Adriann Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Wreszcie nadeszła ta chwila kiedy mogę się z wami podzielić gotową grą! Knights and Monsters to platformówka w stylu retro inspirowana Adventure Island i Ghosts and Goblins. Do gry oddaję ostatecznie piętnaście korytarzowych misji w których trzeba się będzie zmierzyć z pięcioma bossami. Macie do dyspozycji trzy typy sterowania które są przełączane klawiszem TAB na mapie świata: WSAD JK Strzałki ZX Pad No to miłego grania;) EDIT Ok czas na aktualizację! Wersja 1.2 jest znacznie łatwiejsza, tym razem mamy do dyspozycji trzy punkty życia zamiast dwóch:) Dodatkowo sterowanie padem ustawione jest pod pada do xboxa, jak ktoś ma tańszy odpowiednik i dalej chce na nim zagrać wystarczy że wypakuje plik dołączony do gry:)POBIERZ GRĘ (Zakładka Games) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalinowski Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Wymiękam już przy trzecim poziomie... ale podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Boss frustrujacy bo zazwyczaj zabija sztywne sterowanie, mimo wszystko podoba mi sie, lubie takie gry. Mam tylko prosbe, dodaj wybor sterowania, tj.: Obsluge gamepada oraz strzałki+Z/X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Przecież jest wybór:o Zmieniasz Tabem na mapie świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Da się zresetować grę? Jak wyjdę do mapy świata i wejdę ponownie to nadal mam tyle samo żyć. Trochę to irytujące gdy na start stracisz życie i musisz rozegrać pozostałe nawet jak bardziej opłaca się zacząć od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Nie do końca rozumiem w czym problem, jest automatyczny zapis który kasujemy tylko jak klikamy nową grę w menu głównym czy okienku kontynuacji. I właśnie, jest nieskończona ilość kontynuacji oczywiście więc nie wiem po co ktoś miałby zaczynać od nowa;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Przecież jest wybór:o Zmieniasz Tabem na mapie świata Jestem debilem EDIT: Brak deadzone nie pozwala grać na padzie, pady po odrobinie uzywania zazwyczaj potrzebuja lekki deadzone zeby funkcjonowac. Do tego brak pauzy pod START boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Start nie działa?:o Jejujej, przyznam że mam zepsutego pada i dużo nie testowałem pod tym kontem, no nic, zapowiada się aktualizacja za kilka dni;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Z góry mówię, grałem x360'ką. Może Twój pad ma inny layout? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalinowski Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Kiedy rzucam toporami i próbuję się odwrócić, albo iść w drugim kierunku, postać nie zawsze reaguje. Czasem biegnie tyłem. Jest to szczególnie upierdliwe przy walce z bossem. Poza tym wszystko gra. Podoba mi się poziom trudności i pomysł, żeby grać Tym Złym, który do przetrwania potrzebuje śmieciowego jedzenia i piwa również w dziesiątkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lew_leo Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 co tu dużo powiedzieć pograłem w 3 pierwsze levele i rzeczywiście grało się jak w słabszego klona tych dwóch gierek choć dodał bym tam jeszcze mario, ale inspiracją tego bym nie nazwał a raczej mashup ogólnie brak mi tu jakiejś własnej kreatywności czegoś oryginalnego bo nawet niektórzy wrogowie to klony z tamtych gier oraz brakuje mi tu jakiś ciekawych power upów jakie były w tych 3 grach to negatywy z pozytywów powiem że graficznie nawet mi się podoba grafika jest spójna i ładna no i zaprogramowane dość solidnie może pogram jeszcze chwilkę ale szczerze nigdy nie byłem za wielkim fanem Ghosts and Goblins :P co do jakiejś sugestii może dobrym pomysłem było by dodanie strzałki do góry jako wszego rzutu toporkiem (większej paraboli) i w duł jako bardziej prosto liniowego rzutu skoro i tak te klawisze są używane w części z mapą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Lutego 2017 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 jest na bank lepiej niż w poprzedniej wersji, dla mnie bardziej grywalne ale jednak nie mój gatunek nadal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ok czas Dużą na aktualizację! Wersja 1.2 jest znacznie łatwiejsza, tym razem mamy do dyspozycji trzy punkty życia zamiast dwóch:) Dodatkowo sterowanie padem ustawione jest pod pada do xboxa, jak ktoś ma tańszy odpowiednik i dalej chce na nim zagrać wystarczy że wypakuje plik dołączony do gry:) Miłej zabawy! DOWNLOAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotekhh Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Bardzo ciekawie rozwiązana kwestia ruchowa moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Witam serdecznie W niedzielę zrobiłem sobie małą przerwę od głównego projektu i z nostalgii włączyłem stoją starą grę.. Skończyło się to na odkopaniu pliku game makerowego i zrobieniu sporej aktualizacji projektu. Wymieniłem animacje postaci, dodałem masę nowych efektów i grafik, poprawiłem gameplay tak by był bardziej uczciwy. Teraz gra wygląda..cóż, tak jak powinna wyglądać w dniu premiery:) Download: http://www.clockworkmustache.com/games-2/ Animacja biegania postaci przed i po aktualizacji:) A tu jeszcze pełny gameplay: Konrad-GM 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Pograłem chwilę, ale odrzuca mnie brak płynności i przez to brak responsywności w sterowaniu. Dałoby radę zwiększyć FPSy minimum do 60? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Upgrade animki zajebisty, szanuje level up skilla. Adriann 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Graficznie ogólnie fajnie, opcje ściszenia dźwięku by były całkiem ok, szkoda tylko, że rozgrywka jest taka game makerowa/ sztywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi