Gasteruk Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Czesc...Mam pare pytan do mojej gry platwormowej.... Jestem poczatkujacy wiec prosze tlumaczyc mi Tak jagby krok po kroku... :thumbsup: 1.Jak zrobic potworki ktore po dotknieciu bochatera zabijaja go...A jak bochater skoczy im na glowe to dostaje punkty....I naprzyklad trzeba im skoczyc 2 razy zeby znikaly...(Szukalem w Szukaczu ale nieznalazlem) 2.Jaki byl adres do posta ze kamera podazna za bochaterem nawet jak plansza jest 1000 na 1000?? 3.Na jakim makerze byly(albo sa) robione dobre gry takie jak Almora(niegralem :P),farmer fran itp... 4.Jak zrobic zeby bochater mogl w potworki z pytania 1. zucac score... czyli ze naprzyklad zebral 10 score i zuca nimi a one sie odejmuja i jak ma zero to niemoze zucac.... 5.Jak sie zapisuje Top ten players??? Bo ja napisze ze mam naprzyklad 125 punktow a nastepnym razem niema... Dzieki...Moze ktores z pytan bylo (oprocz 2) To prosil bym o adresy..... Z gory dzieki.... EDIT:Sorry za ortografie to moja slaba strona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Lipca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 3. Oficjalna strona Game Makera: http://www.yoyogames.com/ 5. A czy przypadkiem nie odpalasz pliku gmd/gm6/gm7 zamiast już stworzonej gry w formacie exe? ps. Słownik ortograficzny / Microsoft Word / Polska wersja przeglądarki internetowej Firefox. Do wyboru, do koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasteruk Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Zabardzo mi nie pomogles....... :huh: A z tym top ten players to tak ale to niema roznicy bo sa przyklady na yoyo games... Niebede firefox scaiagal bo to nie moj kompoter.... swoj bede mial za pol roku(moze wczesniej) Wiec czekam dalej na kogos kto mi pomoze... Ps:A co ma yoyogames do 3 pytania?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Myslisz iz Almora itd. była robiona w jakimś innym game makerze? Sądze iż Borek robi ją w 6.1 (nie dlatego iż woli 6.1, tylko dlatego że gdy zaczynał ją robic nie było 7) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Myslisz iz Almora itd. była robiona w jakimś innym game makerze? Sądze iż Borek robi ją w 6.1 (nie dlatego iż woli 6.1, tylko dlatego że gdy zaczynał ją robic nie było 7) Nie, bo jak błąd wyskoczy to jest ramka z 7'emki. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasteruk Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Zle mnie zrozumiales...Ale niebede ci tlumaczyl... To pomoze mi ktos??? To niebede zagladal do posta bez potrzeby... :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Micanser, każdy mądry, który myśli o przyszłości swojej gry związanej z Windows Vista przechodzi na GM7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 hero w kolizji zpotworkiem: if (vspeed > 0 and y < other.y+4) { with(other)instance_destroy() } if (place_free(x,y+1)) { vspeed = -4 } else { x=xstart y=ystart //ewentualnie zycie-=1 } ...Marek.:whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasteruk Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 No coment :mellow: Jak patrze na monitor to normalnie: :tv_horror: Nie no ale powaznie.... Prosze o odpowiedzi..... Chociaz na 1 i 2 bo to najwazniejsze... PS:A jakich wy uzywacie makerow? Bo ja 7-emki ale mam windows xp Edit:Thx marek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Lipca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Ps:A co ma yoyogames do 3 pytania?? Nic, źle przeczytałem i myślałem, że szukasz gier równie dobrych jak Almora zrobionych w Game Makerze. A co do Top Ten, to chodzi o to, że chyba wyniki zapisują się tylko jak już stworzysz grę w formacie exe. 2. W ustawieniach Room - > zakładka views, zaznaczasz enable use of views, zaznaczasz visible when room starts i wybierasz object following. 1. Prosisz o silnik platformówki, ciekawe czy komuś od tak będzie się chciało to zrobić. Naucz się sam pisać takie rzeczy, bo na tym polega tworzenie gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasteruk Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Marek.S:Cos mi to niewyszlo bo potworek odflatuje nawet jak go popchne z boku.... Ranmus:Zadnych silnikow niechce.....Ja zadalem pytanie co nieznaczy ze niekombinuje.... Ale ja niepotrafie zrobic zeby potworek chodzil w lewo i w prawo tak w kolko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasteruk Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Dobra... Poszukam na forum...(ponad 100 stron!!) Albo zaczne kombinowac bardziej... Czekam na odpowiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Pomoc wbudowana do Game Makera zupełnie wystarcza jak się umie logicznie myśleć ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasteruk Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Czytalem to... :thumbsup: Ale tam sa podstawy... wiekszosc umiem z tego.... TYle ze nierozumiem co to zmienne... To chyba cos takiego jak przelonczniki w rpg maker... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Ja nigdy nie używałem rpg maker'a więc nie wiem co to jest "przełącznik" w tym programie... A zmienne to jest coś takiego co zmienia się podczas gry np. życie, punkty itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasteruk Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Przelonczniki to te ze podchodzisz do goscia ON mowi- Witaj pierwszy raz cie widze.... A potem zmieniasz przeloncznik i mowi Kolejne spotkanie... Czyli Przełączenie zdarzen z jednogo na drugie... :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 RPG Maker SUX :F Wcale nie... to nawet nie jest podobne do RPGMakera :P bo tam są przełączniki a tu są zmienne :P EDIT: https://gmclan.org/index.php?wiki&wart=7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Zmienna w rpg makerze to np. ilosć kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasteruk Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Tam tez sa zmienne kolego.... :] Mimo to wole game maker.... Choc tam masz wszytskie funkcje za free... Ale game maker zadzi!!! Dobra niema co odpowiadac na temat bo niby kozacy a niektorzy tylko znajo odpowiedzi bo napisali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Choc tam masz wszytskie funkcje za free... Rpg maker jest ponoć płatnym programem, a darmowa wersja do pobrania z polskiejstrony to pirat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasteruk Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Ja sciaglem z oficjalnej po chinsku.... Tyle ze tlumaczylem menu itd... Wprowadzilem polskie litery i mi dzialalo.... Ale teraz uzywam game maker 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi