Ludzix Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 ale mógłbyś w wolnej chwili dodać nowe czary (grafiki widziałem)OMG, Almora nie jest pięciominutowym projektem, dodanie czaru nie sprowadza się do kliknięcia jednego przycisku ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarX Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Wiem, ile czasu zajmuje programowanie. Ja niczego nie żądam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Mam coś lepszego w zanadrzu... :lol2: To daj opcję wybierania serwerów z zapisanej listy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Mam coś lepszego w zanadrzu... Już nie mam, koniec z GMem. To daj opcję wybierania serwerów z zapisanej listy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 No i nie będzie Darkosena :( Chyba, że w innym języku programowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Już nie mam, koniec z GMem. Borek chyba spadł po schodach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Są ludzie, którzy rzucają palenie (i nikt ich od schodospadaczy nie wyzywa), są ludzie, którzy dają spokój GM ;D A Borek zapewne zwyczajnie robi sobie jaja :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Dobra, jest wyjście - za godzine update Almory i radzę zPatchować, bo wam serwery będą hakać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Dobra, jest wyjście - za godzine update Almory i radzę zPatchować, bo wam serwery będą hakać... Widzę, że się dopatrzyłeś dalej idących wniosków niż jestem w stanie ogarnąć swoim małym kubusiowo-puchatkowym rozumkiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Oho, patchyk, trzeba ściągnąć ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarX Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Wydaje mi się, Borek, że wydajność gry można zwiększyć poprzez usunięcie (zminimalizowanie) efektów towarzyszących przy wykończaniu potworów (rozbryzgi, małe ikonki potwora, i oczywiście liczby, one chyba najbardziej obciążają). Najlepsza byłaby w tym wypadku opcja pozwalająca na wyłączenie podobnych efektów (to co jest już w opcjach to za mało). PS. To taka drobna uwaga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Wydaje mi się, Borek, że wydajność gry można zwiększyć poprzez usunięcie (zminimalizowanie) efektów towarzyszących przy wykończaniu potworów (rozbryzgi, małe ikonki potwora, i oczywiście liczby, one chyba najbardziej obciążają). Najlepsza byłaby w tym wypadku opcja pozwalająca na wyłączenie podobnych efektów (to co jest już w opcjach to za mało). PS. To taka drobna uwaga... Hmm, ale te efekty nie są na ekranie cały czas, tylko przez krótkie chwile, a wydajność jest słaba cały czas. To nie ma związku większego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 , i oczywiście liczby, one chyba najbardziej obciążają : o jakie liczby? Jak dal mnie to winą jest zbyt duża ilość obiektów - one pożerają nam procek i RAM :cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 A mi się wydaje, że poza rozmiarem planszy, to też tworzenie i niszczenie obiektów, których grafiki nie są usuwane z pamięci. Wystarczy zginąć aby to zaobserwować - zużycie ramu wzrasta za kazdym razem o jakieś 100mb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Wystarczy zginąć aby to zaobserwować - zużycie ramu wzrasta za kazdym razem o jakieś 100mb. No trzeba przyznać :/ A rozmiar planszy.. hmmm. Borek mówił żę jest deaktywacja instancji więc IMO rozmiar aż takiego znaczenia nie ma - na wszystko mają wpływ zasoby zalegające w pamięci, oraz liczba obiektów w 'obszarze' gry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Ja wiem w czym tkwi problem i wiem jak go rozwiązać, ale za dużo przepisywania. W Darkosenie mam idealnie napisany silnik jeżeli chodzi o zarządzanie pamięcią, co wczyta, to wyrzuci :) Almora to mój pierwszy taki rozbudowany projekt i dlatego są tego typu niedociągniecia :/ EDIT: Obiekty tutaj nie mają żadnego znaczenia, bo ich jest bardzo mało, wszystko co jest daleko jest dezaktywowane. W Darkosenie mapa wczytywana jest z pliku co jakiś kwartał, dlatego tam w jednej chwili jest maks 30 obiektów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Tła chyba nie są obiektami... O to Darkosen jednak powstaje? Myślałem, że koniec z GM... za Tobą nie nadąży człowiek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Robiłem Darkosena długi okres czasu, także powstało sporo silnika. Zacząłem oczywiście od zarządzania terenem, pamięcią i animacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 mam pytanie, kto hostuje private server 2? bo nie chce mi sie znowu robić tych poziomow nebriosem na innym serwerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Z tego co słyszałem, to nie jest polski serv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Dokładnie tak jak piszę gnysek. Ta osoba nie jest nawet amerykaninem, bo pisał do mnie maila strasznie łamaną angielsczyzną :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 No to zostaje mi na tym nie grać, chyba że nową postacią, bo nie mam ochoty nadrabiać te ok 10-20 lvli co sam darobilem przez ten czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerycha Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Skoro działa Private Serwer 2 i napewno jest tam duuuużo accountów a nawet teraz widze ludzi z pierwszym levelem to może jak ktoś dałby rade to może w niedziele 10 lutego 2008 roku o godzinie 21:00 wszyscy gracze z GMC wwaliliby do tawerny na piwko i kilka screenów co wy na to takie zdjecie grupowe :D okazja do zdobycia kilku itemków i innych bajerów :D @Edit: Napewno będą lagi ale coś za coś :P @Edit2: Pisać co sądzicie o tym pomysle !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 oo!! Stare chary! Ściągam i wbijam! Acha fajnie by było gdyby była możliwość zakładania tematów na tym podforum :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmak2 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Skąd się wzieła nazwa "Almora" :bye1: Co to znaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Z głowy, a najlepsze jest to że KLIK < Nawet wcześniej przed wymyśleniem nazwy nie wiedziałem o tym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Jak szukałem w google.pl w grafice "almora online" to znalazłem to (*CLICK!*). Czy te wszystkie itemy są w Almorze ? Bo takich czarów to ja nigdy nie widziałem :] A jak nie to czy znajdą się w AO:ToD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Wszystkich nie ma, ale 85% jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 A ja zarzucę Tym :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Wszystkich nie ma, ale 85% jest. Kto nie ma, ten nie ma :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi