vann Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Witam wszystkich urzytkowników tego forum. W dziale uploader umieściłem swoją debiutancką gierkę "F14 bitwa w przestworzach". Chciałbym się dowiedzieć co o niej myślicie. Zmieniłem nazwę tematu na bardziej odpowiednią. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Prawidłowy link Program gry mimo iż załorzeniami przypomina inne tego typu produkcje został oparty na moim autorskim silniku CORE ENGINE, co umożliwiło stworzenie fotorealistycznych modeli samolotow oraz scenerii na ktorych ma miejsce cała rozgrywka. Obecnie silnik ten jest dostosowany do wyswietlania grafiki 2D, lecz trwają prace nad optymalizacją go pod kontem obsługi w pełni trujwymiarowej grafiki. Ciekawe :D Szkoda że gra o zwykły scrolling shooter. Aha, i dalczego w czasie gry pojawia się tyle smolotów wroga? To nie jest zbyt realistyczne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Szkoda że gra o zwykły scrolling shooter. Aha, i dalczego w czasie gry pojawia się tyle smolotów wroga? To nie jest zbyt realistyczne :) Z jednej strony sądzisz że to zwykły shooter a potem oczekujesz od niego superrealizmu na miarę IŁ2 Sturmowik. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Z tym realizmem chodziło mi o to, że skoro pokusił się o prawdziwe zdjęcia samolotów i fotorealistyczne grafiki to powinien ten mały pkt. realizmu dopracować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vann Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Owszem pod koniec każdego levelu(Jest ich 4) pojawia się więdzej samolotów, aby gra nie była zbyt prosta. W sumie teraz wszystkie levele przechodze w około 10-15 minut i nawet duża liczba przeciwników nie jest dla mnie wyzwaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vann Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Przepraszam za błędy w ortografii, małe niedopatrzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 A edytować posty to nie łaska? :P btw. Zaprezentujesz nam kiedyś ten swój autorski silnik? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vann Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Chciałbym się od was dowiedzieć co sądzicie o mojej gierce np. o grafice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 No grafika całkiem, całkiem, tyle że, na samolotach widać ząbki i są trochę postrzępione. Powtórze pytanie: kiedy zaprezentujesz nam swój silnik? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vann Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Chwilowo nie mogę go udostępnić :D Właśnie próbuję wszystko napisać nie w gml-u tylko w C++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Jakiego kompilatora używasz? Właściwie co to za silnik - do wyświetlania grafiki? Do tego służą sprite'y standartowo w GM :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 ale on koduje silnik 3d, ale ciekawe to bardzo, jak nawet nie umie napisac slowa trojwymiarowy. <.< btw. te samoloty sa zle wyciete, w dodatku jpg <.<. tak samo zreszta, jak wybuch. ogolnie kicha. ;< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Czytam posty myślę gra może być fajna... Odpalam itd start gry. a tu klops nie wiem czym się strzela. zginąłem i zaraz grę usunąłem =/ rozczarowałem się... daje 4/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vann Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 W przypadku słowa trójwymiarowy, to pisał ten wstęp mój młodszy o prawie 9 lat brat i po prostu nie dostrzegłem takiej wtopy za co przepraszam :sp_ike: A co do silnika, używam darmowego środowiska Dev-c++ które uważam za najlepsze ze względu na możliwość wykorzystywania bibliotek OpenGl, które są już tam dołączone. W przypadku słowa trójwymiarowy, to pisał ten wstęp mój młodszy o prawie 9 lat brat i po prostu nie dostrzegłem takiej wtopy za co przepraszam :sp_ike: A co do silnika, używam darmowego środowiska Dev-c++ które uważam za najlepsze ze względu na możliwość wykorzystywania bibliotek OpenGl, które są już tam dołączone. Co do sterowania wszystko jest w helpie. Strzela się altem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Grafika dobra, ale nic po zatym. Gra szybko się nudzi, nierealistycznie wygląda sterowanie samolotem, dźwięki nie dopasowane i pociski też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Patrzę na tę grę i na ten "autorski" silnik Core Engine (tu czapki z głów) i myślę sobie, że pewnie kolesie z Electronic Arts szykują dla Ciebie Vann walizeczkę wypełnioną dolarami (i pewnie zacierają ręce na myśl o "przystosowaniu tego silnika do grafiki trójwymiarowej (oj, walizeczka się wypełnia :P )". Ale na serio: po prostu myślę, że to przeróbka 1945 i mnie od tego nie odwiedziesz! Czekamy na 3-D :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vann Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Dodałem jeszcze wersję w mniejszym oknie. Może teraz grafika będzie ładniejsza. Pobierz tutaj Dodałem jeszcze wersję w mniejszym oknie. Może teraz grafika będzie ładniejsza i będą mniej widoczne ząbki na krawędziach obiektów. Pobierz tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Przynajmniej pracujesz nad projektem-masz u mnie plus. Wycentrowałeś wybuchy i zmnieniłeś ich wygląd. Złe jest to, że samoloty pojawiają się na górze ekranu jeszcze w roomie. A powinny przylatywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 O... O... O... Ta gra jest świetna po prostu kupę się chce jak w to gram. Jeszcze wiele musisz naprawić: - Popraw to w poście Adstera. - Zmień samoloty na mniejsze bo mało jest przestrzeni. - I wydaje się że leci się bardzo wolno a to jest przecież f16 czy tak? - Dodaj jakieś pałerki np osłonę na jakiś czas czy upgrade broni. Wtedy może coś wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 O... O... O... Ta gra jest świetna po prostu kupę się chce jak w to gram. Nie doluj ludzi :/ - Popraw to w poście Adstera. - Zmień samoloty na mniejsze bo mało jest przestrzeni. - I wydaje się że leci się bardzo wolno a to jest przecież f16 czy tak? - Dodaj jakieś pałerki np osłonę na jakiś czas czy upgrade broni. No wtedy wypas gierka. :D Wg mnie troche wyglada jak przerobiony tutorial ;P No i jak gralem z pol minuty to poprostu mi sie juz nie chcialo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy22 Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Heh Core Engine..... Wklejcie sobie zwykle zdjecia satelitarne jako background i macie core engine :):):) Ale ogolnie gierka calkiem calkiem 6/10 Troche jak dla mnie krotka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vann Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 No ok już bez tych Core enginów. Zamieszczam już tutaj ostateczną wersję mojej gierki z innym menu i z paroma poprawkami. Download Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajperu Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Moim zdaniem przydałoby się coś zrobić z pociskami, a konkretnie to przyspieszyć je, bo głupio trochę, że samolot, którym latamy dogania wystrzelone z pokładowych km'ów pociski :] To zwiększy grywalność (przynajmniej z mojej strony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Przyspieszyć i dodać że wylatyją ze swoją prędkością plus speed samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi