TO_mek Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Witam! Mam problem z ostrością tła. ustawiam room na 2000x1500 i ładuję dokładnie takiej wielkości background. View ustawiam na 1024x768. Gdy w edytorze oglądam tło jest ostre jak żyleta, władowane w rooma w edytorze też. Odpalam projekt i .. wszystko nieostre. Bawię się na darmowym GM 1.4. Co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Pokaż ustawienia. Bo na razie to wygląda na 2 rzeczy. Albo jest tak jak ustawiłeś więc nie ma co się dziwić, albo próbuje ci wyświetlić okno większe niż twoja rozdzielczość (ale ten problem nie występował w GMS 1.4) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Maja 2020 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Darmowy? To może być ustawienie atlasu "texture page", która ma pewnie 1024x1024 w tym przypadku i obraz jest skalowany. Threef 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO_mek Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 O właśnie texture page szukałem w opcjach. Nie pomyślałem, że darmowy ma ograniczenie. W sumie podzieliłem tło na 4 mniejsze i wstawiłem 4 na rooma i jest ok. gnysek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi