pankracy Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Cześć wszystkim, Mam obiekt na planszy do którego kiedy podejdę bohaterem wyświetla mi napis "Press UP to climble" i jak oddale się napis znika.. Wszystko ok tak ma być. Problem polega na tym,że jak ustawie w ustawieniach żeby ten obiekt był niewidoczny to napis mi się już nie wyświetla.. Co muszę jeszcze zrobić żeby przy niewidocznym obiekcie wyświetlał Mi się napis? dziękuję mój kod Obj_napiszdarzeniowy Draw if(distance_to_object(obj_player)<8) { draw_set_font(fnt_zdarzenie) var _xx=x; var _yy=y-124; var _ss="Press UP to climble"; draw_set_alpha(1) draw_set_halign(1) draw_set_colour(c_black) draw_text(_xx-1,_yy-1,_ss) draw_text(_xx+1,_yy-1,_ss) draw_text(_xx-1,_yy+1,_ss) draw_text(_xx+1,_yy+1,_ss) draw_set_colour(c_white) draw_text(_xx,_yy,_ss) draw_set_alpha(1) } draw_self() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Lipca 2020 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Ustaw żeby był widoczny i usuń draw_self, bo jak rozumiem, to przeszkadza ? nie da się rysować niewidocznej rzeczy. Jak nie chcesz wyświetlać sprite, to albo nie ustawiaj sprite, albo w create ustaw go na -1, albo dodaj event draw (to już masz) i nie dawaj draw_self(). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankracy Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Dzięki Gnysek za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi