Penguin Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam, jestem początkujący i pół, chciałbym zrobić grę... Wpadłem na pomysł aby zrobić Edytor Map aby jakoś gra interesowała :thumbsup: . Tylko jeśli się da, proszę aby kody były w wersji Standard :P Za odpowiedzi bardzo dziękuje :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 przepraszam xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Każdy kiedyś miał 11 lat. Ten dział jest do pokazywania Twoich programów, nie proszenia o nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignatus Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 O co tu chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 O co tu chodzi? Po prostu jak włączasz grę to jest taki przycisk gdzie możesz sobie robić własną mapkę, ale nie w GM tylko już od razu w grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Spokojnie. Opisz WSZYSTKO jak ma być zrobione, a my Ci pomożemy. Tylko musisz opisać wszystko. Gdzie jest każdy przycisk i co ma się dziać po jego naciśnięciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Spokojnie. Opisz WSZYSTKO jak ma być zrobione, a my Ci pomożemy. Tylko musisz opisać wszystko. Gdzie jest każdy przycisk i co ma się dziać po jego naciśnięciu. Jeśli prosisz... Dobra, kiedy włączasz grę (ustalmy że to platformówka) po prostu grasz. Włączasz menu, i jest przycisk ,,Edytor Map'' klikasz w to Otwiera się taki pasek z różnymi obiektami i pusta mapa (rozmiar 640x640). Przeciągasz obiekt na pustą mapę, potem jak puścisz lewy przycisk myszki to obiekt znajduje się na mapce. Można by sobie wtedy przesuwać obiekty, i włączyć swoją mapkę... i po prostu się na niej gra. :rolleyes: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Przykład z gmclanu Trochę stary, ale łatwy w analizie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Przykład z gmclanu Trochę stary, ale łatwy w analizie. Co z tego że stary przecież kod się nie przeterminowal... :-) Ale najlepszy na początek. Chociaż ja na początek poleciłbym coś łatwiejszego niż edytor map... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Dzięki Sutikku za poradnik . <_< No tylko ty masz lepszą wersję Game Makera, a ja mam standard, ty masz pewnie wersję Lite. Prawda? Nie wiem czy w ogóle da się na wersję standard zrobić tego Edytora :( Jeśli chcecie, to ja bardzo proszę o to abyście mi wysłali kody np: w Wordzie. Za wysłuchanie dziękuje :) Aha, i jeszcze to. Ale najlepszy na początek. Chociaż ja na początek poleciłbym coś łatwiejszego niż edytor map... Tylko nie wiem co :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Lepszą wersję gamemakera? Przecież mnie nie stać xd Ten edytor jest zrobiony pod starą wersję gamemakera, ale jest cały opatrzony w komentarze i banalnie prosty. Eksportuj sobie do gma i przeanalizuj cały. Jeśli czegoś nie rozumiesz to pisz na pw, albo tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Nooo... Nie mógł bym bo mi to się pobiera w wersji .rar :mellow: A żeby u mnie eksportować, trzeba mnieć wersję Lite :boxed: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Masz game maker8, czy game maker studio? Musisz wypakować tego RARa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Masz game maker8, czy game maker studio? Musisz wypakować tego RARa. Nooo mam 8.1 tylko nie mam Winrar'a :( ale spróbuję dziś zainstalować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Zacznijmy od tego, że wersja lite to wersja darmowa w 8.1 Standard to darmowa w studio. I radzę Ci pobrać studio, bo standard ma wszystko to co pro, jeśli chodzi o funkcje i jest całkowicie legalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Zacznijmy od tego, że wersja lite to wersja darmowa w 8.1 Standard to darmowa w studio. I radzę Ci pobrać studio, bo standard ma wszystko to co pro, jeśli chodzi o funkcje i jest całkowicie legalny. Dzięki za podpowiedź jak już o tym mówimy, tylko jak zainstalować wersję Lite? Albo już zainstaluję Studio XD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Instalując GM <Studio instalujesz wersję Lite, możesz przejść do pro, jeśli masz klucz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Instalując GM <Studio instalujesz wersję Lite, możesz przejść do pro, jeśli masz klucz. Błąd.... Standart.... Od zeszłego roku... Tylko masz splash YoyoGames Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi