rryk Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 proszę o podanie kodu na klocki: change sprite change instance No i jednego eventu: key relase PS sry jeśli coś źle napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 ej no ktoś mi odpowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 zobacz jeden z moich pierwszych tematów podawałem action decodera do gm 6,0 zamienia klocki na kod :) instance_change(obj,false); index_sprite=sprite ; keyboard_check_pressed(key) keyboard_check_released(key) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Marca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 http://www.yadtel.net/~melvin2001/actiondecode.zip btw. od czego jest help ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 sry ale wiesz ja noob a kody były mi bardzo potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 mam jeszcze jedno pytanko jaki kodzik a event że jeśli żaden klawisz nie jest wciśnięty to ma być wykonywana akcja albo jak jest w kodzie no key Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Marca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 to wszystko jest w helpie naprawde podane, nie ma żadnych tajemnic, to nie PRL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 jeśli chodzi ci o help w gm to ja tam niczego nie znajduje jak ty sobie chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Użyj eventu released any key :) E: pisząc kod na dole masz podpowiedzi keyboard_check_released(any) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 kolejny kod na event tym razem na collision no to jaki kodzik ale tak żeby kolizja obejmował cały obiekt zderzający się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 sory za drugi pościk no ale nikt tu nie zajrzał no Możesz i przepraszać klęcząc na grochu, ale 3 podwójne posty w jednym temacie to gwarantowany warn. Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Użyj kodu if distance_to_object(obj) <= 1 { ... } ... Tak najłatwiej :P Jeszcze coś ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 thx na razie wsio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi