artimal Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 witam. :) Jak się powinno zrobić aby po wciśnięciu jakiejś kombinacji klawiszy np.dodało 100 punktów? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 if( keyboard_check( vk_control ) ) { if( keyboard_check( vk_space ) ) { if( keyboard_check_pressed( ord( 'D' ) ) ) { show_message( 'oszukujesz!' ); game_end(); } } } Ctrl + spacja + D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Może to ci się przyda. Zobacz ten pliczek :) po wciśnięciu klawisza del można wpisywać kody :P akceptacja enterem :) w step w switchu dodajesz i zmieniasz kody np: case 'ammo'[gdy wpiszesz ammo]: ammo+=6[dodaje sie 6 ammo]; show_message( "dodano 5 ammo :(" [ pokazuje się wiadomość]);break oczywiście w tych kwadratowych nawiasach dodałem opisy i kod musisz wstawić bez nich np: case 'drzewo': with(drzewo)instance_destroy(); show_message( "usunięto drzewo;P" );break Pozdrawiam Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 no fszystko fajnie tylko: ERROR in action number 1 of Step Event for object object0: Error in code at line 12: case 'zycie': live+=1 ; show_message('1 live UP :)');break at position 16: Unknown variable live Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Jak wół! Pisze: Unknown variable live, co oznacza że zmienna live nie została zdefiniowana. :] Radzę korzystać ze słownika ANG -> PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 zrobiłem kody i jeden z nich jest na usunięcie wszystkich objektów : with(brat) { instance_destory ; show_message('!!!oszukujesz!!!') ;break } ale wyskakuje mi error: ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Step Event for object kody: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 17: ; show_message('!!!oszukujesz!!!') ;break at position 2: Assignment operator expected. czy da się jakoś to naprawić jeśli tak to jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Bo źle stawiasz średniki. with(brat) { instance_destory; show_message('!!!oszukujesz!!!'); break; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 with(brat) { instance_destory(); show_message('!!!oszukujesz!!!'); break; //?! } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy: ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Step Event for object kody: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 16: instance_destroy; at position 18: Assignment operator expected. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 <_< Zobacz sobie to co ja napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 W stepie ogólnie mam tak: if (moge=true) {kod=keyboard_string} if (moge=false) {kod=''} if (keyboard_check_pressed(vk_enter) and moge=true) { switch (kod) { case 'exit': game_end();show_message('Narazie :)') ; break case 'bulletup': global.naboje +=20 ; show_message('!!!oszukujesz!!!');break case 'desmon': with(brat) { instance_destroy(); show_message('!!!oszukujesz!!!'); break; } default: show_message('Kod nieprawidłowy :P');break } kod='' moge=false } Mam problem bo jak wpisuje kod (desmon) to pokazuje mi się oszukujesz a potem od razu kod nieprawidłowy. Co zrobić ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Tak jest napisany kod. Tutaj jest przykład co się dzieje jeśli ktoś jest leniwy i wkleja kod, a nawet go nie rozumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 A nie mógł byś mi pomuc bo jesteś już veteranem a ja ledwie Smart Newbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 A nie mógł byś mi pomuc bo jesteś już veteranem a ja ledwie Smart Newbie. Ranga na forum to nie wyznacznik umiejętności. Poza tym jeśli chcesz usunąć komunikat o nieprawidłowym kodzie to poprostu wywal z kodu tą funkcje która za to odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Maja 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 zamiast with(brat) { instance_destroy(); show_message('!!!oszukujesz!!!'); break; } lepiej było by with(brat) { instance_destroy(); } show_message('!!!oszukujesz!!!'); break; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_PL Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 a nie lepiej pobrac sobie z przykladow nowsze kody??? Ja tak zrobilem i dzialaja mi tak jak chce :) ;) :) );) :) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Nie doceniasz mojego przykładu jest lepszy niż ten stary z przykładów, a to ze ci działa ten nowy a artimal -owi mój nie to jest wina złego zastosowania kodu bo chyba nie ma różnych rodzajów switchów <_< Pozdrawiam Marek :) Edit: po cholerę tyle tych buziek <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi