pablo1517 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 ja mam często bug ze zlotem... straciłem 3 punkty reputacji, Ale najbardziej denerwują mnie 2 rzeczy, długie ładowanie oraz takie dziwne cos, tam był moment że boromir chyba resetował serwer, zrobił to a potem jak wszedłem to tylko wyjde do lasu tam z prawej, koło sklepu z jedzeniem i odrazu gra zmienia się w pokaz slajdów, a wczesniej tak nie mialem oO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 A mi coś z portem nie tego. Wpisuję 14801 w port i 83.17.239.227 w ip i wyskakuje błąd, żebym sprawdził na GearStudio porty... ;[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantasy Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 mam ten sam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Jak tak czytam te posty, to się obawiam, że niedługo Almora będzie miała wymagania większe od Dooma 3. Po co Borek porzucałeś Hidden Swords... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 I znowu server off. A co do tego bledu z wywalaniem z servera to u mnie nadal on jest ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 No nie :\. Serwer już off, a ja nawet nie grałem. Przez tego cholernego "Connetion Filed". Dlaczego się nie łączy? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielku Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 wyłączyli serwa aha i ja już mam reputation lost bo zabiłem w lasku węża nikogo nie było pustka była i nagle zabiłem go wziołem kase ale było na czerwono i d**a albo musiałem zrobić nowe konto...żebym się zalogował bezsens ale to prawda aha i jak załaczają serw to nie na 2 godzinki tylko na cały dzień :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Po co Borek porzucałeś Hidden Swords...hm, porzucił bo prawdopodobnie chciał zrobić mmorpg :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 83.17.239.227: OnlineReadError (version: XXX; players online: XXX; message: XXX) O_O ~almora.gmclan.org Edit: Serwer ON. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Port ma być 14804 czyli taki jaki byl w grze. Borek sie pomylil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Dlaczego serwer znowu OFF i dlaczego dalej się połączyć nie mogę jak był ON? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielku Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 nie wiem dlaczego nie mogłeś się połączyć ale był OF dlatego że jakiś tam BUG prosili żeby się wylogować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Ciągle mi wywala Conetion Problem. Która w końcu wersja? 0.62? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 No ja tylko sobie moge po grac z 40 sekund po czym wywala connection failed... borek zrob cos z tym... :mellow: 2 razy zobaczylem jak ktos napisal i tak urwalo sie polaczenie... Albo glupie jest to ze nieraz wlacze gre chodzi mi wolno fps jest kolo 10 a drugi raz wlacze to fps 28 i zarabiscie chodzi... ale to tylko jak gram offline... @Up: v0.62 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Ja wchodzę, chwilkę wszystko normalnie, potem tablica Connetion Problem i za chwilę mnie odłącza. Borek - powiedz coś! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Ja mam problem z wczytaniem pliku obrazu 34.jpg :( Można coś na to poradzić? Edit: Już chyba wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Ja mam problem z wczytaniem pliku obrazu 34.jpg :( Można coś na to poradzić? Sprawdź czy jest plik 34.jpg w folderze data lub jakie ma rozszerzenie bo powinien miec .jpg :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Ja tam znalazłem takie bugi: -Można usiąść w kilku miejscach na ziemii. i takie cuś: :) SKRINSZOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Jest kilka rzeczy w grze do bani otóż: -Trzeba się cholernie namachać żeby zabić jakiegoś na poziomie potworka i na dodatek dodają tyle expa że śmiać się chce -Rzeczy lecą zdecydowanie za rzadko z potworków (przynajmniej mi: 4 itemy w ciągu 8 godzin grania) -Te staffy dla magów nie powinny być zależne od Wisdom i Vitality bo na 100% wyjdzie na to że magowie będą mieli więcej HP od wojaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Gruby to jest MMOrpg czego tyś się spodziewał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 @Gruby Jak coś ci niepasuje to napisz jakiś programik cheatujący i omijający GearSHIELD (Anty-Cheating Secure.) :) Mi tam jakoś wszystko pasuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Gruby to jest MMOrpg czego tyś się spodziewał? Widziałeś kiedyś w jakimś mmorpg maga z większą ilością HP od woja ? No chyba że Almorka to jakieś pseudo-mmorpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Lipca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 A mi coś z portem nie tego. Wpisuję 14801 w port i 83.17.239.227 w ip i wyskakuje błąd, żebym sprawdził na GearStudio porty... ;[ 14804 ma być, tak jak jest domyślnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Widziałeś kiedyś w jakimś mmorpg maga z większą ilością HP od woja ? No chyba że Almorka to jakieś pseudo-mmorpg A kto powiedział że tak musi być ? Borek nie bierze przykładu z innych, on jest oryginalny :) Zresztą on robi swoją grę jak chce :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Gdzieś na gear-studio.com zauważyłem: "We need new ideas :)" tak więc wnioskuje, że Borek oczekuje propozycji :] Ogólnie to gra jest bardzo ładna, tylko te 3 rzeczy mnie irytuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Oprócz tych bugów co podałem wcześniej :P są jeszcze błędy w angielszczyźnie :) np. bussy (busy) , Anty-Cheating (Anti-Cheating) itd. więcej niepamiętam ale jak zagram w Almorę to mnie jeszcze coś w oko zakole :) PS. na gear-studio.com też jest błąd (Final site comming soon...) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 z kolei ja wnioskuje, że borkowi za bardzo nie chce się już tego wszystkiego kontynuować bo stale pojawiające się bugi go zamęczą :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Co do bugów :P dla mnie jeden i to wielki to źle napisany silnik i pewnie cała gra xD gra zajmuje 44mb (+-) i zjada PONAD 640MB ramu !! innymi słowy tyle ile jest wolnego to ona to zje ! Nie wiem jakim cudem nie wiem w jaki sposób ale to jest niewybaczalny błąd ! drugi problem to długo ładująca się gra ... też nie bardzo wiem jakim cudem ale niech już będzie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Lipca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 ja myślę, że borek w końcu przejdzie na jakiś inny język niż GML, ale w jeden dzień sie nie nauczy, wiec na pół roku była by przerwa w nowych wersjach Almory - a to dla Borka na pewno zbyt długo, a do tego nie ma pewności, że się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Udało mi się uruchomić Almore: 512 ram, 2 GB (sic!) pamięci wirtualnej, kompresja plików JPG 20%. Chwile się wczytywała. Po włączeniu wyłączyłem wszystko co było w opcjach. Zauważyłem, że gdy muzyka była włączona gra bardziej przycinała, a gdy ją wyłączyłem tylko czasami przycięło. Gra chodziła bardzo ładnie. Nie miałem kłopotów z serwerem. Nie znalazłem nowych bugów. Jedyne co mi się rzucało w oczy to to że PRAWIE zawsze gdy wypadnie item lub kasa pisze, że to nie należy do mnie i odejmuje mi reputację. Zauważyłem, że w przeciwieństwie do poprzedniej wersji zadaje się więcej obrażeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi