Dester Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Youtube bez powodu rozciąga (<-- -->) mój film po opublikowaniu. Poprzednia wersja filmu - AVI, 480p - działa doskonale. Chciałem HD, więc zrobiłem w WMV, 720p. Ta druga wersja jest rozciągnięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 WMV? Tak to twoja wina. Śle wyrenderowałeś film. Jeżeli dostałeś WMV to znaczy że nie wiedziałeś co robisz i pewnie takie były domyślne ustawienia. YT nic nie skopało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 YT nic nie skopało. Więc dlaczego film rozciągnął się po opublikowaniu na YT?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Bo może twój odtwarzacz automatycznie poprawia ci proporcje. To ty coś zrobiłeś źle. Instrukcje przesyłania Rozwiązywanie problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Bo może twój odtwarzacz automatycznie poprawia ci proporcje. To ty coś zrobiłeś źle. Zrobiłem teraz w mp4 720p wszystko ładnie ale psuje się obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 W czym to robisz? Bo to zdecydowanie wina twojego programu i ustawień jakie masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 W czym to robisz? Bo to zdecydowanie wina twojego programu i ustawień jakie masz. PowerDirector 13 Robiłem nawet krok po kroku z tego poradnika: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Nie ma opcji, że odtwarzacz poprawia sam proporcje. Sprawdziłem to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Ale YT chyba sam skaluje do 16:9 nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udało się. Nigdy nie róbcie filmów na tabletach z Win10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Ale YT chyba sam skaluje do 16:9 nie? Youtube będzie próbował wyświetlać film domyślnie w 16:9 chyba że urządzenie ma inne proporcje. Jeżeli został przesłany w innych proporcjach to automatycznie doda letterbox. To nie jest tak że można coś zmienić. Problem nie był po stronie YT bo przesłany film albo będzie działał albo nie. To był problem programu, ustawień renderu, kodeków, albo czegoś innego po stronie eksportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Ja renderuję kodekiem Quick Time H.264 (rozszerzenie .mov). H.264 jest zalecany dla YT. Z tym że sam sobie renderuję w HD dodając paski po bokach samemu. Taka jakość mi wychodzi na 80% jakości kodeka nie daję 100% bo mam kiepski upload speed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Ja renderuję kodekiem Quick Time H.264 (rozszerzenie .mov). H.264 jest zalecany dla YT. Z tym że sam sobie renderuję w HD dodając paski po bokach samemu. Taka jakość mi wychodzi na 80% jakości kodeka nie daję 100% bo mam kiepski upload speed. Nauczyłem się już, na komputerze zrobiłem sobie ładne Full HD :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi