dev_diablo Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Mam problem, bo chce zrobic zeby moj gostek mogl wykonac po podskoczeniu trick. No i zrobilem takiego gifa i teraz tylko chce, zeby on sie wlączył np na wysokosci y-=2 no i gdy juz sie skonczy to ze nie wlanczał go spowrotem (bo jak probowalem to zrobic to tak sie robilo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Jest taki event jak animation end :) W nim wrzucasz zmianę sprite'a na standardowy i spokój jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dev_diablo Opublikowano 16 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 No ale jak mam zrobic zeby w locie mi sie wlanczał ten gif, bo ty mi napisałeś, jak zrobic żeby sie wyłanczał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Czerwca 2004 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2004 No ale jak mam zrobic zeby w locie mi sie wlanczał ten gif, bo ty mi napisałeś, jak zrobic żeby sie wyłanczał <{POST_SNAPBACK}> sprawdź prekość, ustal przy jakiej grawitacji i jakim speedzie sie zmienia gif i spoko (ale latwe to nie jest, zwlaszcza przy dwuch kierunkach postaci poprawne skonfigurowanie może trwać kilka godzin). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 17 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2004 Nie no chwila... bez przesady kilka godzin ? Warunki poczatkowe : 0 klatka animacji to skater jadący na desce. kilka kolejnych klatek to ten sam skater wykonujacy trick ( np 1-15 ) No i wystarczy zrobic tak... W create : { image_single=0; } Dla spacji: { alarm[0]=5; // czas po jakim zacznie wykonywac się animacja. Jesli odrazu po skoku to alarm[0]=1; image_single+=1; } alarm[0] { if image_single<15 // jesli nie jest to ostatnia klatka animacji { image_single+=1; // wyswietlamy kolejną alarm[0]=1; // i ustawiamy alarm na 1 zeby za chwile znow sprawdzac } else { image_single=0; // jesli byla ostatnia to znow zmieniamy na jadącego skatera } } kto mierzyl czas ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Czerwca 2004 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zrozumiałem ten problem trochę inaczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi