Micanser Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Hejka, postanowiłem jednak zrobić Golden Curse w 2d (z wiadomych przyczyn). Jestem dopiero we wstępnym czasie robienia silnika, dlatego chwilowo nie moge dać silnika. Nadal szukam grafika, narazie beż żadnych skutków :crying: Będą w tym temacie wszystkie nowinki na temat powstawania gry (właśnie do tej gry był mi potrzebny przykład Tymona). Za kilka dni dam wstępny silnik, będzie to gra logiczna, może po części horror. Mam mały dylemat, która wasztm zdaniem grafika pochodni jest lepsza? A Czy B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Łamiesz chyba regulamin :D co do pochodni to zdecydowanie B - bardziej wyraźna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Też uważam, że B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Stycznia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Temat przeniesiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Be. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Oczywiście, że B ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 A nie, bo lepsze jest A. >:3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 nie zapisuj takich małych obrazów w jpg, gif jest do tego zdecydowanie lepszy - nie tracisz ostrości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ale GIF ma ograniczoną paletę i jest opatentowany, lepiej PNG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 A :P A moze bmp też nie traci na jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 bmp BMP sux! Dużo miejsca zajmuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Przy PNG też nie tracisz jakości i zajmuje dużo mniej ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 By :) .. ps. JPG rlz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Jak dlamnie to będzie "B" :D :) :] :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 http://www.gmclan.org/uploader/863/gd_2d.rar Pierwsza wersja silnika poruszania, prawdopodobnie jeszcze się zmieni. Grafika postaci na 90% się zmieni, grafika dźwigni zmieni się na 100 %. Potestujcie i pokombinujcie, nie powinniście mieć problemów z dojściem do końca. A tu screen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 ładne ;] ,ale czy nie są to grafiki zapozyczone ? Jeżeli tak,to gra może sie okazać kiepska ;d. No chyba, że masz grafika :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Grafiki pochodni są moje, postać jak już mówiłem zmieni się, grafika ścian itd. zrobiłem w programie World creator v1.5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Widać że postać sciągnąłeś ze strony Reiner's Tileset :P A świat gry ładnie się prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 I tajemniczo :D Możesz przybliżyć nam fabułe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Powiem początek. Nasz bohater podczas dokładnego badania starej Piramidy (jeszcze nie wiem jakiej, później ustale) odkryje komnate, w której się przez przypadek zamknie, zanim uda mu się wyjść, odnajdzie kilka ciekawych rzeczy, międy innymi namiary miejsca, w którym będzie toczyła się główna fabuła gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Sorki za drugiego posta pod rząd, ale musze odświeżyć temat. Zrobiłem AI wroga i menu, przed przeciwnikiem można schować się w ciemności. Muzyka zmienia się w zależności od sytuacji. Grafika przeciwnika tak samo jak grafika postaci, na 90% się zmieni. Są dwa pliki, jeden z muzyką (8mb) http://www.gmclan.org/uploader/863/gc_muzyka.rar aby usłyszeć muzyke musicie zaznaczyć MUZYKA w opcjach. I drugi plik bez muzyki http://www.gmclan.org/uploader/863/gc_bmuzyka.rar Mam nadzieje że teraz więcej osób sie wypowie. Miłego szukania błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1990pl Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 ciemno jak w "4 literach" u murzyna :D ... ale całkiem fajny pomysł ;) ... jak się postarasz to niezły szajs może z tego wyjśc ... a ludzika to zmień jak najszybciej bo wygląda jak Cloun :D ( czyt. Klałn ) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Fajny pomysł z menu. Może wyjdzie coś z tego dobrego :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Spoko menus,ale w planszy mi blad wyskakuje że surface'a nie ma(sciagnąłem wersje bez muzyki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Przetestowałem dokłądniej i mi też wyskoczył błąd, ale dopiero jak po raz 3 lub 4 zginołem. Nie wiem z jakiego powodu, postaram się to naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Te demko jest super... lecz scenariusz (fabuła) płaskaa ;f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi