LolikZabijaka Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 ALOHA GMC !!! Słuchajcie, sprawa krótka, bez zbędnego ględzenia. Chodzi o to, że chciałem powstawiać kilka piosenek do gry, wszystko super, ale problem polega na tym, że kiedy dźwięk jest w formacie mp3 to nie działa komenda związana z VOLUME. W formacie Wav wszystko śmiga, no ale przecież nie będę wstawiał piosenki Wav ważącej dobre kilkadziesiąt MB. Teraz tak, czy da się również manipulować głośnością dźwięku mp3 ? Czy może jakiś alternatywny format kompatybilny z GM, tak aby dźwięk pozostał w miarę bez zmian. Dzięki i pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Czerwca 2015 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Która wersja? Bo GM:S konwertuje wszystko do OGG :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Ożesz Ty ! :D Ja mam akurat wersję 8.0 (Prawie rok zeń nie korzystałem) :) @EDYTA - Jeszcze jedno, przy dodaniu dźwięku mp3 działa tylko "use multimedia player" a chciałbym pod dźwięk dodać jakiś efekt z gma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Czerwca 2015 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 No to się nie da bez rozszerzeń :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Jak GM8, to .OGG + nasz Caster. Wszystko działa jak trza, a obsługa banalna. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Wiem, że jestem debilem (albo za długo nie używałem GM), ale jak się tego castera obsługuje ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Czerwca 2015 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 http://moacube.com/Downloads/CasterHelp.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Nadal nie ogarniam, gdzie wypakować te pliki ? Te wszystkie komendy, które są tam zawarte, używane są w GM jak zwykły kod ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Czerwca 2015 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Poczytaj w dokumentacji jak używać rozszerzeń :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignatus Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Podepnę się pod temat żeby forum nie zaśmiecać.Ktoś podsunie pomysł jak zrobić (GM:Studio) efekt zbliżania się oddalania od źródła dźwięku? Sound Emitter(próbuje od kilku dni i klapa,zero efektów) czy jest prostsza metoda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Nadal nie ogarniam, gdzie wypakować te pliki ? Te wszystkie komendy, które są tam zawarte, używane są w GM jak zwykły kod ? Instalujesz i podpinasz .gexa w samym projekcie ("Extension Packages"). Potem komendy działają w GM jak każdy inny kod. Dllki idą do folderu gry. Tyle :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi