Radziu Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Czy mógłby ktoś napisać toutrial, jak używać tego 39dll ? Napewno wiele osób by na tym skorzystało. Nie chodzi mi o przykłady, bo jak wiadomo połowa pozamienia na swoją grafe i się bedzie cieszyć. Chodzi mi o główną zasade tworzenia gier internetowych. Główne funkcje itp. Chce zrozumieć , a nie ściągać czyjeś silniki mp. Już znalazłem jakiś toutrial ( przetlumaczony przez Marka S. respect) - ale z tego co wiem nie jest zbytnio dobrze przetłumaczony. Ale i tak dziękuje autorowi, że sie podjął takiego czegoś !!! P.S Prosze nie wybluzgajcie mnie za to że pisze nowy temat w sprawie gier online... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 rzeczywiscie jest masa przykladow, ale nie widzialem zeby ktos to wytlumaczyl linijka po linijce o co w tym wszystkim chodzi, ale samo studiowanie tego co 39ster dolaczyl razem z 39dll w zupelnosci powinno wystarczyc do tego aby zrozumiec o co chodzi, wystarczy to czytac i robic proste gry online na zasadzie prob i bledow a do wszystkiego sie dojdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Ja tam nauczyłem się na przykładach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 http://www.gmclan.org/uploader/863/39_Dll_kurs.rar Oczywiście nie ja to zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Głupi ten kurs, jak nie znałem 39dll to nic z niego nie kapowałem a teraz jak już go skumałem (dzięki pablowi tego od mario ;))to nic fajnego w nim nie ma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Robiłem wszystko według kursy i chciałem sprawdzić czy działa. Czyli jestem serwerem i sam jestem w grze. Z tym że coś nie wypaliło ;( ERROR in action number 1 of Create Event for object obj_waiting: In script tcplisten: Error in code at line 1: /* Creates a listening socket to monitor a certain port for incoming connections. Argument0 = Port to listen on Argument1 = Max amount of people allowed to be in the connected but not accepted list Argument2 = Blocking(0)/Non-Blocking(1) mode. Affects the tcpaccept script. returns the id of the socket or a negative error code.*/return external_call(global._SokB, argument0, argument1, argument2); at position 378: Unknown variable _SokB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marzec Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Głupi ten kurs, jak nie znałem 39dll to nic z niego nie kapowałem a teraz jak już go skumałem (dzięki pablowi tego od mario ;))to nic fajnego w nim nie ma . A co byś w nim chciał fajnego? :o Resztę robisz sam :jezor: Ja też nauczyłem się na przykładzie i tobie polecam, bo to szybsze i praktyczniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi