KoRn Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 SIEMKA! :bye1: Jak zrobic takie cos jak w GTA SA? Chodzi mi o chodzenie. Poprosze o przykład. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Lol... i ty chcesz zrobić grę ala Gta Sa? w gmie? No comment. -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 @up: gdzie to jest napisane ze chce zrobic GTA SA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ale takie chodzenie na silniku standardowym GM`a tak ? Czy na jakimś DLLu ? Postać to model czy co ? Podaj więcej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 @up: Jak chcesz. Ale lepiej na standardzie. Bez DLL'a. Moze byc model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 postac w GTA SA chodzi w przyblizeniu jak kazda inna postac w grze 3D. Sciagnij jakis dobry silnik 3D i masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zatrudnij się w Rockstar, będzie szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Takie coś: http://www.gmclan.org/up2204_11_figure_test.html Poruszanie jak w GTA SA, ale zeby bylo poruszanie myszką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 W Xtreme3D masz przykład jak to zrobić, na podstawie tego możesz napisać to w standardowym silniku GM`a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prze_As Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Yo nowicjuszu ! Widzisz , zrobienie gry takiej jak gta sa nie jest trudne, większe kłopoty są z reklamą. ale nie otym przyszedłem tu rozmawiać. Otóż robisz chodzenie jak w grach 2d tylko nie na zasadzie vk_up to ludzik idzie w gore, oj nie nie. To wyszło z mody juz za czasów pegasusa. W dzisiejszych czasach jedynym słusznym systemem poruszania jest vk_up=speed=jakas wartosc . A vk_lefttem i rightem zmieniasz tyllko direction. Sorry że używam tylu zwrotów angielskich , ale to teraz jest na czasie. No a wracając do tematu to potem ten system chdozenia przenosisz do 3d, ustawiasz odpowiednią kamerke i rulez. A cha i nie przejmuj się ze nie umiesz narazie robić takich gier jak Gta Sa. Heh wiem ze trudno w to u wierzyc ale ja gre identyczną jak GTA vice city zrobiłem dopiero po 2 latach nauki GMa a ta częśc jest przecież dużo gorsza niz jej późniejniczka . Sayonara !! EDIT : Byłbym zapomniał : Admin grats for this forum. You are Championship ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Yo nowicjuszu ! Widzisz , zrobienie gry takiej jak gta sa nie jest trudne,... Wcale zrobienie jej nie jest łatwe a w gmie nawet się tego nie opłaca bo kompa trza by było mieć z czasów 2800 roku... by można było spokojnie śmigać... Po pierwsze by robić coś w 3D trza znać położenia Z, X i Y. :] Heh wiem ze trudno w to u wierzyc ale ja gre identyczną jak GTA vice city zrobiłem dopiero po 2 latach nauki GMa a ta częśc jest przecież dużo gorsza niz jej późniejniczka . Tym tekstem to mnie rozbroiłeś!!!111oneone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 @Prze_As: Przestań truć! Kto ci uwieży że jesteś taki dobry w gm, skoro nic nie pokazałeś.?To co mu powiedziałeś to on potrafi zrobić. Pokaż nam swoją 'gta vc' bo niewierze. Tak dla twej wiadomości: ja z gm pracuje niecałe 2 lata i robie silnik 3D i na pewno jest on lepszy od twojego pseudo gta vc. Chcesz sie tego przekonać? daj na forum swoją najlepszą gre 3D i potem cwaniakuj. Tyle ode mnie <_< @Kasa: chodzi ci również o chodzenie po terenie (chodzenie po powierzchni nachylonej), w wodzie, skoki itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 przecież dalem przykład... Ma byc taki widok kamery, ale zeby myszką sie zmienia. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Tak żeby kamera zawszę była za plecami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Tak żeby kamera zawszę była za plecami :) Brawo, za spostrzegawczość!!!!!! tak, tak ma byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 @AS Wnerwiasz mnie każdym swoim głupkowatym postem. sorry ale shouta nie mam a musiałem to powiedzieć (nie chce warna za offtop) ten koleś jest wkurzający . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A moze ktoś mi pomoże? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A moze ktoś mi pomoże? :) "Running Man" Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi