nowy_user Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Witajcie, Przeszukałem uploadery różnych użytkowników naszego portalu i niestety nie znalazłem żadnego przykładu bazy danych. Chciałbym stworzyć prosty system CRM , niestety ciężko mi się za to zabrać, ponieważ nigdy nie tworzyłem baz danych w GM. Czy ktoś może dysponuje takim przykładem? BTW. Mam nadzieję że nie zasypuje was ostatnio zbyt dużą ilością pytań, ale dostałem takiego zapału, że nie mogę przestać myśleć o GM-Studio. Pozdrawiam, nowy_user Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Lokalna czy globalna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy_user Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 globalna. Własciwie to chodziło mi o to że mamy np . 100 profilów i każdy możemy sobie wybrać z listy rozwijalnej lub wpisując jego nazwę do formularza, a potem wyświetlają się jego statsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Możesz mieć to na stronie s bazą mysql i przez skrypt odczytujesz wartości, trochę mało bezpieczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Czerwca 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Jak globalny, to trzeba łączyć przez SSL dla bezpieczeństwa, a tego GMS nie obsługuje. Ja bym jednak wybrał C# - WinForms albo WPF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy_user Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Jak globalny, to trzeba łączyć przez SSL dla bezpieczeństwa, a tego GMS nie obsługuje. Ja bym jednak wybrał C# - WinForms albo WPF. SSL dla bezpieczeństwa... A co jeśli baza danych jest lokalna ? ( Rozumiem, że w tym wypadku różnica pomiędzy globalną a lokalną jest to , że ta pierwsza jest dostępna on-line a druga off line tak?) Czy w przypadku lokalnej bazy danych możemy to wykonać używając najnormalniejszych w świecie tablic zmiennych wbudowanych w GM bez odwoływania się do C# ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Czerwca 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ale to chcesz się łączyć z bazą danych, czy zapisywać tablice do pliku ? :) To są dwie różne rzeczy, baza danych to np. MySql i natywnie GM tego nie obsługuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ale też nigdzie nie wspomniał o jaką bazę danych chodzi. Ja bym od tego pytania zaczął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi