Ice Cube Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Hej! Dlaczego w show_message gdy używam polskich znaków to na jednym komputerze działają i widać je dobrze a na innym komputerze zamiast polskich znaków są wyświetlane jakieś dziwne znaki ? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Września 2021 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 W show_message to akurat dość dziwne, powinny działać prawidłowo i nigdy się z tym nie spotkałem. Pytanie co to jest "inny komputer" - jaki system, jaka wersja językowa, czy oryginalnie była to polska wersja, czy dogrywany może był tam pakiet językowy już po pierwotnej instalacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Cube Opublikowano 19 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Mój komputer ma windows 10 polska wersja 1 znajomy ma komputer z windowsem 10 polska wersja 2 znajomy ma komputer win 10 english version i tylko u mnie pokazuje dobrze pl znaki ąęćśń itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Cube Opublikowano 20 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 16 godzin temu, Ice Cube napisał: Mój komputer ma windows 10 polska wersja 1 znajomy ma komputer z windowsem 10 polska wersja 2 znajomy ma komputer win 10 english version i tylko u mnie pokazuje dobrze pl znaki ąęćśń itp Może to być wina czcionki , która tylko ja mam na komputerze zainstalowaną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Września 2021 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Ale mówimy teraz o show message czy nie? Generalnie angielska wersja też powinna sobie radzić, domyślne fonty Microsoftowe mają polskie znaki. No i w sumie nie wiem o jakiego GameMakera chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Cube Opublikowano 21 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Game maker 8.0 tak mówimy o show message w grze używam 3-ech trzcionek, ale jakieś sciągnięte z internetu, nie microsoftowe. ta która robi błędy ma ustawienia: character range 32 till 255 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Września 2021 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Nie no to polskie literki są poza tym zakresem. W ogóle dlaczego tak starą wersję? Przecież ona nie była aktualizowana od ponad 10 lat! Wydaje mi się, ze ustawienie zakresu na 32-380 pomoże (za https://altcodeunicode.com/alt-codes-for-polish-letters-with-accents-or-diacritics/ ). Threef 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Cube Opublikowano 24 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Najwięcej mogę dać 255 . gm8- kończę projekt na tej wersji, następne będą juz na najnowszej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi