Patrysław Opublikowano 2 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2004 Jak to już zawiadomił na GMC towarzysz Marmot... Dostępna jest ostateczna wersja Game Makera 6.0! TUTAJ! ----- Sciągajcie i płaćcie Markowi za klucz rejestracyjny! Też się mu coś nalezy. :) Co sądzicie o nowych funkcjach? Popiszcie tu trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2004 Więc wasz Towarzysz Marmot, z partii Niebieskich Marmotunizców... kurna co ja gadam! :) Super Trooper, ten GM, jak to ABBA śpiewała. Tak się składa, że ten nowy GM mnie nakłonił do robienia od nowa GcK. Zadziwiła mnie ilość opcji. Nie sądziłem, że ten GM będzie aż tak rozbudowany. Poza tym trzeba się przyzwyczaić do nowych rzeczy: - komentarze w /* */ - najpierw musimy zdefiniować zmienne przez var. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Października 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Października 2004 Marmot, nie kompromituj się. :] Komentarze wieloliniowe typu /* */ były od dawna i nie jest to żadna nowość. W deklaracji zmiennych też nic się nie zmieniło. var służy tylko i wyłącznie do deklaracji zmiennej, która ma być niedostępna dla całego obiektu, jak to jest w przypadku zmiennych niedeklarowanych. Zmienna zadeklarowana komendą var zostaje zniszczona zaraz po skończego parsowania skryptu. Taka opcja także była w GM 5.x Jesli chodzi o przejscie na 6, jezeli ktos ma kluczyk, to niech to zrobi czym predzej, to jest nakaz :D. Natomiast jesli ktos nie ma, niech sie powaznie zastanowi, nie pamietam czy cos zostalo odjete dla niezarejestrowanych userow. Jezeli ktos chce miec szybsze rysowanie, to moze przejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2004 Nawet nie zauważyłem :) . Sorka! EDIT: A pojawił się konwerter GM6 -> GM5? Bo pewna rzecz mi nie chodzi na GM6 i chciałbym zobaczyć czy działa na GM5, a nawet mi się nie chce kopiować tylu akcji xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 2 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2004 Na czacie rozmawialiśmy o uruchamianiu gier z GM5 na GM6. Dla wszystkich, którzy tam nie zaglądnęli podaję cytat Marka Overmarsa z forum Game Makera Version 6.0 is not fully compatible with previous versions. It uses a different file extension and can be used together with version 5.3 on the same machine. It can read files created with version 5.3 but you are recommended to finish your old games with the old version of the program. Dla tych, którzy są z angielskim na bakier tłumaczę: Wersja 6.0 nie jest w pełni kompatybilna z poprzednimi. Używa innych rozszerzeń plików i może być używana razem z wersją 5.3 na tym samym komputerze. Może także odczytać pliki utworzone w wersji 5.3, ale rekomendowane jest skończenie starej gry starą wersją programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2004 Dyskutowaliśmy o zamianie formatu GM6 na GM5. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 3 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2004 Jezu :) Ale był krzyk jak zobaczyłem że Gm60 już jest... ;) NO funkcje 3D, dodawanie fontów i wiele innych ciekawych funkcji... Chlip ;) Wzruszyłem się ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2004 To teraz go rejestruj jak się tak wzruszyłeś, bo z tego raczej nie skorzystasz bez rejestracji :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 3 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2004 Mlehehe... Jutro bede "robił" rejestracje :) I bede miał klucz! Jupi :) d3d witaj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Października 2004 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Października 2004 zawsze są jeszcze cracki jak nie masz kasy - coprawda trudno go znaleźć ale są. Dobra ale nie otym miałem pisać - chciałem aby ktoś mi wytłumaczył jak - i tu uwaga: - zrobić jakiś obiekt 3d (może być kwadrat, żebym mógł dookoła niego chodzić (czyli tak jak na demku marka o. że chodileś po mieście). bo jak do tego nie dojdę - to nie potrzebuje gm6.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Października 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Października 2004 Na oficjalnym forum być może są gdzieś przykłady (ja widziałem 2, ale nie pamiętam jak się nazywały). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Października 2004 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Października 2004 problem w tym, że nie da się wyszukać na tatym forum ani 3d ani 6.0 bo sa za krótkie :P więc pozostaje wpisać game maker example - w rezultacie tzw. kupa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Października 2004 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Października 2004 sory za pisanie dwóch pod rząd - ale znalazlem może innym się przyda: http://www.gameboxsoftware.com/fps.gm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 11 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2004 mowicie ze crack jest trudno znalesc ale tak niejest ja wczoraj sciagnelem gm6 i juz wczoraj full version crack mozna znalesc na xxx UWAGA NA WIRUSY (i ta prawdziwa wiadomosc odstrasza ale co by sie dla gm zrobilo ...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2004 mowicie ze crack jest trudno znalesc ale tak niejest ja wczoraj sciagnelem gm6 i juz wczoraj full version crack mozna znalesc na www.astalavista.box.sk UWAGA NA WIRUSY (i ta prawdziwa wiadomosc odstrasza ale co by sie dla gm zrobilo ...) <{POST_SNAPBACK}> Heh, jak mówisz tak, to czemu sobie klucza nie kupisz, skoro "co by się dla gm nie zrobiło (poprawiona wersja twojego zdania)". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 12 Października 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Października 2004 To jak? Kapujemy Markowi o tym cracku, by go zablokował w kolejnej wersji? Ja raz wysłałem info, ale okazało się, że to był fałszywy alarm. :) Nadii: Nie podawaj linków do cracków (będę je wycinał). Tutaj większość ma legalny klucz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2004 To jak? Kapujemy Markowi o tym cracku, by go zablokował w kolejnej wersji? Ja raz wysłałem info, ale okazało się, że to był fałszywy alarm. :) <{POST_SNAPBACK}> Ten z FTG? :] A tak pozatym, jak widzicie Cracka, to zgłaszamy Markowi. Nie ma tak dobrze :) EDIT: Najlepiej tą akcję wziąść pod eMule itp. programy. Jak narazie na każdym P2P są kluczyki do GM. Większość z nich nie jest zbanowana przez Marka :( . Poza tym inną denerwującą sprawą jest dawanie kluczyka koledze, który sobie nie kupi GMa. Coś takiego też powinniśmy zgłaszać. PS. Nadii. Nie musisz podawać tych adresów. Każdy wie o tym, że istnieją eMule, Astalavisty, Crackam itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 12 Października 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Października 2004 Tak. Wyszedłem tylko na durnia, a przecież nie będę sprawdzał cracka, bo wtedy muszę się bawić z usuwaniem legala :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2004 No wiesz, zawsze można sprawdzić na innym systemie lub komputerze. Wtedy nie tracisz legalnego wpisu do rejestru, a system na którym jesteś, jest nadal legalny (o ile nic innego nie crackowałeś xD). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 12 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2004 A propo 3D Mark zamieścił na stronie przykład. Oto link: http://gamemaker.nl/games_edit6/regdemo_ed.zip - mi na razie nie działa, :( ale może komuś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 12 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2004 A propo 3D Mark zamieścił na stronie przykład. Oto link: http://gamemaker.nl/games_edit6/regdemo_ed.zip - mi na razie nie działa, :( ale może komuś... <{POST_SNAPBACK}> Mi też nie działa... Jak już jest końcówka ładowania to wyskakuje niebieski ekranik i "Łindołs wykonał ble ble ble...". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 12 Października 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Października 2004 Mi tam działa, nic ciekawego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Października 2004 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Października 2004 http://gamemaker.nl/download/regdemo.zip - a to ci działa ?? a mozę nie masz DX 8.0 lub wyżej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 13 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2004 Już działa... Nic zbytnio ciekawego? Moim zdaniem przykład z kształtami 3D, labiryntem 3D i pathfindingiem W Y M I A T A J Ą! Do mnóstwa gier coś takiego się nada. :) Poza tym, jeszcze nikt nie nadmienił, że w szóstce wszystko działa szybciej! Bomber Dual 2 (jeszcze bez optymalizacji kodu) wlókł sina GM5, a na GM6 optymalizacja nie jest potrzebna. :P Co oczywiście nie znaczy, że w naszych grach jej nie będzie. :) Tyle o naszym teamie, bo jeszcze mnie posądzicie o offtop. :) Albo wrongforumowanie. :P NA koniec jeszcze jedno: przy konwersji z *.gmd na *.gm6 zalecam zmienienie funkcji związanych z view... bo się zmieniły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 13 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2004 Gdyby ktoś nie pojął - nie działa z powodu niezarejestrowanej wersji. Tak przynajmniej wnioskuję z tego, co napisał Mark na tej stronie. Cytuję: This is a demonstration program showing a number of the registered only features in Game Maker 6. In particular it gives examples of advanced drawing functions, motion planning, positional sound, and 3D functionality. As a bonus it contains a little first person shooter game (but you only have to shoot logos, no enemies). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2004 Nie, no, te nowe możliwości są poprostu super :D . Z tym dźwiękiem może się przydać w grze, a przykład na FPP jest trochę cienki (nawet w wolfensteinie widać broń xD ), ale to się przeżyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 14 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2004 Mamrot, teraz już przegiąłeś :P "Nawet w Wofiensteinie widać broń". A co to za problem za pomocą draw czy jeszcze inaczej umieścić w odpowiednim miejscu sprite'a aktualnie używanej broni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Października 2004 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Października 2004 ale brakuje mojej ulubionej funkcji: image_single :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2004 Woock, ale tu chodzi o to, że lepiej by przykład wyglądał xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 14 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2004 To go sobie zedytuj :P Poza tym wszyscy mastersi w efpepach zawsze wyłączają wyświetlanie własnej broni :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi