peterz_pl Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 :) Witam witam. Zapewne wielu z was wykorzystuje takie coś w grze. Próbowałem to zrobić, ale jakoś mi nie wychodziło. Ale do rzeczy... Chodzi o to, żeby w grze było coś w stylu bazy danych. Wprowadzam (nie w trakcie gry, tylko wcześniej) liste nazwisk, a do tego wyniki. Nasz gracz po zdobyciu jakiegoś miejsca, pojawia się w klasyfikacji. Za każde miejsce jest określona liczba punktów, które sumują się do klasyfikacji ogólnej wyświetlonej na koniec gry. Chodzi o coś takiego w stylu: zbieramy score i na koniec wpisujemy się do tabeli wyników, tyle, że nazwa naszego gracza jest pobierana wczesniej i zapisana do zmiennej. Wiem że dziwne ale jeśli ktoś mógł by się podjąć zrobienia demka to było by naprawdę super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterz_pl Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Dzięki za pomoc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Nie ma za co. GM ma wbudowany system, poczytaj trochę - czy na forum czy helpa, bedzie. Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Nie ma za co :P przecież nikt nic nie napisał. https://gmclan.org/index.php?wiki&wart=88 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 @up: jakie ca co :lol: ? moze chodzi ci o 'kobyle caco'? @topic: nie umiesz nawet robic w klocach. masz w zakladce score, show score table(czy jakos tak :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 A ty nie rozumiesz o co mu chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 @Marek.S: juz poprawiles :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 no co mam zły dzień, boli mnie głowa, a ty nigdy się nie pomyliłeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterz_pl Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Napisałem posta : "Dzięki na pomoc" i od razu ktoś napisał :) Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterz_pl Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Sorka że pisze posty pod postami ale.. mam jeszcze jedno pytanko. Czy tabela wyników (score) zapisuje się w exe? czy będzie na stałe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Tak będzie się zapisywać jeśli zapiszesz z GM jako exe tablica zresetuje się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi