Markos Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Czy ktos tutaj programuje we flashu ? :)) Zrobil jakas gre zna dobre strony jak programowac we flashu Action Scripty itp itd? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Niestety nie. -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 www.flashzone.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Ja kiedyś się bawiłem we flashu, zacząłem robić nawet film, który nieźle mi wychodził, ale niestety skończył mi się okres testowy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Ja sie trochę bawie, ale gier nie robie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 a ja tam kilka mini filmików śmiesznych wyskrobałem ale nie mam zamiaru pokazać bo byście mnie wyśmiali :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Kombiowałem we flashu filmiki pare miesięcy temu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Ja sie trochę bawie, ale gier nie robie:D Znasz AS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 19 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Hmm ja robie gierke wlasnie i dam ja tutaj na forum :) hyh fajnie byc tak jedynym co w AS sie zaglebia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Jednak nie warto uczyc sie AS bo chyba jedynie wtedy kiedy chcesz sie zaglebic we Flasha i z nim wiazac swoja przyszlosc. Jesli chcesz tworzyc gry, to nie pozstaje nic innego jak C++ + OpenGL lub + DirectX :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Jednak nie warto uczyc sie AS bo chyba jedynie wtedy kiedy chcesz sie zaglebic we Flasha i z nim wiazac swoja przyszlosc. Jesli chcesz tworzyc gry, to nie pozstaje nic innego jak C++ + OpenGL lub + DirectX :) AS nie jest wykorzystywany wyłącznie do gier. Przydaje się przy tworzeniu np. stron internetowych w technologii Flash :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 http://miniclip.com lol, faktycznie flash nie nadaje sie do tworzenia gier. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Zauważ, że ostatnio miniclip coraz więcej gier ma w Shockwave i to on bardziej się nadaje do gier dzięki temu, że wykorzystuje DirectX w przeciwieństwie do Flash. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 ale pare tysiecy we fleszu jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 hmm powiem wam tak (sry ze tak odkopuje topic) Action Script 2.0 (programowanie obiektowe) ma bardzo wiele wspolnego z Java script :) mozna powiedziec ze sa prawie identyczne... na jave script o ile dobrze wiem jest dosyc duze zapotrzebowanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 na jave script o ile dobrze wiem jest dosyc duze zapotrzebowanie :)Raczej na Jave :) Chyba, że coś mnie minęło ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Do stron raczej php sie uzywa niz js. A jesli chodzi o okienka to oczywiscie C/C++ a Java? Czy ja wiem czy jest znowu takie zapotrzebowanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Ja kiedyś sobie ściągnołem program do tworzenia "czegoś" we falshu, ale nie mogłem sie połapać o co w tym chodzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Markos - Java i Javascript to dwie różne rzeczy i nie można ich mylić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Java jest językiem programowania, natomiast JavaScript jest językiem skryptowym, jak zresztą sugeruje sama nazwa Sry nieraz pisze tak xDnieraz tak moze to dlatego ze przed poznaniem AS nie wiedzialem ze to co innego... (no i jeszcze nazwa Action SCRIPT, java SCRIPT :P to tez potrafi zmylic) wszedzie chodzilo mi o Jave XD nie o JS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 A do czego służy Java? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 piotrex1995 Java jest językiem programowania jak myslisz do czego sluzy? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Ale tak konkretniej ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Do pisania programów XD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Ja w każdym razie nie wiem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Cos jak C++ tyle ze kod nie jest tlumaczony przez kompilator do kodu maszynowego tylko posrednieego wiec Java jest multiplatformowa i wymaga do dzialania wirtualnej maszyny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Jakiej wirtualnej maszyny?Kiedyś na czaterii widziałem jak sie ładuje napis "Java". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 To byl skrypt z JavaScriptu nie z Javy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 A wykorzystywana jest szeroko. Od prostych apletów na stronach jak np. tu: http://www.gry-online.pl/igames.asp , aż po profesjonalne aplikacje jak np. Azureus. EDIT: Chateria i zresztą większość innych czatów via www zostało napisanych w Java. Javascript raczej wykorzystuje się do dekoracji stron www (DHTML). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi