staniki Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Ma ktoś jakieś dobre grafiki do MMORPG do przerobienai, bo grafikiem to ja najlepszym nie jestem a mój kolega grafik to taki chwialpięta, a nawet nie umie beholdera z Tibii porządnie przerobić! Proszę was o pomoc :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Poszukaj jakiś grafik w necie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 http://tsukuru.pl Tyle razy był ten link podawany na forum, że... A przecież, jest tam ponad 6000 zestawów grafik do gier RPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Dajcie tsukuru do linków i załózcie przyklejony temat "Zanim zapytasz o grafikę..." :) Dodane :P Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Albo sami zróbmy taki zasób ripów z gier :] . Nie jest to znowu takie trudne :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Ciekawe komu będzie się chciało ripować =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 No i co z legalnością? :D Zresztą są już takie serwisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 To można zrobić bazę grafik robionych przez GMCLANowiczów dla GMCLANowiczów. Napewno znajdą się osoby, które porobią trochę grafik (nawet ja bym mógł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 To nie gadaj, tylko rób. :D Generalnie ciekawy pomysł, chociaż ja osobiście pomagałbym rzadko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 No to Gnysek ma zajęcie na najbliższe 2-3 lata :P Ogólnie rzecz biorąc - nie głupi ten pomysł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Ew. można zrobić generator grafik, coś na wzór Charas. Wtedy byśmy robili tylko fragment grafiki i ludzie by to sobie składali w co chcieliby :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Kombinujesz, Marmi. :D IMHO baza grafik wystarczy. Chociaż i tak pewnie projekt upadnie, bo jest dużo stron, które specjalizują się tylko w tej dziedzinie, więc są na lepszej pozycji niż GMCLAN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Co nie zaszkodzi wzbogaceniu GMCLANu o bazę grafik tylko i wyłącznie dla GM, tym bardziej, że od wersji GM 7.0 będzie PNG z kanałami alpha, więc będzie można robić grafikę o naprawdę bardzo wysokiej jakości. Wtedy taka baza będzie naprawdę przydatna, ponieważ jest mało stron z grafikami, gdzie jest PNG z kanałami alpha (no chyba tylko Wikimedia Commons i OpenClipart Library). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 GM 7.0 będzie PNG z kanałami alpha uuu niewiedzialem :o!! A sam pomysl wydaje mi sie swietny i chyba moglbym pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 A ja mam propozycję: zajmijmy się najpierw spolszczaniem helpa :P Na grafiki przyjdzie jeszcze czas :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jazzwhisky Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Chociaż i tak pewnie projekt upadnie, bo jest dużo stron, które specjalizują się tylko w tej dziedzinie, więc są na lepszej pozycji niż GMCLAN. Polskich jest raczej bardzo niewiele ;| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Okej, wiemy już, dlaczego popieramy ideę takiego przedsięwzięcia. Czas zastanowić się, dlaczego znaczna część popierających nie zaliczy się do grona wspierających: - lenistwo. Może jutro, może za tydzień, może za rok...? - własne potrzeby. Dlaczego mam maziać dla innych, kiedy wpierwej potrzebuję ugraficznić własną grę? - lęk przed zbrukaniem. Okej, mam piękne sprite'y samochodów, ale co jeśli ktoś je wykorzysta do tandetnej ścigałki na wzór tych, z ostatniego konkursu...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Listopada 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Kombinujesz, Marmi. :D IMHO baza grafik wystarczy. Chociaż i tak pewnie projekt upadnie, bo jest dużo stron, które specjalizują się tylko w tej dziedzinie, więc są na lepszej pozycji niż GMCLAN.Ale mamy jedną przewagę. Sporo miejsca i długowieczność czyli nie musicie się obawiać, że po roku admin strzeli focha i zamknie stronę. ;) Gnysek, do roboty. XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Biedny Gnysek :) Łączę się z tobą w cierpieniu. Woock ma rację choć to nie zasada, ktoś może się akurat trafi i może doda coś od siebie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Listopada 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Hehe, pomyślę, chociaż ostatnio mam takiego doła i takie kłopoty, że nie chce mi się nic robić :/ na koniec ciekawostka: wiecie, że w panelu admina na forum nie ma nic ciekawego? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Ja mam czas więc jeśli dacie mi grafikę głów,spodni itd. to postaram się zrobić program do kombinowania samemu postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 @Gnysek: Na razie, to ty się zajmij tłumaczeniem kursów, bo grudzień coraz bliżej. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 simon: charas.ex? tez na tsukuru jest swoja droga. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Ok powyjmuje i zobaczymy co mi z tego wyjdzie :D .No to papa idę pracować nad programem :bye1: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Listopada 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 @Gnysek: Na razie, to ty się zajmij tłumaczeniem kursów, bo grudzień coraz bliżej. :D No kończę powoli moduł z helpem, ale nie tak łatwo rozgryźć Ranmusowy portal,na przykład jak zrobiłem formularz i go wysyłałem, to się pokazywał komunikat że nie mogę dodać nic do shoutboxa, a to co chciałem zrobić się nie wykonywało i godzinę szukałem powodu :P Po godzinie pocenia się z nerwów dałem sobie spokój, ale już bynajmniej wiem w czym tkwią konfitury jak mawia mój wykładowca od urządzeń elektrycznych :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Jednak nie mogą być ściągane musimy sami robić bo ściągane zbytni różnią się wielkością i nie idzie dopasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Jednak nie mogą być ściągane musimy sami robić bo ściągane zbytni różnią się wielkością i nie idzie dopasować.Funkcja image_xscale i image_yscale ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 dalej nie rozumiem - po co szymek robi cos, co juz jest? charas-project.net i charas.ex to dosc duzo imo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Chce, to niech robi :] Może da mu to satysfakcje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Woock ma rację choć to nie zasada, ktoś może się akurat trafi i może doda coś od siebie ;P Ja czasem mam ochote porobić trochę grafik do gierek, np. EoE poprostu z nudów robiłem sprity budynków i w końcu zrobiłem z tego grę, więc raczej dawał bym co jakiś czas coś od siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi