SeaSoft Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Już od lipca 2006, kiedy to wyszła wersja 1.0 gry Blow Everything Up Net, staram się zdobyć graczy. Jednak jest to trudne ze względu na to, że cierpimy na przewlekły brak serwerów. Hostuję kiedy mogę, ale szukam ludzi, którzy mi w tym pomogą. Znalazłem ten serwis, zobaczyłem: "zareklamuj swoją grę", więc czynię, co mi zdrowy rozsądek nakazuje. Ale przejdźmy do sedna. Blow Everything Up Net jest multiplayerową strzelaniną typu Top Down (widok z lotu ptaka), opartą na ideach Unreal Tournamenta i Quake'a. Nawiązuje jednocześnie do starszych produkcji (Blow Everything Up 1 & 2) klimatem, co, mam nadzieję, widać. Obecnie aktualna wersja nosi numerek 1.3.1, i można pobrać ją TU. Pojawiła się nawet jej recenzja (a dokładniej to wersji 1.0): klik. Cóż, zachęcam więc do lektury i nikomu nie narzucam swojej opinii, natomiast zachęcam do poświęcenia paru minut na ściągnięcie i zagranie w sieci. Mam nadzieję, że Wam się spodoba i zyskam kilku nowych graczy, o których walczę od daty premiery. Na koniec dam kilka screenów na smaczek: A oto strona projektu i naszej grupy: http://seasoft.victorygames.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Nonono gra cycuś :D tylko szkoda że zajmuję 80 mb :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeaSoft Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Nonono gra cycuś :D tylko szkoda że zajmuję 80 mb :/ To w dużej części muzyczka i tekstury... Ale mam nadzieję, że Was taki pikuś nie zniechęci. Tym bardziej, że kolejne aktualizacje zwykle zajmują śmieszne ilości miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 sciagam dopiero ale mam pytanie czy ta gra byla robiona w GM :D? (po screenach zapowiada sie niezle ;D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeaSoft Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Gra była robiona w środowisku Borland Delphi 5 + PowerDraw 2.4 + FMOD. Do sieci używałem Indy 9. Ot, cała tajemnica :P EDIT: Zaznaczam, że gra JEST robiona, bo w końcu multiplayera sieciowego się nigdy nie kończy :D. A w wersji na 2007 rok będzie sporo ciekawych zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Listopada 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Gra była robiona w środowisku Borland Delphi 5 + PowerDraw 2.4 + FMOD. Do sieci używałem Indy 9. Ot, cała tajemnica :PŁeeee... A już myślałem, że mamy kolejnego zdolnego polskiego gm'owca. ;) Dobra, mam już 90% i zaraz napiszę czy warto było ściągać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeaSoft Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Na pocieszenie powiem, że parę lat temu zrobiłem "dygresję" na The Games Factory. Ale szybko powróciłem do programowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Listopada 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 No dobra, pograłem i co mogę powiedzieć. Już pisałem w grze, że nie ma 1280x960. Po drugie sprit gracza mógłby być troszkę ładniejszy i jakiś cień by się przydał. A po trzecie odnoszę wrażenie, że jednak trzeba dopieścić troszkę synchronizację, bo czasem nie wiedziałem co koło mnie wybucha. Ale nie jest źle, rzekłbym jest bardzo dobrze i oby tak dalej, a wyrośnie nam kiedyś konkurent dla soldata. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 mamy XXI wiek - 80 mb to nie problem. sciagam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Po drugie sprit gracza mógłby być troszkę ładniejszy i jakiś cień by się przydał. Prawda :P Co do gry no to wykonales kawal dobrej roboty! I jak Ranmus napisal i oby tak dalej, a wyrośnie nam kiedyś konkurent dla soldata. Oj zacznie sie :P teraz! Klany ,Teamy :P rozne inne :D hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeaSoft Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Dzięki za pomysły i opinie. BTW: Gra jest ogólnie zsynchronizowana, tylko czasami występuje problem z granatami (nie mam pojęcia, czemu). Ale postaram się naprawić większość tych bugów. Fajnie, że Wam się podoba :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Ja w to gram B) ostatnio z mym kolegą lecz były tylko 2 servy. gra bardzo faina :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Grę znam (a dokładniej jej wcześniejsze wersje) - link był niegdyś na naszej topliście, potem B.E.U. dołączono do CDA (swoją drogą gratulejszyns). Nigdy nie miałem jednak okazji w nią zagrać. Może teraz to nadrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 siema seasoft :) Narazie nie za bardzo moge pograć z powodu zepsutego kompa ale po screenach widze ze zmieniło sie troche od czasow BUE2. Big up. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Narazie powiem tyle, że z tego co widzę, gra różni się od poprzednich wersji. Pierwsze BEU było dosyć fajne, mam nadzieję, że utrzymałeś ten klimat pomimo zmiany widoku gry. Postaram się to jak najszybciej odpalić i ocenić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 co 80mb czegos ty tam napchal jak to mi sie bedzie ciagnac do jutra (bo sie jeszcze cos sciaga i jest obciazony) no ale po screenach zapowiada sie dobra gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Gralem z kolesiem z GMClanu :D no w ogole to fajny efekt deszczu :) w ogole gierka ciekawa :D i z ta adrenalina nawet fajne bonusy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Mnie denerwowalo to, ze jak pisalem, to czasami mnie zabijalo tak, jagbym popelnil samobojstwo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 czy ktos moglby sie teraz wbic na serwa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeaSoft Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Mnie denerwowalo to, ze jak pisalem, to czasami mnie zabijalo tak, jagbym popelnil samobojstwo :/ To ciekawe, bo nigdy mi się to nie zdarzało... A nie zwaliło Ci się coś w konfiguracji (ten sam klawisz do gadania i do samobójstwa)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 A jaki program służy do postawienia serwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeaSoft Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 No tam masz... Na pulpicie lub w menu Start. BEU Net server. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Dla mnie nowa gra to nie jest - bylo w cda ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeaSoft Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 W piśmie BEU Net nigdy nie było... Ale na stronie tak :D Chodzi Ci o stronę (nie mówimy tu o BEU 1 i 2, które były już w CDA)? BEU Net będzie prawdopodobnie w CDA 13/06. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Nie zmienialem konfiguracji sterowania, zabijalo mnie przy wciskaniu entera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeaSoft Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Dziwne... Próbowałem na wiele sposobów i nic. Jedyne wyjaśnienie, to to, że czasem kończysz zdanie literką 'p', którą naciskasz po naciśnięciu Entera. Rada: zmień konfig suicide'a na jakiś inny klawisz niż P, np. Insert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 hmm... ściągnąłbym gdybym miał szybsze łącze (100kb/s) BTW. Nie chcę się czepiać ale jak on mógł pokazać na forum wcześniejsze wersje swojej gry, skoro zarejestrował się dopiero wczoraj? To niemożliwe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeaSoft Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Hmm, trudne pytanie... Bo mam jeszcze swoje forum? http://seasoft.victorygames.info/forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Matthew, sprawa jest taka, że GMCLANowicze znają gazetę CDA, nie żyją na Filipinach i wiedzą, że gry SeaSoftu były już dwukrotnie jako pełne wersje na płycie dołączanej do pisemka. Dokładniej BEU1 i BEU2. Trudno nie wiedzieć o tym, ponieważ rzadko CDA dołącza amatorską grę jako pełną wersję na płycie (najczęściej dają w bonus 2). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeaSoft Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 siema seasoft :) Narazie nie za bardzo moge pograć z powodu zepsutego kompa ale po screenach widze ze zmieniło sie troche od czasow BUE2. Big up. Siema, siema... Ja Ci dam BŁE :D. A tak by the way... Jakby ktoś chciał mnie wspomóc: Niedługo będę miał system wymiany bannerów na stronie. Zapraszam na serwer, bo hostuję właśnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi