HamsterMan Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Tytuł: M.E.A.T. Gatunek: RPG, cRPG Opis: M.E.A.T. w telegraficznym skrócie Jest to gra RPG single player, stylizowana na klasyki gatunku z lat ’90. XX wieku, wykonana w rzucie 2D i grafice Pixel Art. Przed graczem stoi zadanie, w formie kampanii jednoosobowej, rozwikłania zagadki stanowiącej główną linię fabularną i pokonanie najważniejszego antagonisty, tj. nadrzędnego bossa. Gracz w trakcie rozgrywki rozwija swoją postać na wielu płaszczyznach typowych dla gatunku RPG. Postępy w rozwoju postaci opierają się na czasie poświęconym treningom i walce przeciwko AI. Poza działaniami związanymi z głównym wątkiem (opartymi na decyzjach skutkujących określonym rozwojem rozgrywki i tym samym dostępnością zadań), istnieje szereg misji pobocznych. Gra posiada otwarte zakończenie – nawet po wykonaniu ostatniej misji, gracz jest w stanie nadal odkrywać dalszy świat M.E.A.T.-a, jak i walczyć z przeciwnościami, jakie owe uniwersum postawi na jego drodze. Autorzy: Trippin Bears Strona na wspieram.to Screeny: Trailer: Wojo, Adriann, Chell i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy_user Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Wygląda bardzo ciekawie, uzbieraliście już ponad 40 000 , spokojnie przebijecie 80 000 ! Gratuluję! Z ciekawości, czy gra jest tworzona w GMS 1.4 czy w GMS 2? HamsterMan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamsterMan Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 GM:S 2, z czego gra jest budowana na autorskim frameworku horizon-engine (jak się wyrobię, to w tym miesiącu powinienem go udostepnić ). Do tego piszemy narzędzia, głownie w JS/TS (questy, mapa, po prostu dane). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy_user Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Super, to cieszy i inspiruje, że w Game Makerze można zrobić takie zarąbiste gierki Powodzenia, obyście mogli rozwinąć skrzydła i żyć z robienia gier! HamsterMan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Gra zapowiada się świetnie! Szczególnie podobają mi się te efekty pogodowe i klimacik..czekam i postaram się wesprzeć! :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zapowiada się super, trzymam kciuki i powodzenia Edit: Chociaż trochę się obawiam elementów MMO w grze single player. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 cudo ? ogolnie bardzo profesjonalnie to wyglada, trzymam kciuki Wojo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Grafika i wszystko supcio, szkoda tylko, że walka tak czerstwo wygląda, bo reszta jest fajnie odpicowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 O kurcze, nie zauważyłem tego:P Faktycznie system walki wygląda bardzo biednie w porównaniu do reszty :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamsterMan Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Oczywiście macie racje co do systemu walki, moge tylko powiedzieć, że wciąż nad nią pracujemy. Jeżeli miałbym opisać w jaką stronę idziemy to Tibia/stein.world. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Heh, czytałem o tym że Słoń wziął się za produkcję gierek niedawno i jak przeczytałem założenia i setting i w dodatku że pixelart to taki trochę WTF, co chłop zgłupiał... Ale w sumie po trailerze nawet mi się podoba, właśnie coś jak nie wiem, StoneShard? No i całkiem dużo możliwości to zawsze na plus. Graficznie jest różnie, sam pixelart raczej się nie broni, może to i dobrze że został przysłonięty różnymi efektami pogodowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykPlayingPOLSKA Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 O ile dobrze pamiętam słoń już kiedyś zajmował się robieniem gierki,ale przyznać trzeba M.E.A.T zapowiada się naprawdę ciekawie,ruszył z kopyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhasz Ysz Opublikowano 2 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 ooo myślałem że to w rpg maker robione i od razu skreśliłem. Zajebiście słyszeć że w gms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi