Vestor Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Mam pytanie czy ktoś może podać link do programu zmieniającego gry z playa na komputer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Nie ma porgramu ktory zmienia gry, jest natomiast cos takiego jak emulator, a na dodatek znam taka fajna strone jak google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vestor Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 matko ale chodzi mi oto że mój kolega ma tekena3 i ja chciałbym pograć w tekena3 na kompie i jak to zrobić żebym mógł grać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Pobierz emulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vestor Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 a jaki ten co do pokemonów czy jaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Program PCSX (Bądz Bleem) służy do emulowania gier z Play Station. Włączasz program, wkładasz dysk i grasz. I gratuluję logicznego myślenia - w sumie Tekken to też gotowa gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Po pierwsze: Co to jest Play? O_o Znam konsolę takie jak Dreamcast, PlayStation, PlayStation 2, GameCube, Xbox, Xbox 360, Wii, PlayStation 3... Ale o Play nie słyszałem =P Zakładając, że chodzi ci o PSX (PlayStation). To czytaj uważnie posty :P Micanser podpowiedział ci jakiego programu potrzebujesz (emulatora PSX, o niedomyślny). Użyj wielkiej mocy strony www.google.pl by sobie takowego poszukać :P Zdaję się, że jednym z lepszy jest ePSX, ale się nie znam =] EDIT: Pisałem w tym samym czasie co dziadekkleofas ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 ePSXe Ja na nim odpaliłem tekkena :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Po pierwsze: Gooogle!!!! Po drugie: Zła kategoria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Taa. Ty to guXio sobie ustaw takiego bota, który będzie ciągle na forum postować: "Po pierwsze: Gooogle!!!! Po drugie: Zła kategoria". Ciągle to piszesz, to byś miał ułatwienie xd . Co do tematu - ściągnij ePSXe i pluginy do niego np. stąd: http://psemu.pl/index.php?dzial=Download&a...ij&plik=107 Potem tylko potrzebujesz BIOSa - SCPH7502 lub SCPH1001. Do nich ci linka nie dam, bo to już jest nielegalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Hehe, skąd wiedziałeś że mam bota? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Sam ma emulatory do playstation do gameboy itp ale Epsx i jest najleszpy!!tylko trzeba umeic sciagnac dobre pluginy audio,wideo,do stacji dyskow....a najlepiej sciagnac biosa SCPH7502 ale w google to raczje baaaaaaaaaaaaardzo ciezko ci go znalezc bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Marmot wiesz ze emulacja to piractwo? Nawet z takich starych konsol jak PSX a ty tu jako moderator polecasz... oj nie ładnie :P. Masz tu strone specjalne do szukania emulatorów EmuEngine ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Marmot wiesz ze emulacja to piractwo? Nawet z takich starych konsol jak PSX a ty tu jako moderator polecasz... oj nie ładnie :P. Właśnie dlatego że są stare. Ty byś się przyczepił jakby ci ukradli 60-letnią pralkę? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 kradzież to kradzież, ale jak ma się oryginalne gry to chyba zemulować można? a ten przykład z pralką jest głupi. jak ktoś jest biedny i nie stać go na nową pralkę to co? też ma się nie czepiać bo była 60-letnia? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 a ten przykład z pralką jest głupi. jak ktoś jest biedny i nie stać go na nową pralkę to co? też ma się nie czepiać bo była 60-letnia? :P Ta pralka powinna być tak zardzewiała i rozwalona i leżeć gdzieś za domem. Może by się jeszcze właściciel ucieszył że nie musi trzymać już takiego grata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Programy są legalne, biosy już nie - dlatego emulacja jest nielegalne, proste xd . A ja nie podałem linków do biosów :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Programy są legalne, biosy już nie - dlatego emulacja jest nielegalne, proste xd . A ja nie podałem linków do biosów :] . No i co z tego jak połowa emulatorów ma wbudowane lub zastępcze działające biosy? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Najlepszy jest ePSXe, stanowczo odradzam Bleema! ePSXe dużo łatwiej się konfiguruje. Gra w Tenchu z włączoną akceleracją sprzętową roxi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Dziadek mnie malo obchodzi pralka ale emulacja gier ktorych sie nie kupilo to kradziezm, a on tam mowil ze to gra od kolegi, wiec kradnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Programy są legalne, biosy już nie - dlatego emulacja jest nielegalne, proste xd . A ja nie podałem linków do biosów :] . Jest legalne o ile w domu masz daną konsolę. No ale wiadomo, że jak się ma konsolę, to się nie używa emulatora, chyba że mówimy o zużytym już laserze. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Dziadek mnie malo obchodzi pralka ale emulacja gier ktorych sie nie kupilo to kradziezm, a on tam mowil ze to gra od kolegi, wiec kradnie :P Ale akurat Tekken 3 wyszedł w 1997 roku, wtedy kiedy nawet nie miałeś pojęcia że takie coś jest. :P Można by to podciągnąć pod abandonware bo nigdzie już nie znajdziesz go w sklepach, a na granie w stare gry z netu można przymknąć oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 dziadekkleofas ma rację. Podobno gry wydane poniżej 1997 roku można przyjąć już jako abandonware. A emulator to ja polecam adriPSX. Działa niemal idealnie i jestem zadowolony. :) (Tylko konfiguracja sterowania jest pokićkana, ale gdy się uda, to WooHoo.) PS. A jak mielibyście pytać, w co gram na tym emulatorze, to wam powiem, że jeszcze trymam płytki z Playstation. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Co nie zmienia faktu, że abandoware w większości przypadków to piractwo. Wiadomo, że na to się przymyka oko, ale zawsze jest to nielegalne w świetle prawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 gra przechodzi na abandonware po upływie 10 lat od jej wydania i gdy nie jest już nigdzie dostępna do kupna :P chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 gra przechodzi na abandonware po upływie 10 lat od jej wydania i gdy nie jest już nigdzie dostępna chyba. Czyli według tego Vestor chyba musiałby poczekać jeszcze parę miesięcy. Co nie zmienia faktu, że abandoware w większości przypadków to piractwo Większości, ale nie we wszystkich. Nie umiem rozróżnić takich przypadków, ale nie będę się kłócił. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Abandonware jest wtedy gdy autor nie udostępnia na swojej stronie internetowej informacji o tej grze. Jednak, wszystko staje się public domain 100 lat po śmierci autora (czy 110), więc do tego czasu nadal jest to nielegalne ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Programy są legalne, biosy już nie - dlatego emulacja jest nielegalne, proste xd . A ja nie podałem linków do biosów :] . No tak, ściągnie sobie q4 i mam legalne, bo mam legalny sprzęt oO? Wogóle wskaż mi gdzieś bios do emulatora nesa, bo ja jescze nie widziałem... Ano może są pirackie, ale przecie już na tym nikt nie zarobi. No chyba że mowa o nowszych emulatorach, gdzie gry jeszcze nie zeszly :] edit: wracając do biosów, biosy do Amigi można jeszcze kupić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 dziadek co ty chrzanisz... kogo obchodzi co jest z ktorego roku, na swiecie są rozne przypadki jak ludzie wpadali przez glupie rzeczy, a no np terrorysta ktory sam sie wysadzil a czemu? Bo zapomnial na paczce z bomba dac znaczek i dostal zwrot i idiota otworzyl, przypadek autentyczny. Tak samo tu, ty przymykasz oko a tu akruat wlezie jakas menda, przeczyta zglosi na policje, tam okaze sie ze zgloszenie przyjela tez jakas zlosliwa menda i potem masz wała :/ przymykasz czy nie to jednak to jest forum oficjalne gdzie kazdy moze łatwo trafic i oficjalnie nie powinno sie pochwalac takich rzeczy rozumiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ranmus, założyłeś wspaniały GMClan. Zrób jeszcze jedne forum o pamiętaniu o prawie przy robieniu różnych rzeczy z grami. I odeślij ich tam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi