trolu122 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 jak zrobić mądrego przeciwnika do gry z widokiem z góry, strzelanki? takie coś jak w Crimsonland żeby wróg szedł w naszym kierunku ale nie po lini prostej tylko robił jakieś slamomy i inne takie manewry aby nie było go tak łatwo zestrzelić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 To byłby bardzo skomplikowany algorytm, więc raczej wątpię żeby komukolwiek chciało się go pisać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Ja bym napisał ale nie za darmo :D pozdrawiam Marek :) Edit: A może użyj patha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 a to może jakieś wskazówki? nie sam kod tylko na jakiej zasadzie by to można było zrobić? Ja bym napisał ale nie za darmo biggrin.gif a za ile? :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Możesz co jakiś czas przemieszczać obiekt w losową stronę :) Pozdrawiam Marek :) Edit: za piątaka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Mam coś takiego. Może Ci się spodoba... https://gmclan.org/up2096_4_4c454164de.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 mam FATAL ERROR :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Treść?? 0o samo że masz error to mi dużo nie mówi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 of action nr 1 in create... error in coda ad line 56 my light = fog lignt ad normal cos tam cos tam :P pełno błędów co poprawie to kolejny mi wywala :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Jutro ci cos takiego napisze, to nie bedzie raczej kupa roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 dziękuje :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Mi też się przyda ;) Czekamy Sadam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Nie wiem czy koniecznie o to ci chodzilo, zrobilem jednak czysty panic mode, i dodgesystem. http://www.toya.net.pl/~ptaki/przyklady/fppshooterengine.gm6 Ps. nie jestem mistrzem komentarzy, so musisz sledzic wszystko krok po kroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 nie do końca o to... kiedy ludek mnie widzi idzie prosto na mnie, a chciałem aby jakie slalomy robił czy coś :P ale dobra dzieki :D to też mi sie na pewno przyda ;) spróbuje cos zmajstrować sam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Zaraz dalej pokminie, malo czasu mialem ostatnio. Dam niedlugo jakas nową wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 a teraz pytanie z innej beczki :D jak robie gre i mam credits czy jak to sie tam nazywa :P to musze umieścić w nim wszystkich autorów przykładów z których korzystałem :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Teoretycznie nie musisz, ale wypadałoby to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 badz co badz bylo by to napewno w dobrym tonie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 I na pewno nie został byś wtedy przez tych autorów "zbesztany". :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 to ja bede korzystał z zagranicznych przykładów! :D jestem genialny :D nikt mnie nie zbeszta :P no bo mam kogoś ustawiać w creditsach tylko dlatego że tam jakis mały przykładzik zobaczyłem np ruch platformowy? a jeśli jest sytuacja że robie pierwsza gre. załóżmy platformową i korzystam z przykladu Tymonka dajmy na przykład :D no i daje go tam do kreditsów. Ale potem robie 2 gre tez platformową ale juz nie korzystam z przykładu bo umiem, ale na początku korzystałem i dzieki niemu to umiem :D to musze podawac go do credistów w nieskończoność? :D :D :D rozumie ktos? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Maja 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 to musze podawac go do credistów w nieskończoność? Nie musisz. A nie prościej napisać wszystko samemu? Bierz przykład z Tymona, Borka, TeeGee, Propaganji, Jakluba itd. itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 no przecież bede pisał samemu, ale jak sie ucze to na przykładach no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 no przecież bede pisał samemu, ale jak sie ucze to na przykładach no nie? to już nie rób chamówy tylko zapisz gości w creditsach.. w koncu oni zrobili za Ciebie cos z czym Ty nie podołałes.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi