie postaral ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 4,9 gwiazdek A poza tym to pograłem z godzinke i mnie wciągnło <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A oto i nowa wersja - nieco bardziej rozbudowana... poprawiłem większość bugów o których była mowa - poprawiłem sklep... chodzenie potworków... dodałem prawdziwych npc... i pare innych. W następnej wersji popracuję nad misatem aby je troche 'ożywić' oraz zrobię jakieś czary i możę podziemia pod miastem... Póki co: DOWNLOAD v 0.31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Już zaczyna mi się podobać :) 4/5 EDIT: 150 post :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 No grafika coraz piękniejsza ale błędów jest dużo. Błędy: -Gdy kończysz rozmawiać z NPC to nie znika ten czarny prostokąt co pojawia w nim się tekst. -Przechodzisz przez drzwi. -NPC czasami zostają na dachach. -NPC znika i się pojawia. -Głowa kręci się ciągle a ciało stoi. :blink: To chyba wszystkie bugi jakie udało mi się wyłapać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi