aaaaaa Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Już od 5 lat robie filmy w programie do edycji wideo więc zrobie napisy poczatkowe (lub końcowe) jakie kto sobie będzie życzył (muzyka , obrazy,napisy) Za zrobienie pliku wideo oczekuje jedynie mnie w Creditach gry :P filmy będe robił w formacie AVI lub MPEG 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Znowu ci powiedzieć co masz mi zrobić? ( patrz na temat "zrobie przyklad" ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 dawaj akurat tu mnie nie zaskoczysz :) Bo robie w tym programie 10x dłużej niż w game makerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Napisów początkowych bym nie chciał, ale chciałbym pomysł na grę... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 No to nie w tym temacie No prosze czekam na zamówienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Weź sobie movie makera i dodać napisy.... Wielka filozofia. Chyba nie będziesz miał dużego wzięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Po co Movie Maker. Nero Vision Express albo Adobe Premiere pozwalają na dużo więcej i nie zapisują w WMV :) . Poza tym, już sam fakt: filmy będe robił w formacie AVI lub MPEG 2 mówi, że nie robi on tego w Movie Maker, bo Movie Maker to na tyle genialny program, że on tylko w WMV zapisuje. A skoro AVI lub MPEG 2, to podejrzewam Nero Vision Express :) . BTW. Zarzuć na youtube.com jakąś próbką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Nie robie w vision expres ani movie marker Zresztą czy w movie marker możesz dodać klatki kluczowe zielone tło obraz w obrazie itd.? NIE Używam programu firmy Pinnacle DOBRA W RZUCE PRÓBKE ALE NA uploadera Tylko dajcie mi pomysł co wrzucić w tych przykładowych napisach bo nie wiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Tylko dajcie mi pomysł co wrzucić w tych przykładowych napisach bo nie wiem smile.gif "Ten głupi filmik został zrobiony przez Aaaaa(...) i jak zostanie użyty byle gdzie, to nogi powyrywam z dup*." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 DOBRA W RZUCE PRÓBKE ALE NA uploadera Wrzuć na YouTube'a. Zaraz pewnie będzie "ne hce mi siem sarejestrować!!!", więc weź sobie datę urodzenia >18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Ja tam składałem kiedyś filmy to w Adobe Premiere ale strasznie pamieci zre tak samo ten Pinnacle chyba bo też próbowałem ale za długo nie siedziałem... MPEG strasznie dużo zajmuje... a z wmv można przecież konwertować... jak się trochę posiedzi w tym to bez straty jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Pinnacle Hmmm Pinnacle powiadasz?? mam ten program dołączony do kamery, jest on naprawdę dobry i żeby zrobić jakieś efekty to jest bardzo proste w tym programie (Ma ok.100 efektów :]) i sądzę że nie zrobiłeś ani 1 swojego efektu (A jest to możliwe) więc będzie widać co ty nie robiłeś :P Bo robie w tym programie 10x Nie wciskaj nam tu kitu. Bo na tym programie nie da się usiedzieć ok 2 lat jeśli nawet nie wiesz co zrobić na przykładzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Tomalas, ale konwertowanie nie ma sensu, bo zawsze tracisz jakość, niezależnie jak ustawisz. Ja już mam w tym pewne doświadczenie i wiem, że jak jakiś krótki filmik jest potrzebny to najlepiej od razu zapisywać w AVI z kodekiem Indeo, lub w OGG Theora, ew. jak chcemy się babrać trochę to Bink lub Smacker. Do dłuższych filmów Xvid i tu nie ma moim zdaniem porównania (Divx też dobry, ale płatny, a w sumie jak się Xvid dobrze ustawi, to wychodzi nawet lepiej niż z tych konfiguratorów uproszczonych do kompresji w Divx). Najlepiej od razu zapisywać do konkretnego formatu, bo konwersja nie ma sensu, chyba że konwertujemy plik nieskompresowany, a takich to nawet nie opłaca się trzymać, bo to zajmuje dużo i po co tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Nie wciskaj nam tu kitu. Bo na tym programie nie da się usiedzieć ok 2 lat jeśli nawet nie wiesz co zrobić na przykładzie. wierz czy nie siedze na nim już 5 lat Co do efektów to chodzi ci o 2d czy 3d? Pozatym firma Pinnacle ma dużo programów do edycji wideo Co do filmu Przykładowego to ściągnijcie Alien Killa i wypakujcie na początku macie film. TAK wiem nie pokazuje on możliwości tego programu ( i nie jest najlepszej jakości bo zależało mi na wadze pliku) teraz jade na wakacje więc za tydzień jak wróce postaram się zrobić Napisy pokazujące Wszystkie możliwości tego programu ROBIE TEŻ FILMY W FORMACIE REAL MEDIA (tylko nie wiem czy w gm-ie działa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Wrzuć próbkę na youtube, google video lub wrzuta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Wrzucam tę próbkę na video google - po to, byście nie musieli sciągać całej gry ponownie. Klik Oglądajcie. Według mnie ta próbka nie jest zbyt dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Identyczny efekt można osiągnąć bawiąc się kanałami alpha w GM i nawet mniej wtedy zajmuje, a lepsza jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 OMG! Przecież takie coś można minutkę we flashu zrobić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Ano Guxio masz racje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Bo: Już od 5 lat robie filmy w programie do edycji wideo Coś mi się tu zdaje, że kit nam wciska ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Guxio dlaczego kit? poprostu do Alien killa nie potrzebowałem nic więce Zaraz wrzuce próbke mozliwości programu tylko sam nie wiem co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 aaaaa mówisz o Pinnacle Studio? Ja to wywaliłem bo nie działało i mi kompa wieszało ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi