Szymek Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Gdzieś ostatnio czytałem że w kompie można mieć więcej niż 1 procek. Czy to prawda?? Jeśli tak to jak to zrobić kupić jakieś rozejście czy jak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 a nie chodzi o kompy dwu rdzeniowe ? Edit: procesory dwu rdzeniowe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 1.Nie kompy tylko procesory jak już 2.Chodzi mi o taki komp co ma 2 procki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Jeśli chodzi o dwu lub więcej slotową płytę główną to się nie spotkałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Marca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Oczywiście, że można, ale raczej nie do domu - tutaj masz procki wielordzeniowe i starczy. Dla zwykłego użytkownika najbardziej dostępne są platformy wieloprocesorowe typu opterony z serii 2xx (+płyta główna z dwoma gniazdami). Analogicznie opterony z serii 8xx działają wiadomo w jakim składzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 można zawsze kupic PS3 - osiem rdzeni, jeden wyłączony i jest włączany jak któryś inny w fazie produkcji się uszkodził, dzięki czemu większa ilość procków opuszcza fabrykę, bo mniej trafia do śmietnika :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Ja np mam kompa który ma 2 sloty do procka i 6 do ramu xD B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 To znaczy że trzeba zmienić płytę główną?? Szkoda bo myślałem że są rozejścia bo mam jeden niepotrzebny procek 2Ghz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Jeżeli co do tego czy to w ogóle jest możliwe nie jesteś pewny, to lepiej sam nic nie kombinuj :D, Poproś kogoś w serwisie czy coś. B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Szkoda bo myślałem że są rozejścia bo mam jeden niepotrzebny procek 2Ghz Gdyby takie coś było to byłby istny ewenement, ale z technicznego punktu widzienia nie da się tak bo i tak komp by to widział jako jeden procesor, no i musiały być identyczne, wręcz bliźniacze procki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Marca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 można zawsze kupic PS3 - osiem rdzeni, jeden wyłączony i jest włączany jak któryś inny w fazie produkcji się uszkodził, dzięki czemu większa ilość procków opuszcza fabrykę, bo mniej trafia do śmietnika :PTo są pseudordzenie jak już, o gorszej wydajności niż normalny rdzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 No ale zawsze coś a tak to ten procesor leży w ogóle nieużywany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matis3 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 No ale zawsze coś a tak to ten procesor leży w ogóle nieużywany Piszesz jakby Ranmus bądź ktoś wcześniej podał ci rozwiązanie. Jak coś to Ranmus pisał odnośnie ps3 A co do tematu to jest to nie możliwe i możesz dać sobie spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Musiałbyś mieć dwa identyczne procesory ;P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Albo interface płyty głównej i kompa inny niż ten do jednoprocesorowych - ACPI xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi